Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100%
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100
Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?
Много добре се усещат даже, затова и ги смених, явно не си имал криви дискове /още /.
Тогава какви са симптомите за криви дискове, според тебе?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?
То и като се активира АБС системата,няма твърда връзка,но ти вибрира крачето.Принципа на хидравликата е такъв,че е като "твърда връзка".Нали знаеш,че течностите не се сгъстяват.
Ако диска е крив и ти връща буталото на тласъци,няма начин да не го усетиш на педала;)
Когато са криви дисковете се усеща на педала и на кормилото разбира се,но разликата(според мен) е,че ако вибрациите са породени от тампони на носачите например,само се усеща на волана.А ако е от дискове,освен на волана се усеща и на педала
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
mishoval написа:Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?
Много добре се усещат даже, затова и ги смених, явно не си имал криви дискове /още /.
Тогава какви са симптомите за криви дискове, според тебе?
Ти за моите проблеми с криви дискове не си още чел колега. Има още да наваксваш. Аз не приказвам за криви дискове, щото някой ми е казал, а от личния си опит.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
LUBO 555 написа:Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?
То и като се активира АБС системата,няма твърда връзка,но ти вибрира крачето.Принципа на хидравликата е такъв,че е като "твърда връзка".Нали знаеш,че течностите не се сгъстяват.
Ако диска е крив и ти връща буталото на тласъци,няма начин да не го усетиш на педала;)
Когато са криви дисковете се усеща на педала и на кормилото разбира се,но разликата(според мен) е,че ако вибрациите са породени от тампони на носачите например,само се усеща на волана.А ако е от дискове,освен на волана се усеща и на педала
аз продължавам да твърдя , че при криви дискове тресенето при мен се усещаше само на волана...след смяна на тампоните /бяха си оригиналните / тресенето намаля , но си остана и след смяна на дисковете изчезна напълно . Сега ти даваш пример с АБС-а , но пътя от АБС-а до педала е много по-къс отколкото от колелата до педала , а има и различна степен на изкривяване на дисковете нали ?
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
Е и аз да се включа,
Бях в София Ауто за баланс на зимните гуми, леко тресеше (90-130 км/ч). И мога да се похваля че сега колата тресе повече отколкото преди.
Вече се чудя дали да не ходя на прахов баланс. Някой дали е пробвал такъв тип баланс.
Бях в София Ауто за баланс на зимните гуми, леко тресеше (90-130 км/ч). И мога да се похваля че сега колата тресе повече отколкото преди.
Вече се чудя дали да не ходя на прахов баланс. Някой дали е пробвал такъв тип баланс.
- sash_clev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
- Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D
Колега, какво е "прахов баланс"???
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"
обшо взето има нещо объркано по самата кола. прави ми впечатление, че на някои магистрали леко ми тресе, на други не. Явно са бързали на времето с пускането на модела и не са направили всички тестове....ама такава е.
Според мен с нормален баланс, нещата би трябвало да влезнат в рамките на нормалното (разбира се при изправна ходова част). Другото вече са неща (финиш балансиране), които никой автомобилен производител не предписва за автомобилите си, но биха помогнали.
Според мен с нормален баланс, нещата би трябвало да влезнат в рамките на нормалното (разбира се при изправна ходова част). Другото вече са неща (финиш балансиране), които никой автомобилен производител не предписва за автомобилите си, но биха помогнали.
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4