Съвети и въпроси относно избор на Е39.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.
някой който е по-запознат би ли споделил с какво 528и е за предпочитане от 530и при фейслифтовите, след 2000г? иначе казано м52 срещу м54. гледам и че по форума повече търсят 528 от 530
зачетох се днеска в едни материали на Топ Гиър, Джеръми Кларксон нещо се прехласваше по една 528 комби, а аз по принцип предпочитам фейслифтовите във всеки един модел почти, та се зачудих защо пък 530 с "новия" м54 да не е по-добрата, нали и на е60 го пренасят. имал съм е60 м54 и бях доста доволен, мога да си представя че в е39 ще е още по добре, предвид по-лекото купе. гледам по мобилето има много приятни 530ки, които са си супер според мен, а май много много не ги търсят.
мнения?
зачетох се днеска в едни материали на Топ Гиър, Джеръми Кларксон нещо се прехласваше по една 528 комби, а аз по принцип предпочитам фейслифтовите във всеки един модел почти, та се зачудих защо пък 530 с "новия" м54 да не е по-добрата, нали и на е60 го пренасят. имал съм е60 м54 и бях доста доволен, мога да си представя че в е39 ще е още по добре, предвид по-лекото купе. гледам по мобилето има много приятни 530ки, които са си супер според мен, а май много много не ги търсят.
мнения?
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Притесняват се да долеят 2л масло колегите
@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досадници
Моя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
Благодаря!

@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досадници

FaceOff написа:Притесняват се да долеят 2л масло колегите![]()
@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досаднициМоя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
Благодаря!
от 10г не е влизала, последния сигурен запис е прочетен ключ на 276хкм 03.2008. последния запис 184 е ръчно въведен и може да е грешка за 284хкм, което би отговаряло повече. може и да не

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
До колкото аз прочетох като инфо, докато търсех Е39 - М54 при Е39 си има проблем с маслените сегменти, които издържали около 200к. При Е60 вече и при късните Е46 бил решен този проблем /модели след 2004г по спомен/ и последващия сериозен разход на масло. Аз докато звънях по обяви, първоначално търсех 3.0и, но след като прочетох доста теми и продавачи на такива ми споделиха, че си доливат по 3-4л на 10к км и след като ми попадна м52, което поне на мен ми се струва читаво, реших да прежаля 40те коня и някои и други глезотийки на фейса и си взех 528ца.
В общи линии, колегата от горния пост май е прав - страх ни е да вървим с тубата след колата. Пък шансът да попаднеш на 3.0, което го чака ремонт е доста приличен, като масово се вкарват гробници тук. А и дълго време не излизаха никакви 530ки бензинки в обявите. От миналия януари ги следя, чак този януари започнаха да излизат повече такива модели. А ремонтът на този проблем май излиза дооста солено, а повечето колеги споделят, че м52-то е по-малко капризният мотор и може би затова се търси повече тук, въпреки, че го няма на фейсовите 39ки.
До колко е достоверно това инфо, не знам - това прочетох из теми и форуми последните месеци..
В общи линии, колегата от горния пост май е прав - страх ни е да вървим с тубата след колата. Пък шансът да попаднеш на 3.0, което го чака ремонт е доста приличен, като масово се вкарват гробници тук. А и дълго време не излизаха никакви 530ки бензинки в обявите. От миналия януари ги следя, чак този януари започнаха да излизат повече такива модели. А ремонтът на този проблем май излиза дооста солено, а повечето колеги споделят, че м52-то е по-малко капризният мотор и може би затова се търси повече тук, въпреки, че го няма на фейсовите 39ки.
До колко е достоверно това инфо, не знам - това прочетох из теми и форуми последните месеци..

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
kolp написа:FaceOff написа:Притесняват се да долеят 2л масло колегите![]()
@kolp, би ли проверил GX03564, опитах се да ти пратя лично, но сигурно ти е писнало от досаднициМоя е от почти три години, но ми стана интересно на колко ли милиона е, след като разбрах, че е била на 70хил на година и половина
Благодаря!
от 10г не е влизала, последния сигурен запис е прочетен ключ на 276хкм 03.2008. последния запис 184 е ръчно въведен и може да е грешка за 284хкм, което би отговаряло повече. може и да нетогава е било водна помпа и радиатор, на 62 е сменила турбото. като цяло първите 280хкм е гледана доста добре. има акция за въздушната възглавница, влез да ти я направят, може да излезе нещо което не виждам.
Е, значи не е на милион.. а само на половин

Благодаря много!

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Разхода на масло при повечето М54-ки е ясен, но то и няма почти никакъв избор.Просто след фейса, всичко е дизел 

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
drifty написа:Мисля, че Grozdanof беше споменал, че е хубава колата. Аз бих я огледал ако си търсех такава.
Колата не е същата, но автосалона е! Тези Стенликар очевидно често вкарват E39ки, защото преди месец имаха две други, а третата я бях изтървал...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Обява няма качена, но може ли kolp, да проверите, моля, излиза ли нещо за следния VIN - bz11368.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
последният запис е 09.2009 на 159хкм за предно стъкло. старичка е и няма почти нишо записано.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Преди няколко месеца беше на 298000 км., така че може и да са близо до истината.
Благодаря пак.
Благодаря пак.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Искам да помоля колегата kolp да провери и моята vin GW44733 имам я от три години и ми е интересно на колко е. Колата е гледана, но човек винаги се чуди на колко ли километра е даден автомобил.
@Kolp, би ли проверил за GN70018 - това е моята. Имам подозрение, че поддържана добре а такава информация би ми била полезна когато тръгна да я продавам
В момента е на 250к по километраж.

Последно 04.2010 188хкм, от 90 до 180 06.2004 - 10.2009 има записи за ремонти и обслужвания в Германия, добре гледана изглежда. Преди и след този период няма нищо.
Благодаря ти
Мисля, че съвпада със сервизната книжка, има шанс да са реални километрите, плюс това маслото само го мирише