М-броня оригинална или тайванска? разлики?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Re: М-броня оригинална или тайванска? разлики?

Мнение от I.Voykov » 20 Май 2015, 21:08

hummer написа:Дааа ,все пак и жена му ще кара колата ,а да даде 1000 + боя за нова оригинална броня дето може да и пораснат крака пред блока звучи разумно :kuku:

Естествено ,че по -добро от оригинала няма ,но няма и кой знае каква разлика с репликите ,не са толкова зян както си мислят някой хора .
Може пък и да има разлика и при тях в изработката знам ли.
То вече е до късмет на какво ще попаднеш(като всичко на пазара)

Разбира се, че е много по-разумно щом искаш М броня и то нова да си купиш оригинална такава, кои ще кара колата и къде ще седи е въпрос на личен избор, но той не променя факта, че най-разумно е да се купуват оригинални части. И по-внимателно с емотиконките колега ;)

Тук сме на едно мнение, по-добро от оригинала няма :!: Разлика с репликите има и то огромна /в материала от които е изработена, в начина и качеството на изработката, в напасването към другите елементи и т.н./, не казвам, че извивките са различни или че зее под фаровете, но самия факт, че всеки които е малко по на "ти" с модела ги различава от пръв поглед е достатъчно красноречив.

Не ме разбирайте грешно, нямам нищо против китайските брони /дори съм имал такава/, но темата тук е да сравняваме несравними неща и затова е такова мнението ми.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 20 Май 2015, 21:09

бмв е30 написа:някой да си е купувал от този човек и да има отзиви?
http://olx.bg/ad/bronya-za-bmw-e39-m5-p ... 03beb7bfac
цената е доста добра...

То не е проблема само в бронята.Трябва и друга кора под мотора,2 подкалника,4 въздуховода +1 за алтернатора и друг капак на левият халоген,този последният гледам,че и без това масово не го монтират.Та проблема не е само бронята.Плюс това,ако имаш миене на фаровете и на всичкото това всеки отвор,за шрафт,засек за някое клипсче от гореизброените като ги няма на тайванските или не съвпадат там където трябва да са е страшно изнервящо.Отдавна съм разбрал,че евтиното излиза по скъпо след това.Но,ако държиш само на една визия на колата и да я сменяш бронята често и не те притеснява,че прозира на всеки отвор и се виждат гумите или двигателя или земята,те съветвам да вземаш една тайванска и да не се притесняваш.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 21:14

По -трудно е да намериш подкалниците отколкото бронята :lol:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Май 2015, 21:15

а нямат, в дару ги има налични даже преди десетина дена взех един..
цената не е толкова страшна.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 21:24

Аз като търсех нямаше налични.
Кажи колко е страшна колега?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 20 Май 2015, 21:26

И тях ги има не оем-ски,по 20-ина лева има няма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 21:32

Аз съм с такива за 20 лв пълни боклуци са .
Не взимайте !!! караха 1 година и се напукаха :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 22:39

Ами ето че в случея явно като е ОЕМ от бмв не е по добре... разликата е в материяла.... оем-ската е от кофти пластмаса и щом не-мковите брони не се цепят това означава че не е от стареенето а просто материяла е калпав.... инъче за напасването ясно....
Днес след обяд имах възможност да огледам една тайванска броня и чесно казано беше паснала перфектно... единственото по което се различава от Оемската е решетката посредата защото оригиналната в краищата си е с затворени отвори а тая цялата си е решетка... също така на някой оригинални слагат и Т образната добавка пред решетката... имам чуството че ако на тайванска се сложи тази Т добавка... тия капацитети дето ги разпознават вобще няма да могат да разберат коя е менте и коя оригинал :) поне не и от 1 метър разстояние и повече...
отново се споменава че някой си ги познавал от пръв поглед коя каква е но отново никой не казва по какво аджеба се познават... явно е обществена тайна...
подкалниците пише навсякъде че стават и оригиналните но оставало малко непокрито пространство... сямтам или да добавя пластмаса на оригиналния ако ме дразни или да ги оставя така... все пак няма да вися постоянно под колата а и така може би ще ми се охлаждат по добре кулерите... колата е ТДС
относно това с кражбата някой намерил ли е някакво спасение? применро секретни болтове на мястото на оригиналните(тия големите които закрепят гредата към колата)
смятам че идеята е добра и ако не могат да ги развият няма лесен начин да се свали нали?(освен да се изкърти)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 20 Май 2015, 23:00

струва ми се, че очакваш някой да ти каже, че тайванската(или каквато е..) е по-добра.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 23:11

да малко така изглежда погледнато отстрани... всъщност за мен най-важното беше да разбера кой от двата вида е този който се пука и се оказа че това са оригиналните... поразпитах и тук в моя град и мнението се затвърди...
Аз вече избора си го направих и в моя случай е по удачно да си взема тайванска...
сега въпросите са как може да се предотврати евентуална кражба на бронята и има ли различни видове реплики или всичките на едно място се правят :)

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Май 2015, 23:15

Аз пък как една напукана не видях, хем и моята я удрях :dunno: Малко на приказката за киселото грозде ми заприличва работата. И все пак ако очакваш да я удариш както трябва и да й няма нищо, по-добре смени МПС-то с нещо с ролбар.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 23:40

еми може би е чиста случайност че аз съм срещал повече напукани и счупени нз...
даже сега се сетих като си търсех е39-ка ходих да гледам една от софия с оригинален м пакет :)
цялата предна броня беше спраскана отделно имаше дори лиспваща част която беше запълнена със санитарен силикон(от белия) и тампонирана след това :) и задната беше пукната на две места в долната част отстрани :) но като цяло тя тая цялата кола беше пълен дроб... та това го отдавам по скоро на непазене... :)
естествено че не смятам да я позлвам за блъскаща количка даже напротив... старем се да си пазим колите колко може повече (с жената) но тъй като нямам гараж и оставям пред блока , както обясних вече поне 10 пъти съм си намирал различни изненади сутрин по някоя от колите... та не искам да дам 300лв за броня и да сляза някой сутрин и да я видя цялата на апрчета щото някой я бил охлузил... естествено не казвам че тайванската ще е много по здрава но поне имам наблюдения над материяла от който ги правят и е достатъчно мек да понесе по леки съприкосновения с твърди предмети (или поне се надявам да е така) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 23:43

а колкото до това че твоята си я удрял... я вземи я прегледай за щампи да не се окаже тайванска :) хахха

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Май 2015, 0:09

Прегледана е. А ти ако си решил да я взимаш стискай палци да попаднеш на правена от сръчен китаец.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Май 2015, 0:20

Трябва да си особен вид мазохист, да знаеш как изглежда истински м елемент, да видиш на живо тайванският еквивалент и да предпочетеш него. :mhihi:

Условието съм го болднал, защото на снимките всичко изглежда много добре.
Ма то като коврите във фейсбука :help: :shock: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към E39