Проблем със скоростна кутия Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със скоростна кутия Е39
Здравейте,колеги
Сигурно ви е писнало от проблеми но и аз имам един.Собственик съм на Е39 530D автоматик от няколко месеца,минах през какво ли не и най накрая ми се стовари на главата и проблем с кутията.Проблема е следния:
Тръгване от място с повече газ скоростния лост изключва и се мести на неутрална.
Каране на дълъг път при поддържане на постоянна скорост от 80-90км или 100-120км колата е на 5-та скорост и започна да приритва и да сменя скоростите ту 4-та ту5-та.
Маслото е сменено.
Колата е напълно обслужена.
Моля,да помогнете!
Сигурно ви е писнало от проблеми но и аз имам един.Собственик съм на Е39 530D автоматик от няколко месеца,минах през какво ли не и най накрая ми се стовари на главата и проблем с кутията.Проблема е следния:
Тръгване от място с повече газ скоростния лост изключва и се мести на неутрална.
Каране на дълъг път при поддържане на постоянна скорост от 80-90км или 100-120км колата е на 5-та скорост и започна да приритва и да сменя скоростите ту 4-та ту5-та.
Маслото е сменено.
Моля,да помогнете!
- paruchev_27
- Потребител
-
- Кара: 530 D
Re: Проблем със скоростна кутия Е39
pkkolev написа:Здравейте,колеги
Маслото е сменено.
Моля,да помогнете!
Заминала е скоростната кутия
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
pkkolev написа:Здравейте,колеги
Маслото е сменено.
Моля,да помогнете!
виж си долу жилото дали е добре наместено на селектора на кутията и дали си с 4 еднакви по размер гуми поне 2по2 на един производител и модел и евентуално една диагностика ама и на мен ми се струва че кутията е чао
Барай шишарката Минкеее ....
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
турбината на кутията (хидротрансформатора) е туш. ако продължаваш да я караш така ще правиш и кутията.
Благодаря на всички.
Проблема вече е решен.Турбина+помпа+някой друг пакет+соленоиди ,и междувременно след цялото това лашкане смених и диференциал.Тотал:3400лв.Да сме живи и здрави и да си ги караме
И още веднъж Благодаря!!
Проблема вече е решен.Турбина+помпа+някой друг пакет+соленоиди ,и междувременно след цялото това лашкане смених и диференциал.Тотал:3400лв.Да сме живи и здрави и да си ги караме

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ти за 2700 щеше да вземеш нацяло рециклирана кутия с турбина и с 1г гараниця
Барай шишарката Минкеее ....
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
pkkolev написа:Тръгване от място с повече газ скоростния лост изключва и се мести на неутрална.
А само това на какво може да се дължи?
- mishosokolov
- Потребител
-
- Кара: Е39 530д
Вчера и при мен се появи един от изброените проблеми. Изключва от д като подадеш малко повече газ. 530д е колата. Днес реших проблема, по-точно два проблема. Първо установих че на спорт режима не изключва но пак го има това леко напъване на лоста напред и треперене. Свалих кората от долу и установи напълно хлабав тампон на кутията.След това сложих колата на д и пак слезнъх в канала и забелязах че лостчето за превключване на режимите е на няколко мм. от една метална пластина за кората.Пластината явно беше крива и хлабавия тампон позволява на кутията да мръдна 0.5 1 см нагоре вследствие лосчето се допира до пластината и се премества напред (н). Малки дявол се оказа
.

- mishosokolov
- Потребител
-
- Кара: Е39 530д
Колеги доста се зачетох за скоростие гм5л40 на 530 и мога да ви кажа че кутията няма как да ти премести лоста никога.Единствената механика е на паркинг режима.От там всички видове режими се управляват електронно.Лоста движи жило което движи една ос която управлява един електронен селектор и от там един кабел към компа на кутията.Всеки проблем с лоста означава механичен проблем от него до скоростите или евентуално заключването на паркинг.Кутията да ти премести лоста е все едно лайт модула да ти превключи копчето за фарове 

mishosokolov написа:Колеги доста се зачетох за скоростие гм5л40 на 530 и мога да ви кажа че кутията няма как да ти премести лоста никога.Единствената механика е на паркинг режима.От там всички видове режими се управляват електронно.Лоста движи жило което движи една ос която управлява един електронен селектор и от там един кабел към компа на кутията.Всеки проблем с лоста означава механичен проблем от него до скоростите или евентуално заключването на паркинг.Кутията да ти премести лоста е все едно лайт модула да ти превключи копчето за фарове
Не четеш. Не кутията , а пластината (част от кората) побутва листчето (част от кутията) . Това е относително движение между две тела . Капиш ?
10 мнения
• Страница 1 от 1