Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 525DA
Мечтае да кара: M5

Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?

Мнение от d3llux » 18 Дек 2019, 14:30

Здравейте колеги, много бих се радвал да ми кажете от къде мога да си взема механизмите за реглаж(ръчен), защото са счупени и фаровете светят много ниско и нищо не виждам. Благодаря предварително.
;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?

Мнение от FaceOff » 20 Дек 2019, 18:45

Напиши в гугъл или олх водачи за фарове е39 и ще ти излязат, но фаровете не ти светят заради рефлекторите, не заради водачите. Потърси в интернет, вече доста хора ги рециклират, мога да ти кажа едно място, но е скъпичко..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 20 Дек 2019, 21:47

d3llux написа:Здравейте колеги, много бих се радвал да ми кажете от къде мога да си взема механизмите за реглаж(ръчен), защото са счупени и фаровете светят много ниско и нищо не виждам. Благодаря предварително.
;)

Колега, винаги е добра идея да се рециклират фаровета, особено на старите коли. Просто си изгаря рефлектора и спира да свети. Мястото за рециклиране, прибвано от много хора в този форум, е колегата Geraka. Потърси го във форума у се свържи с него. Мисля, че имаше и платена обява тук. Той ще ти подмени счупените части и ако искаш ще ти рециклира и рефлекторите. Успех.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 21 Дек 2019, 0:04

Герака имах предвид и аз, за 300лв прогледна Е39-ката.. но гледам има разни обяви по фейса и за по-малко..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 21 Дек 2019, 2:31

FaceOff написа:Герака имах предвид и аз, за 300лв прогледна Е39-ката.. но гледам има разни обяви по фейса и за по-малко..

Има, аз затова посочих проверен човек, който извършва услугата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 23 Дек 2019, 1:46

Шлайфането и хромирането на рефлекторите на късите на е34-ката (преди 6 години) ми струваше към 100лв с куриерските услуги до Стрелча и обратно (а си ги разглабях сам) ... След това вече нямаше смисъл и ефект от пускането на дълги през нощта, а бях с ксенони за 12лв на крушка...
Определено има смисъл в рециклирането... Хората ги разглабят, сменят водачи (детска болест при е39) , хромират, полират и облепят със защитно фолио (според мен по-добрия вариант)... Моите са полирани и с нанесено керамично покритие преди година и нещо - е вече единият е започнал да помътнява... Дали безконтактното миене помага за скапването - сигурно, ама едни други облепени такива не мърдат вече 2 години... Ще видим още колко...

Потребител
Аватар

Мнение от bisplus » 05 Яну 2020, 19:25

Важно е да знаеш дали са ти отваряеми фаровете! А ко не са е лесна смяната на водачите без да се отварят, но ако става въпрос за рециклиране на рефлектори имаш два варианта....или да си режеш корпусите на фара или да си купиш нови стъкла.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 18 Яну 2020, 16:00

bisplus написа:Важно е да знаеш дали са ти отваряеми фаровете! А ко не са е лесна смяната на водачите без да се отварят, но ако става въпрос за рециклиране на рефлектори имаш два варианта....или да си режеш корпусите на фара или да си купиш нови стъкла.

Как може да се разбере дали фаровете са отваряеми или не?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 18 Яну 2020, 16:05

Като вземат да се нагряват и ще се разбере как са залепени. Човек, който се занимава с това може да ти каже на 100%.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 18 Яну 2020, 18:00

С пистолет за горещ въздух нагрей малка част и пробвай да “изчегъркаш” някаква малка част от лепилото. Ако лепилото е тип “битумно”, значи е ОК, ако продължава да си е твърдо - фурната няма да оправи нещата и трябва да играеш с макетното ножче. Не е невъзможно - сам си го направих. Съветвам те като разделиш стъклото от корпуса, да махнрш всичкото старо лепило по улея(особено ако е от “нестопяемото”)

Назад към E39