Е39 525d - когато е загряла не пали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Е39 - когато е загряла не пали

Мнение от Retrofit » 02 Юли 2012, 13:14

Ivo_Borisov написа::OT:
Колеги гледах и се пулих на моята къде е тоя сензор, но не ми излиза. Излиза ми някакъв спийд сензор, дали е същото?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_parts/

M47 няма датчик на разпределителния вал колега, има само на коляновия вал(датчик за обороти).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Е39 525d - когато е загряла не пали

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Юли 2012, 13:48

:yes: Ок, мерси!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 03 Юли 2012, 1:56

мерси колега :yes:
No 14 от схемата
сега само трябва да чакаме да не запали :mrgreen: имам още едно въпросче (незнам дали не трябва да отворя нова тема)възможно ли е турбото да спира да работи от тея сензори? че като иа покарам малко (около 30 мин.) и турбото не се отваря ,сменях вакум маркучи изчистих турбото ама файда няма :confused: ако вакум контролера на турбото работи или не дава ли тея признаци.има ли сензор за вакума на тази кола ? бмв 530д
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Юли 2012, 8:46

Ако не работи ел. клапана на турбото няма да затваря променливата геометрия и турбото няма или ще надува много слабо. Когато мотора се изгаси, той остава отворен. Виж в какво положение е лостчето при загасена кола! Когато запалиш, лостчето трябва да се издърпа от вакума! Дано ме разбра че и аз така го обясних... :lol: Възможни причини да не работи са или проблем в ел. клапана или системата ти губи вакум някъде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 04 Юли 2012, 3:03

момчета нещо яко ме обаркахте !!! казахте ми сензор на разпределителен вал ,и аз отивам днеска в бмв да си купувам сензор и му показвам от телефона _е тоя сензор номер 14 от схемата и той ми вика -нали търсиш за разпределителен вал ) и аз викам ДА!ама това е на коляновия вал :dummy: и аз хептен се ошашарих ..казвате сензор на разпределителен вал и показвате на колянов :!: но как то и да е смених от другото бмв сензора на разпределителния вал и колата се оправи :clap: за сега ! ЗА КОЕТО МНОГО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕ БМВ ФОРУМ Е Н:1 :clap: И турбото почна да си работи както трябва ,за сега да не казвам голяма дума все пак само 2-3 часа карах . а всъщтност сензора на разпределителния вал е http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/RHD/M/1999/december/browse/engine/cylinder_head_cover/ nomer 18 от схемата,ще се радвам да съм помогнал на някой колега оспех на всички :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 04 Юли 2012, 13:40

G.D написа:момчета нещо яко ме обаркахте !!! казахте ми сензор на разпределителен вал ,и аз отивам днеска в бмв да си купувам сензор и му показвам от телефона _е тоя сензор номер 14 от схемата и той ми вика -нали търсиш за разпределителен вал ) и аз викам ДА!ама това е на коляновия вал :dummy: и аз хептен се ошашарих ..казвате сензор на разпределителен вал и показвате на колянов :!: но как то и да е смених от другото бмв сензора на разпределителния вал и колата се оправи :clap: за сега ! ЗА КОЕТО МНОГО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕ БМВ ФОРУМ Е Н:1 :clap: И турбото почна да си работи както трябва ,за сега да не казвам голяма дума все пак само 2-3 часа карах . а всъщтност сензора на разпределителния вал е http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/RHD/M/1999/december/browse/engine/cylinder_head_cover/ nomer 18 от схемата,ще се радвам да съм помогнал на някой колега оспех на всички :wave:

добре де , аз какво ти писах в по-горния си пост ??? Няма кой да чете...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Е39 - когато е загряла не пали

Мнение от nightdriver » 04 Юли 2012, 13:43

nightdriver написа:
G.D написа:
Здравей, колега

датчик разпределителен вал. Когато е топла просто свали датчика охлади го и ще запали.

Това вече го имахме на два различни двигателя 525д.

Поздрави.
извинявай колега ама каде се намира тоя датчик ? http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... er/browse/

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15

номер 18 от схемата ти е датчика на гърбичния вал ! Моя преди две-три години струваше 97-8 евро , колегата да приготвя 200 кинта , там е цената ...

п.с номер 14 от твоята схема е датчика на коляновия вал !

какво ти писах тука ???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G.D » 04 Юли 2012, 23:46

:dummy: идиот съм си! аз не гледам да се е-а! та паленето се оправи .значи вече сме три бмв-та само дето мойто е 530д :yes: но за съжаление турбото не след време пак като загей не работи .днес смених това :arrow: http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/RHD/M/1999/december/browse/engine/vacum_control_engine_turbo_charger/ nomer 1

Предишна

Назад към E39