Голям проблем с лампата на маслото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Не се изразих правилно, на мястото на датчика за налягането на маслото завиха манометър, даже 2-3 пъти го мерихме от ЮВЕ казаха, че е добре.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
Май проблема по последни данни е от ваноса, губи налягане на маслото от там, но в понеделник ще разберем със сигурност!!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ако го откриете със сигурност, направо го допиши в тази тема. Стискам палци! 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Здравейте,чета ви темата и понеже сам с ванос да се изкажа .някой да се е замислял ,при положение че налягането е добро и датчика сменен .....Да не би да има проблем с електрониката и да се шашка компа .Не виждам логика.ако се сложи една пробна лампа на датчика и се мери нема да е лошо според мен.При мен и 5в40 не е светила ,а колата ми е 95г 196000км.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
За съжаление колеги пак не открихме проблема,ваноса не е,ходих и при али,а тои ми каза,че са основните лагери проблема,но не са защото са перфектни. 

- toni2222
- младши ентусиаст
-
Колеги,смених и маслените дюзи,които се намират до основните лагери,но лампата пак свети,след това сменихме и основата на масления филтър от където минава маслото и пак свети,остава да има запушена маслена магистрала,но за това се отваря двигателя и се сваля 

- Feanor
- ентусиаст
-
Re: Голям проблем с лампата на маслото
toni2222 написа:И лампата светва само на ниски обороти, като дам газ и загасва!!
Колега, да сте търсили проблема в нестабилни обороти на празен ход?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
toni2222 написа: ... ходих и при али,а тои ми каза,че са основните лагери проблема,но не са защото са перфектни.
А как разбрахте, че основните лагери са перфектни ?
Без да се разглоби мотора, няма как да си сигурен, че са перфектни...
През картера могат да се проверят само биелните лагери... ,
а причината не е в тях.
Аз също мисля, че проблема за съжаление ти е в основните лагери.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
Оборотите нямат общо с губенето на налягането на маслото,поне така мисля,а за лагерите маистора извади първите 2 от към картера и каза,4е ако са повредени другите ,съответно всички ще се прецакат,мериха и луфта на вала и казаха,че е на границата,но понякога си излизали от завода с такъв луфт,на практика колата ве перфектна,но не точно,маи ще ми трябва човек,които е имал такъв проблем,че иначе няма оправяне....
Re: Голям проблем с лампата на маслото
Feanor написа:toni2222 написа:И лампата светва само на ниски обороти, като дам газ и загасва!!
Колега, да сте търсили проблема в нестабилни обороти на празен ход?
меджу другото наистина малко са ти нестабилни оборотите ама това каква връзка има ?
Тия павета мн лзгави бе...
- Feanor
- ентусиаст
-
Опитвам се да си обясня загасването на лампата при подаване на газ. Не съм много наясно как работи тази система (даже хич
), но ако да речем помпата е закачена на двигателя и налягането (или дебита?) и зависи от оборотите, възможно е на празен ход мотора да пада под нормалните обороти, което да води до понижено налягане. Като дадеш газ - оборотите се вдигат, налягането и то - проблемът изчезва. Подчертавам обаче, че това е само предположение. Дали изобщо е възможен такъв сценарии да кажат запознатите. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
проблема ти не изчезва на високи обороти ,налягането ти пак ще е по ниско от нормално лампата светва при минималното налягане а то е на празен ход за това при подаване на газ изгасва
- toni2222
- младши ентусиаст
-
колеги,долях 1 литър и масло,вече е с 6,5 литра,но проблема маи се оказа от друго,от буксата на датчика на маслото,та какво стана,тръгвам да карам онзи ден и лампата светва,изнервих се и реших да извадя буксата за да не ми светка и свирка и мига,та отворих капака,двигателя работеше и аз се оботах да откача буксата,но не успях и се отказах,като влязох в колата и лампата не светеше ,загасих,дадох на контакт и светна,запалих и повече не свети...дано и не светне повече!!! 

Ужас направо. като се сетя какви гимнастики си правил и колко майстори си обиколил и колко пари потрошил......
Радвам се че проблема се оказва толкова елементарен , но толкова ли нямаше един кадърен майстор да започне с най-простото - кабели и добър контакт на клемите......
Затуй майстор ли е - първо един шамар и тогава му обясняваш проблема си. А пък шамара все си го е заслужил за нещо.
Радвам се че проблема се оказва толкова елементарен , но толкова ли нямаше един кадърен майстор да започне с най-простото - кабели и добър контакт на клемите......
Затуй майстор ли е - първо един шамар и тогава му обясняваш проблема си. А пък шамара все си го е заслужил за нещо.

Доста кончета в един обор.

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4