За подгрева на седалките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Re: За подгрева на седалките
shnitzera написа:ето този отговор чаках .Мерси много![]()
![]()
Колега пусна ли ги най накрая

И аз искам да си направя подргев на предни и задни седалки , търсих инфо навсякъде,но нищо не излезна.
Май първо трябва да си сменя сегашният кожен салон с ел. такъв, който да има и подгрев поне да не го претапицирам, пък на задната ще се прави допълнително. Мен малко ме е страх да се занимавам с тази процедура да не оплескам нещата ако някой е уверен в себе си и способностите си да свирка, че определно имам нужда от помощ за това
Май първо трябва да си сменя сегашният кожен салон с ел. такъв, който да има и подгрев поне да не го претапицирам, пък на задната ще се прави допълнително. Мен малко ме е страх да се занимавам с тази процедура да не оплескам нещата ако някой е уверен в себе си и способностите си да свирка, че определно имам нужда от помощ за това

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
latrel написа:И аз искам да си направя подргев на предни и задни седалки , търсих инфо навсякъде,но нищо не излезна.
Ако искаш да си правиш подгрев най удачният вариант е да си смениш седалките с оригинален такъв,иначе всякакви интервенции според мен с безсмислени

Пример давам с моят салон, на моята (Шофьорската седалка) не ми загрява гърбът,мислех да се занимавам да го оправям но докато ми загрее задника и седалката на гърбът се затопля от тялото

да попитам......намерих в една морга копчета за подгрев на седалки,но те вървяха заедно със цялата конзола....парктроник,ДСЦ,Щора......всичко това беше една цяла част с копчетата на подгрева.........и отзад се свързва само с една букса за всички копчета..........
Това при мен не можа да влезе,защото при мен така беше направена конзолата,че като мхнах лайсната кояти крие мястото където е оставено за доп.екстри.........така беше направено,че може да се сложат само копчета......тоест..мога да си преместя бутона на АСЦ-то или щората,където пойскам.........
Та има ли начин да се сложи при мен този панел със копчета в едно тяло?
Май няма вариант копчетата за подгрева от варианта с 3-те зелени светлинки да са отделно?
Това при мен не можа да влезе,защото при мен така беше направена конзолата,че като мхнах лайсната кояти крие мястото където е оставено за доп.екстри.........така беше направено,че може да се сложат само копчета......тоест..мога да си преместя бутона на АСЦ-то или щората,където пойскам.........
Та има ли начин да се сложи при мен този панел със копчета в едно тяло?
Май няма вариант копчетата за подгрева от варианта с 3-те зелени светлинки да са отделно?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Има. Ако откриеш вариант да сложа целия модул ще ти дам мойте копчета
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Сменя се металната рамка за климатроника с такава от фейслифтова кола и става да се сложи целия панел с копчета.
На моята кола така съм го направил.
На моята кола така съм го направил.
лошото е че на мен ми трябва конзолка,с повечко неща по нея.......2бр подгрев седалки,ASC , Ел.Щора ,Парктроник.....а такава си е почти невъзможно да се намери,освен в Камор или Дару 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
meha написа:лошото е че на мен ми трябва конзолка,с повечко неща по нея.......2бр подгрев седалки,ASC , Ел.Щора ,Парктроник.....а такава си е почти невъзможно да се намери,освен в Камор или Дару
Нали беше намерил ???
Между другото ако на бутона за АСЦ пише ДСЦ не е проблем

ivanov 530d написа:Нали беше намерил ???
да,но нямаше копче за ел.щората.......и го взех щото мислех че мога да извадя само копчетата,и да взема подгрева........ама като видех ква е историята,си го върнах в моргата

Май ще трябва да сложа от старите копчета за подгрева,ще го мислиме с Явор,и ако няма нищо в наличност или "пътуващо",ще трябва да пратиш твоя копчалък,ако го държиш още де

Поздрави
П.С Ей скъсахте се да дрифтите по източна БГ,тука снежинка за лек няма

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
meha написа:ivanov 530d написа:Нали беше намерил ???
да,но нямаше копче за ел.щората.......и го взех щото мислех че мога да извадя само копчетата,и да взема подгрева........ама като видех ква е историята,си го върнах в моргата![]()
Май ще трябва да сложа от старите копчета за подгрева,ще го мислиме с Явор,и ако няма нищо в наличност или "пътуващо",ще трябва да пратиш твоя копчалък,ако го държиш още де![]()
Поздрави
П.С Ей скъсахте се да дрифтите по източна БГ,тука снежинка за лек няма![]()
![]()
Колега, какво стана с твоята конзола, каква сложи - преди или след фейс? Аз ще слагам салон с подгрев и е с фейсова конзола. Намерих връзването във WDS-а но там има много кабели

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Сега гледах моята конзола и е с една голяма 23 пинова букса в средата на която ми е вързано само асц-то, има 4-5 жици само. Това означава ли че конзолата ми е фейсова и няма да ми трябва тази рамка около климатроника?
п.п. Сега гледах във wds-а и след 98 всички са с цяла букса а не отделни модули. Явно при мен ще стане само със смяна на модула и ще нареждам пиновете.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
п.п. Сега гледах във wds-а и след 98 всички са с цяла букса а не отделни модули. Явно при мен ще стане само със смяна на модула и ще нареждам пиновете.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2

С новата конзола съм,пренареждат се пиновете и
Има една подробност,че трябва обаче да вземеш и рамката на конзолата/климатроника от новавия фейс

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Оказа се че и аз съм с новата конзола и няма да ми трябва рамката. Само трябва да добавя пиновете че сега са само за асц и още три кабелчета. Разучих схемите и сега само чакам новия салон и връзвам 
п.п. И буксата под седалката е различна нали?

п.п. И буксата под седалката е различна нали?

На преди и след фейса буксите под седалките са различни,но ще се справиш 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
meha написа:На преди и след фейса буксите под седалките са различни,но ще се справиш
Мерси!

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4