настройка на ксенон (свети много близо)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d Touring

Re: настройка на ксенон (свети много близо)

Мнение от watchman » 05 Окт 2011, 9:25

Колеги, от скоро и аз се сдобих с E39 и имах проблеми с държачите на рефлектора на фара и след смяната им фара не мърда.
Вечер след като пусна фаровете виждам как се размърдват и после остават в най-долно положение.
Проблема се оказва задния датчик на носача.
Може ли някой да го снима къде точно се намира, защото лягах под колата, но не можах да го видя на задния десен носач?
И още нещо - подлежи ли на ремонт или трябва да се купи нов? След като ходих на диагностика ми казаха, че има напрежение към и от датчика, но не функционира както трябва.
Някъде четох, че е добре тези датчици да се изолират (примерно да ги пази от вода или удари от дребни камъчета) - какво е вашето мнение?
Благодаря предварително!

П.С. В края на седмицата ми предстои пътуване и искам да оправя фаровете, че в момента нищо не се вижда напред. Ако някой може да ме ориентира в Русе къде мога да оправя проблема ще е супер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 05 Окт 2011, 13:24

Потребител
Аватар

Мнение от watchman » 05 Окт 2011, 19:54

Мерси!
А подлежи ли да ремонт?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525da 2002

Мнение от gardev » 06 Окт 2011, 14:44

При мен колеги проблема е следния, като включа фаровете не се тестват а има само едно леко примърдване на долу, какъв мислите че е проблема при мен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: Е30 М3

Мнение от longboy » 06 Окт 2011, 15:15

Ами колегите са го написали по-нагоре. Единия вариант, ако си със автоматично регулиране на фаровете, да се е скапал единия датчик и колата автоматично сваля фаровете най-долу, за да не заслепяват останалите. Другия вариант е ако са счупени пластмасовите държачи на рефлектора, тогава като караш фаровете трептят нагоре надолу. Варианта да провериш за втория проблем е като хванеш фасунгата на късите и я размърдаш, ако се мести, значи са счупени държачите, ако е стабилно, значи са здрави. Държачите струват около 60лв. за двата фара оригинални, миналата година ги смених.
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 525da 2002

Мнение от gardev » 06 Окт 2011, 15:29

longboy написа:Ами колегите са го написали по-нагоре. Единия вариант, ако си със автоматично регулиране на фаровете, да се е скапал единия датчик и колата автоматично сваля фаровете най-долу, за да не заслепяват останалите. Другия вариант е ако са счупени пластмасовите държачи на рефлектора, тогава като караш фаровете трептят нагоре надолу. Варианта да провериш за втория проблем е като хванеш фасунгата на късите и я размърдаш, ако се мести, значи са счупени държачите, ако е стабилно, значи са здрави. Държачите струват около 60лв. за двата фара оригинални, миналата година ги смених.

Благодаря колега, като хвана фасунката се местят и двата рефлектора което означава че явно държачите са се счупули, до скоро си работеха а сега изведнъж и на двата фара са счупени, ебати късмета.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от watchman » 07 Окт 2011, 9:15

Възможно ли е с компютър фаровете да се наместят в едно положение и да си стоят така. Т.е. да се изолират показанията на датчиците и да се зададат постоянни стойности на височината на фара?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Окт 2011, 20:35

Май искаш да лъжеш ЛСМ-а? Не съм сигурен че ще стане.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 08 Окт 2011, 21:02

Ми отскубни кабелите на фара и няма какво да ги мести

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 09 Окт 2011, 13:28

От къде да ги закупя тези пластмаси, пишете колко струват , но не й къде се продават, дали ги има в евро07

Потребител
Аватар

Мнение от watchman » 10 Окт 2011, 8:27

slav_j написа:От къде да ги закупя тези пластмаси, пишете колко струват , но не й къде се продават, дали ги има в евро07

Колегата laviatan ги продава. Много коректен продавач. Свържи се с него. Цената която платих аз за 1бр. комплект е 23лв. х 2 = 46лв. + доставка
Смяната я направих за 1 час.
Изображение

Предишна

Назад към E39