Помощ за електронен карб с газ

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помощ за електронен карб с газ

Мнение от MARFI » 31 Дек 2007, 10:05

Така колеги, като колата (е28 м10б18) е седяла около 10 - 12 часа без да се кара, като се опитам да я запаля и врътна на стартер нищо не се случва за около 10 - 15 секунди и чак после започва да върти, значи в началото си седи ей така и нищо не прави нито дори опитва да запали...

Аз си викам сигурно някъде трябва да се качи напрежение ток нещо и преди да въртя я държа малко на контакт, ама не помага, пак после има една пауза преди да почне да върти.

А пък щом врътна на стартер изгасват от ключа на газта всички индикатори, нищо не свети, свети само на контакт, ама ме съмнява да се е преебал ключа и да не подава никаква смес... та значи не свети нищо по ключа - стартер и педал на газта и върти върти стържи около 10-20 даже и 30 секунди и започва да припалва.

ОБАЧЕ, не ще да припали на бензин и в студа трябва да я стартирам на газ, като си карам колата мога да сменям на бензин и да карам, ако съм я карал може да сменя и на место примерно преди да загася, ама не ще да запали на бенз, или ако запали прави 1500 оборота за 1 секунда и загасне и така пали, гасне, пали гасне.

Филтъра бензиновия ми е нов. Помпата бензиновата съм я сменил, клапана на газта отваря, пробвал съм и ръчно да го сменям на бенз и пак камък.

Някакви идеи от какво може да е, аз съм си зел ново копче за газ/бензин ама ме съмнява да е от това...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 05 Яну 2008, 7:58

Има развитие, бутона газ/бенз беше вързан на бушони дето гаснат на стартерово положение, премести се на бушони дето са винаги "онлайн" и са свети и на стартер и на контакт.

Вчера зех свещи щото имам подозрението, че са за смяна и искам да запитам, газта по лесно ли се възпламенява от бенз или обратното?

И са послендото ми подозрение, е че в бенза сипват много вода и понеже не карам много на бенз може да е замръзнал по маркучите, затова ще сипя малко спирт за горене у резервоара да видим дали ще се справи.

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 05 Яну 2008, 14:47

проблема че не пали на бензин мисля че е че не ти задържа бензина в горивната камера на карбуратора :( имах подобен проблем на Вебер-а който имах на мойто м10, мисля че проблема трябва да е аналогичен и при теб, не знам къв ти е карба, но мисля че трябва да имаш един жигльор с игличка който ти задържа горивото в карба. затова смени жиглоьрите на карба. но за да установиш дали това е проблема- свали въздушния филтър и сипи малко бензин в дроселовата клапа и запали на бенз... ако запали - това трябва да ти е проблема ;) и така ако запали на бенз - сменяй жигльорите и си готов 8) също така прочисти въздушните жигльори ;)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 05 Яну 2008, 14:52

Бе вчера сипах така отгоре и не пожела, тоя номер ми е познат, ще ги прегледам и жигльорите сега.

Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 05 Яну 2008, 19:20

Да като сипя отгоре пали е са пробвах...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 14 Яну 2008, 13:44

Обмислям няколко варианта.

1) Да сменя карба с инжекция, добре ще е като се сменя главата, някой да ми пилне и цилиндрите, идеално ще е ако някои ми го направи за един ден.

Писах на Явор каза, че няма време, бате Ники ми каза, че хората дето разбират от карбове са умрели и не знам дали ще се справи.

2) Да си сложа карб от Лада, както е направтил Турбо_Тед, нов е 170 лева.

Искам да ме посъветвате къде и как могат да се сторят тия процедури и дали са надеждни хората, също ако някой има инжекция да казва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morales » 14 Яну 2008, 14:58

от какава лада казваш?
Машината обича ласка, грижливо ползване и смазка!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 14 Яну 2008, 15:03

Носят се слухове за петица или седмица, Турдо Тед знае.

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 14 Яну 2008, 18:48

Стига сте акали по колите си ладови младови. Зимаи читава - не газаджииска спринцовка и да ти е мирна главата.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 14 Яну 2008, 18:56

Аз ти звънях днес да те питам имаш ли читава инцекция и за колко време ще я сложиш, както и какви мотори имаш, ма се скри нещо...

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 14 Яну 2008, 20:02

ГСМ-то си беше в нас. Инжекция нямям. Мотори валяло. :mhihi:
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 14 Яну 2008, 20:05

Валяло ? Какво значи това ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 14 Яну 2008, 21:49

По Пловдивски трябва да значи че няма :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Назад към Shark Sector