За подгрева на седалките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Re: За подгрева на седалките

Мнение от Sivako » 01 Дек 2009, 1:24

shnitzera написа:ето този отговор чаках .Мерси много :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Колега пусна ли ги най накрая :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Дек 2009, 18:35

И аз искам да си направя подргев на предни и задни седалки , търсих инфо навсякъде,но нищо не излезна.
Май първо трябва да си сменя сегашният кожен салон с ел. такъв, който да има и подгрев поне да не го претапицирам, пък на задната ще се прави допълнително. Мен малко ме е страх да се занимавам с тази процедура да не оплескам нещата ако някой е уверен в себе си и способностите си да свирка, че определно имам нужда от помощ за това :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 02 Дек 2009, 1:13

latrel написа:И аз искам да си направя подргев на предни и задни седалки , търсих инфо навсякъде,но нищо не излезна.
Май първо трябва да си сменя сегашният кожен салон с ел. такъв, който да има и подгрев поне да не го претапицирам, пък на задната ще се прави допълнително. Мен малко ме е страх да се занимавам с тази процедура да не оплескам нещата ако някой е уверен в себе си и способностите си да свирка, че определно имам нужда от помощ за това :)

Ако искаш да си правиш подгрев най удачният вариант е да си смениш седалките с оригинален такъв,иначе всякакви интервенции според мен с безсмислени :|
Пример давам с моят салон, на моята (Шофьорската седалка) не ми загрява гърбът,мислех да се занимавам да го оправям но докато ми загрее задника и седалката на гърбът се затопля от тялото :mhihi: така че няма смисъл освен ако не палиш колата 10тина минути преди да се качиш :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Яну 2010, 13:23

да попитам......намерих в една морга копчета за подгрев на седалки,но те вървяха заедно със цялата конзола....парктроник,ДСЦ,Щора......всичко това беше една цяла част с копчетата на подгрева.........и отзад се свързва само с една букса за всички копчета..........
Това при мен не можа да влезе,защото при мен така беше направена конзолата,че като мхнах лайсната кояти крие мястото където е оставено за доп.екстри.........така беше направено,че може да се сложат само копчета......тоест..мога да си преместя бутона на АСЦ-то или щората,където пойскам.........
Та има ли начин да се сложи при мен този панел със копчета в едно тяло?
Май няма вариант копчетата за подгрева от варианта с 3-те зелени светлинки да са отделно?
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 24 Яну 2010, 6:27

Има. Ако откриеш вариант да сложа целия модул ще ти дам мойте копчета

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 24 Яну 2010, 9:37

Сменя се металната рамка за климатроника с такава от фейслифтова кола и става да се сложи целия панел с копчета.
На моята кола така съм го направил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Яну 2010, 13:03

лошото е че на мен ми трябва конзолка,с повечко неща по нея.......2бр подгрев седалки,ASC , Ел.Щора ,Парктроник.....а такава си е почти невъзможно да се намери,освен в Камор или Дару :roll:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 24 Яну 2010, 13:12

meha написа:лошото е че на мен ми трябва конзолка,с повечко неща по нея.......2бр подгрев седалки,ASC , Ел.Щора ,Парктроник.....а такава си е почти невъзможно да се намери,освен в Камор или Дару :roll:

Нали беше намерил ???
Между другото ако на бутона за АСЦ пише ДСЦ не е проблем ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Яну 2010, 14:01

ivanov 530d написа:Нали беше намерил ???

да,но нямаше копче за ел.щората.......и го взех щото мислех че мога да извадя само копчетата,и да взема подгрева........ама като видех ква е историята,си го върнах в моргата :mhihi:
Май ще трябва да сложа от старите копчета за подгрева,ще го мислиме с Явор,и ако няма нищо в наличност или "пътуващо",ще трябва да пратиш твоя копчалък,ако го държиш още де ;)
Поздрави

П.С Ей скъсахте се да дрифтите по източна БГ,тука снежинка за лек няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Авг 2013, 19:46

meha написа:
ivanov 530d написа:Нали беше намерил ???

да,но нямаше копче за ел.щората.......и го взех щото мислех че мога да извадя само копчетата,и да взема подгрева........ама като видех ква е историята,си го върнах в моргата :mhihi:
Май ще трябва да сложа от старите копчета за подгрева,ще го мислиме с Явор,и ако няма нищо в наличност или "пътуващо",ще трябва да пратиш твоя копчалък,ако го държиш още де ;)
Поздрави

П.С Ей скъсахте се да дрифтите по източна БГ,тука снежинка за лек няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега, какво стана с твоята конзола, каква сложи - преди или след фейс? Аз ще слагам салон с подгрев и е с фейсова конзола. Намерих връзването във WDS-а но там има много кабели :lol: та ако може да ме насочиш ако си го направил така? А засега ще връзвам само подгрева и асц разбира се. После и щора евентуално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Авг 2013, 18:09

Сега гледах моята конзола и е с една голяма 23 пинова букса в средата на която ми е вързано само асц-то, има 4-5 жици само. Това означава ли че конзолата ми е фейсова и няма да ми трябва тази рамка около климатроника?

п.п. Сега гледах във wds-а и след 98 всички са с цяла букса а не отделни модули. Явно при мен ще стане само със смяна на модула и ще нареждам пиновете.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Авг 2013, 9:19

С новата конзола съм,пренареждат се пиновете и :driving: Има една подробност,че трябва обаче да вземеш и рамката на конзолата/климатроника от новавия фейс
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Авг 2013, 18:51

Оказа се че и аз съм с новата конзола и няма да ми трябва рамката. Само трябва да добавя пиновете че сега са само за асц и още три кабелчета. Разучих схемите и сега само чакам новия салон и връзвам :lalala:

п.п. И буксата под седалката е различна нали?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Авг 2013, 9:19

На преди и след фейса буксите под седалките са различни,но ще се справиш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Авг 2013, 16:33

meha написа:На преди и след фейса буксите под седалките са различни,но ще се справиш ;)

Мерси! :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39