Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
sexy_shefa написа:Lacho написа:sexy_shefa написа:И моита печка последно време немога да е чуя да шуми а преди като е по студено след като загася колата тя продалжава да бучи известно време и след това спира.и завчера се пребирах от добринище и 60 км парното не духаше топло.днес настроих печката да духа и изчаках да почни.парното почва да духа но печката одоло непочва да бучи и духа студено? някви предположения какво можи да е?
Най вероятно имаш проблем с управляващия блок
Ами немисля че е от него защото тя си работеше преди това и сега почва да духа но без да бучи печката а тва се получи когато смених гумите нз защо.ще проверя да неса откачили някакви жици.баш зимата шаса развали и тя
Ако имаш път към софия скоро обади ми се ще я закача да я видя, но пак ти казвам най вероятно там е проблема
0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
xcalibur написа:Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
не само при студен, а и при незагрял- до към 60 градуса се включва
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
LUCIFER'S написа:xcalibur написа:Печката не трябва ли да се включва само при студен двигател? Направи ми впечатление, че откакто е по-студено навън се пуска всеки път, дори и двигателят да не е изстинал
не само при студен, а и при незагрял- до към 60 градуса се включва
Съгласен

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Милене ние я заключихме ама на инпа-та пак ми излиза печка с командване с мид
Защо така? Не трябваше ли да се мапне изцяло това командване?
И още нещо забелязах. Махнах бушона за печката защото ме издразни много че не работи и когато загасих колата вентилатора в купето си продължи да духа все едно е на рест. С бушона на мястото си няма тоя проблем. И това го забелязвам за втори път вече
Д..ба и тъпата печка. Сутринта беше -11 градуса и няма топлене в купето.
И още един въпрос. На печката пише че помпата се включва само при работа на печката. Няма ли настройка да ми работи с нормална работа на мотора за да ми върти водата както си трябва по принцип?
Защо така? Не трябваше ли да се мапне изцяло това командване?И още нещо забелязах. Махнах бушона за печката защото ме издразни много че не работи и когато загасих колата вентилатора в купето си продължи да духа все едно е на рест. С бушона на мястото си няма тоя проблем. И това го забелязвам за втори път вече
Д..ба и тъпата печка. Сутринта беше -11 градуса и няма топлене в купето.
И още един въпрос. На печката пише че помпата се включва само при работа на печката. Няма ли настройка да ми работи с нормална работа на мотора за да ми върти водата както си трябва по принцип?

Чудех се дали е възможно печката да не тръгва заради слаб акумулатор, и грешките за температурен сензор и т.н. , моят е 12 волта.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги пробвах да заключа печката с помощта на колегата Милен но с ДИС-а не стана. Това го разбрахме после че не е станало. След това се свързах с колегата badsharki и я заключихме с НЦС експерта. Направи ми я от София през нет-а за което съм му много благодарен
Не всеки би се навил да си загуби времето и да я направи от разстояние. Върна настройките каквито бяха преди отключването.
За сега не е проработила но ми проработи рест-а
Поне да си имам една екстра
И сега парното ми работи по добре заради ел.помпата. Засега печката ще я оставя без отключване, може и да проработи макар че си взех мид и ще мога да я командвам. Ако не ще я ремонтирам!
Значи вярно е било че след отключване не работи рест-а.
Не всеки би се навил да си загуби времето и да я направи от разстояние. Върна настройките каквито бяха преди отключването.За сега не е проработила но ми проработи рест-а
Поне да си имам една екстра Значи вярно е било че след отключване не работи рест-а.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...само искам да уточня - както писах по-горе , печката ми отново работи след паленето на двг и температура на въздуха под 5.5градуса ! Както при много други колеги , след отключването печката не работеше и преди две-три седмици ми се наложи един ремонт по колата , който налагаше изключването на акумулатора за около час и повече мисля ! От тогава печката ми се включва редовно при студено време /както си беше оригинално/ !
аз го свързвам с изключването на акумулатора за повече от час и половина - два , но факт е , че заработи след тази интервенция !
Все още не съм я пробвал от таймерите да я пусна принудително или да я програмирам - съмнявам се да не я блокирам наново , че тука са студове за сега , но към края на зимата ще пробвам
аз го свързвам с изключването на акумулатора за повече от час и половина - два , но факт е , че заработи след тази интервенция !
Все още не съм я пробвал от таймерите да я пусна принудително или да я програмирам - съмнявам се да не я блокирам наново , че тука са студове за сега , но към края на зимата ще пробвам
- 525d_joro
- Потребител
-
- Кара: BMW
здравеите колеги използвам темата да питам и аз как да си ползвам печката карам 525д 163к знам че я имам и че е отклучена но незнам как.... имам даше и дистанционо за нея въпреки ча няма батерии и откаде де си зема благодаря предварително.... да добавя че колата е с големиа монитор...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
ми електрониката нещо... виж и направи един рестарт от бушона може да се излекува....
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
На запалена кола ли тръгва директно от навито? Ако е така най вероятно циркулационната помпа ти прави проблем. Понеже при запалена антифриза се върти от водната помпа и всичко е ОК, пробвай с бушона.....
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
milennyc написа:Elesar74 написа:Хм, да се разпиша и аз. От няколко дни нещо печката ми прави номера. Програмирам я както преди да се включва в определен час сутрин, обаче като сляза сутринта и духа само вентилацията, не духа топло, нито нещо подобно, колата е студена. Пускам е директно от навигацията, тръгва, запалва, почва да грее. Като я програмирам от вечерта, на сутринта няма никой. Това от 3-4 дни. Проблем ли и е или какво? Благодаря.
На запалена кола ли тръгва директно от навито? Ако е така най вероятно циркулационната помпа ти прави проблем. Понеже при запалена антифриза се върти от водната помпа и всичко е ОК, пробвай с бушона.....
...при запалена кола мисля , че не може да се пусне печката от таймерите понеже след запалването те просто изчезват от монитора
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не, при кола дадена на контакт в първа позиция на ключа, колкото да светне монитора и да свирне радиото. Вадих бушона снощи, ама просто да го видя, не се сетих за реда как се правеше ресет. Както и да е, тествах. Седя в колата, гледам 22:25. Програмирам включване на печката от Timer 1 в 22:27 и чакам. Винаги от него я програмирам. Става 22:27 и почва да тупка, фучи и т.н. Пускам от скритото меню тест N7 и гледам температурата на антифриза. Беше 37 градуса, навън 0.0 градуса. Седях така и я случах как бучи, гледах отдолу, излиза пушек, мирише на нафта и температурата за 8 мин. се качи до 44 градуса. Значи, бачка. Оки, сложих час 07:15 сутринта и заминах. Отивам долу сутринта, пак само вентилацията бачка. Гледам таймерите, нали са наредени така: Timer 1, Timer 2, Aux. heating, Aux ventilation. Когато печката бачка, има чек преди Timer 1 и Aux. heating: Direct mode. Обаче сега гледам че няма чек никъде, а Aux. ventilation: Direct mode e сиво, не мога да го маркирам. А си духа студено. Преди май не беше тъй. Ся ще направя ресет-а, вече го прочетох как става, ама чакам малко да изстине колата, че знам ли я, може да не се включи като е загряла.
P.S. На 60 градуса ли изключва печката?
P.S. На 60 градуса ли изключва печката?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
до 60 се включва...