Проблем с ъпгрейд на лентов кабел...?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Проблем с ъпгрейд на лентов кабел...?!?

Мнение от vanioboy » 11 Дек 2011, 14:41

Колеги ползвах доста търсачката но нищо писано по темата не намирам.Някой играл ли си е да сменя лентовия кабел с фейсов такъв на тдс?
Проблема ми е следния,след подмяната на гредата и лентовия кабел и след малко пренареждане на пинове подкарах всичко с изключение на единя от двата мигача :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Просто на лостчето на мигачите и борд компютъра имам единствено 4-ри пина,а на инсталацията ми са 6 :dunno: Изглежда новия лост дава една команда за ляв и десен мигач а към инсталацията имам отделни кабели.Дали ще намеря с търсене лостче с повече пинове или е мисия невъзможна :help: :help: :help:.......или какво друго може да се направи за да се подкара като хората?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Проблем с ъпгрейд на лентов кабел...?!?

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Дек 2011, 15:29

Възстновяваш инсталацията по старому и се заигрваш по-сериозно с NCS-expert-а .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 11 Дек 2011, 16:26

Понеже и помен си нямам от този NCS-expert си мислех да ровя за лостче с повече пинове иначе не виждах вариант да стане от моята инсталация със 6 на лост с 4 кабелчета :( Остава и да намеря някой който може да ми го направи цялото това упражнение,лично ти в Добрич си ми малко далеч за момента иначе към теб щях да се обърна :yes: Тук е момента и да вметна,че и LCM-a искам да подменя,дали пък сега няма да е най-подходящия момент :dunno:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Дек 2011, 17:53

Лостче с 6 пина фейслифтово ........ Трудно ще ти е ,защото такова няма ;)
Сменяш ЛЦМ-а,кодираш го за твоята кола и после с НЦС- а се променя един ред в ЛЦМ-а който е за лостчето и всичко тръгва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 11 Дек 2011, 23:16

Ilko Ivanov написа:Лостче с 6 пина фейслифтово ........ Трудно ще ти е ,защото такова няма ;)
Сменяш ЛЦМ-а,кодираш го за твоята кола и после с НЦС- а се променя един ред в ЛЦМ-а който е за лостчето и всичко тръгва.

След като си запознат и мога да се допитам,поне и за следващото притеснение което ме мъчеше :mhihi: но то поне не е болка за умиране като мигача,бега стария имаше два пина,новия четири :dunno: ко правя с двата излишни,или там няма шанс да я подкарам възглавницата?

п.п.Преди да си намеря майстор за решаването на проблема реших да побългаря малко и след съсипването на 2-3 лостчета стигнах до този временен вариант (оказа се възможен,даже и мигачите се връщат) :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E39