Механизъм за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Механизъм за чистачките
Здравейте имам нужда от съвет от къде да започна разглобяването за да стигна до въпросния механизъм.
Днес както си работиха шофиорската чистачка се изправи почти вертикално в края на педното стъкло и толкова.
Дали силните пориви на вятъра я обърнаха или просто е дошло времето незнам, но в това гадно време се наложи да карам без чистачки.
Отстраних самата чистачка, но така и не разбрах как германеца е направил достигането до самия механизъм.
Ако някой знае нека да сподели
опс. колата е Е39 1996 без сензор за дъжд
Днес както си работиха шофиорската чистачка се изправи почти вертикално в края на педното стъкло и толкова.
Дали силните пориви на вятъра я обърнаха или просто е дошло времето незнам, но в това гадно време се наложи да карам без чистачки.
Отстраних самата чистачка, но така и не разбрах как германеца е направил достигането до самия механизъм.
Ако някой знае нека да сподели
опс. колата е Е39 1996 без сензор за дъжд
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Механизъм за чистачките
свали филтъра на купето под самата чистачка, и извади основата му. предполагам че се е откачило лостчето от мотора към чистачката.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Re: Механизъм за чистачките
Твърде е вероятно да ти се е отхлабила гайката, която затяга рамото на чистачката към оста, която се върти. Рамото се захваща към оста на шлици и ако е карано и преди с разхлабена гайка е възможно да са се поизносили и сега да изпуска. Махни пластмасовия капак в долната част на рамото на чистачката, за да откриеш гайката и виж дали е разхлабена. Пусни и чистачката един-два пъти от лостчето да видиш дали оста се върти или проблема е другаде. Ако се върти, просто затегни гайката по-юнашки и трябва да заработи
На мен ми се случи точно това един път на магистралата в дъжда...
На мен ми се случи точно това един път на магистралата в дъжда...

3 мнения
• Страница 1 от 1