Отново за АБС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Отново за АБС

Мнение от kalingk » 12 Май 2012, 22:08

Само да кажа,че грешка на темпомат управлението/при което копчето да го включиш и изключиш,не работи/,излиза в менюто на DDE в BMW Scanner.Или с две думи казано,темпомата се управлява от Digital Diesel Electronic
Ето:
# ERRORS DETAILS - DTC(hex)/PARAM(hex)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DDE* -> 1E05/70 - Control panel, Cruise Control
0605/78 - DDE control module (microcontroller)
1E40/70 - Analog/digital transducer, test voltage
0105/70 - Atmospheric-pressure sensor (in ECU)
Shadow-memory:
1E05/70 - Control panel, Cruise Control
0605/78 - DDE control module (microcontroller)
1E40/70 - Analog/digital transducer, test voltage
0105/70 - Atmospheric-pressure sensor (in ECU)
0335/18 - Speed, crankshaft

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Май 2012, 10:27

Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 16 Май 2012, 13:40

Айде колеги няма ли някой склонен да разменим модулите за 10мин, няма да остане недоволен който се навие :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d Touring

Мнение от ibar » 16 Май 2012, 14:17

kraininski написа:Айде колеги няма ли някой склонен да разменим модулите за 10мин, няма да остане недоволен който се навие :)

моята е 530д 10/2000
ако мислиш, че е същия и лесно се разменят - кажи кога и къде да се срещнем.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 16 Май 2012, 14:30

Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой :mrgreen:
Като натисна рязко спирачките,и се чува еднократно нещо като удар отпред в дясно.
Окачването го гледаха и е здраво,на диагностика даде някаква грешка в предно дясно колело в ABS датчика....обаче на таблото нямам светещи лампи и CHECK-а е ОК.
Възможно ли е да е от това тоя звук,ако е заминал датчика....или да се насочвам към тампони и ходова част.
Това става само при рязко натискане на спирачки еднократно,иначе няма тоя звук при нормално натискане на спирачки ? :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 16 Май 2012, 14:31

Ivo_Borisov написа:Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула :yes:

колега как да почна от датчиците като никой не дава грешка, а същевременно километража играе, смених заден ляв(което беше набутване) и нищо не се промени, или да дам още 300лв за 3 датчика, после още 800 за 4 главини и накрая 1500 за модул...а то да се окаже некоя окислена връзка.Знам че БГ майсторите сменят наред докато уцелят проблемния елемент ама мен ми е писнало от скапаняци които ме набутват, дълбоко съм убеден че трябва да се търси аналитично проблема и да се открие точно какъв е и да се смени точно каквото трябва, другия вариант е меко казано дървен

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 16 Май 2012, 14:33

sambeto написа:Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой :mrgreen:
Като натисна рязко спирачките,и се чува еднократно нещо като удар отпред в дясно.
Окачването го гледаха и е здраво,на диагностика даде някаква грешка в предно дясно колело в ABS датчика....обаче на таблото нямам светещи лампи и CHECK-а е ОК.
Възможно ли е да е от това тоя звук,ако е заминал датчика....или да се насочвам към тампони и ходова част.
Това става само при рязко натискане на спирачки еднократно,иначе няма тоя звук при нормално натискане на спирачки ? :roll:

колега осещаш ли педала да рита, т.е. АБС да се включва, ако не, то проблема ти не е в АБС

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 16 Май 2012, 14:35

kraininski написа:
sambeto написа:Здравейте,карам Е38....но мисля че и тук може да ми помогне някой :mrgreen:

колега осещаш ли педала да рита, т.е. АБС да се включва, ако не, то проблема ти не е в АБС

Ами не рита педала,и това ме кара да мисля че ABS не включва заради тоя проблем с датчика който излезе.....ама не светят лампи,пък си е като удар....заради неработещ датчик такъв шум да се чува.....знам ли :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 16 Май 2012, 14:39

ами натисни душманската спирачките така че АБС да трябва да се включи и ще разбереш дали работи, друго което можеш да направиш е да я пробваш дали ще буксува на прахоляк !не би трябвало! ако АБС и АСЦ сработват, а лампите за АБС и АСЦ светят ли на контакт?

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 16 Май 2012, 14:42

kraininski написа:ами натисни душманската спирачките така че АБС да трябва да се включи и ще разбереш дали работи, друго което можеш да направиш е да я пробваш дали ще буксува на прахоляк !не би трябвало! ако АБС и АСЦ сработват, а лампите за АБС и АСЦ светят ли на контакт?

Лампите при контакт на ABS и ASC си светват нормално и после си угасват.
Ще пробвам да натисна душманската спирачките да видя дали ще сработи ABS-а....че по принцип съм си спокойно шофъорче и ще кажа резулатата. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 16 Май 2012, 14:44

пробвай и да забуксуваш и кажи и в двата случая кво се случва, смисъл при агресивно спиране и буксуване

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Май 2012, 18:12

То буксуването какво ли да му каже за предно дясно колело ама ако не бачка датчика при блокиране на колелата ( силно натиснат педал на спирачките ) трябва да завлачи колелото и ще си проличи на настилката после. Иначе ако не сработва наистина при ситуация няма да натиска и пуска колелотот при което няма да има удари в него , а еднократния звук такъв ще да е нещо друго . Обикновено такова пукане може и от накладки да движат в супорта мъничко ако не им е добър размера примерно или пружината дет държи външната там ли си е .

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 16 Май 2012, 19:31

Такаааа значи пробвах и ритане на педала няма.Значи датчика на предно дясно колело е заминал както ми казаха,и от това не сработва ABS-а.
Засилвам,натискам рязко педала,чува си се еднократно тоя звук като удар отпред и колата си спира....ма без ABS.
Ще запазвам час при Варна Карс,ще ми е интересно какво ще кажат :roll:
Накладките са почти нови и предни и задни....пък тая пружина,ще я видя каква е и за какво се бори :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Май 2012, 13:43

kraininski написа:
Ivo_Borisov написа:Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула :yes:

колега как да почна от датчиците като никой не дава грешка, а същевременно километража играе, смених заден ляв(което беше набутване) и нищо не се промени, или да дам още 300лв за 3 датчика, после още 800 за 4 главини и накрая 1500 за модул...а то да се окаже некоя окислена връзка.Знам че БГ майсторите сменят наред докато уцелят проблемния елемент ама мен ми е писнало от скапаняци които ме набутват, дълбоко съм убеден че трябва да се търси аналитично проблема и да се открие точно какъв е и да се смени точно каквото трябва, другия вариант е меко казано дървен

Имах предвид да не се почва с модула а с датчиците :) С какво е правена диагностиката. Може да има и проблем с кабелите, с буксите :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 18 Май 2012, 12:30

sambeto написа:Такаааа значи пробвах и ритане на педала няма.Значи датчика на предно дясно колело е заминал както ми казаха,и от това не сработва ABS-а.
Засилвам,натискам рязко педала,чува си се еднократно тоя звук като удар отпред и колата си спира....ма без ABS.
Ще запазвам час при Варна Карс,ще ми е интересно какво ще кажат :roll:
Накладките са почти нови и предни и задни....пък тая пружина,ще я видя каква е и за какво се бори :P

интересна е тая работа, АБС не сработва пък лампите не светят, дано на диагностиката да се види проблема

ПредишнаСледваща

Назад към E39