Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- d3llux
- Потребител
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: M5
Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?
Здравейте колеги, много бих се радвал да ми кажете от къде мога да си взема механизмите за реглаж(ръчен), защото са счупени и фаровете светят много ниско и нищо не виждам. Благодаря предварително.

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Рециклиране на фарове(фейслифт) въпрос?
Напиши в гугъл или олх водачи за фарове е39 и ще ти излязат, но фаровете не ти светят заради рефлекторите, не заради водачите. Потърси в интернет, вече доста хора ги рециклират, мога да ти кажа едно място, но е скъпичко..
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
d3llux написа:Здравейте колеги, много бих се радвал да ми кажете от къде мога да си взема механизмите за реглаж(ръчен), защото са счупени и фаровете светят много ниско и нищо не виждам. Благодаря предварително.
Колега, винаги е добра идея да се рециклират фаровета, особено на старите коли. Просто си изгаря рефлектора и спира да свети. Мястото за рециклиране, прибвано от много хора в този форум, е колегата Geraka. Потърси го във форума у се свържи с него. Мисля, че имаше и платена обява тук. Той ще ти подмени счупените части и ако искаш ще ти рециклира и рефлекторите. Успех.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Герака имах предвид и аз, за 300лв прогледна Е39-ката.. но гледам има разни обяви по фейса и за по-малко..
- Gari
- младши ентусиаст
-
FaceOff написа:Герака имах предвид и аз, за 300лв прогледна Е39-ката.. но гледам има разни обяви по фейса и за по-малко..
Има, аз затова посочих проверен човек, който извършва услугата.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Шлайфането и хромирането на рефлекторите на късите на е34-ката (преди 6 години) ми струваше към 100лв с куриерските услуги до Стрелча и обратно (а си ги разглабях сам) ... След това вече нямаше смисъл и ефект от пускането на дълги през нощта, а бях с ксенони за 12лв на крушка...
Определено има смисъл в рециклирането... Хората ги разглабят, сменят водачи (детска болест при е39) , хромират, полират и облепят със защитно фолио (според мен по-добрия вариант)... Моите са полирани и с нанесено керамично покритие преди година и нещо - е вече единият е започнал да помътнява... Дали безконтактното миене помага за скапването - сигурно, ама едни други облепени такива не мърдат вече 2 години... Ще видим още колко...
Определено има смисъл в рециклирането... Хората ги разглабят, сменят водачи (детска болест при е39) , хромират, полират и облепят със защитно фолио (според мен по-добрия вариант)... Моите са полирани и с нанесено керамично покритие преди година и нещо - е вече единият е започнал да помътнява... Дали безконтактното миене помага за скапването - сигурно, ама едни други облепени такива не мърдат вече 2 години... Ще видим още колко...
Важно е да знаеш дали са ти отваряеми фаровете! А ко не са е лесна смяната на водачите без да се отварят, но ако става въпрос за рециклиране на рефлектори имаш два варианта....или да си режеш корпусите на фара или да си купиш нови стъкла.
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
bisplus написа:Важно е да знаеш дали са ти отваряеми фаровете! А ко не са е лесна смяната на водачите без да се отварят, но ако става въпрос за рециклиране на рефлектори имаш два варианта....или да си режеш корпусите на фара или да си купиш нови стъкла.
Как може да се разбере дали фаровете са отваряеми или не?
- Gari
- младши ентусиаст
-
Като вземат да се нагряват и ще се разбере как са залепени. Човек, който се занимава с това може да ти каже на 100%.
С пистолет за горещ въздух нагрей малка част и пробвай да “изчегъркаш” някаква малка част от лепилото. Ако лепилото е тип “битумно”, значи е ОК, ако продължава да си е твърдо - фурната няма да оправи нещата и трябва да играеш с макетното ножче. Не е невъзможно - сам си го направих. Съветвам те като разделиш стъклото от корпуса, да махнрш всичкото старо лепило по улея(особено ако е от “нестопяемото”)
10 мнения
• Страница 1 от 1