Е39 520i Работи на по-малко цилиндри.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Е39 520i Работи на по-малко цилиндри.
Това жужене си ме оплаши много,до сега не го бях чувал
а защо не вади грешка нямам си идея :/ значи за сега все пак ще се настроя за този датчик... според това което казваш найстена е много вероятно да е той,после пали трудно да.То може и аз да не му разбирам,защото за пръв път пускам Инпа,но то няма много много какво да се объркаш... даваш "read memory for errors" и това е... сега ще пусна и ГТ1-то да видя с него какво ще каже... 

- sean-john
- ентусиаст
-
Прав си колега,изкара го сега... Crankshaft position sensor,ще го сменя скоро и дано се оправи.Благодаря за помощта
п.с. а да попитам в "домашни" условия може ли да се смени този датчик или има разглабяне доста и е препоръчително в сервиз ?
п.с. а да попитам в "домашни" условия може ли да се смени този датчик или има разглабяне доста и е препоръчително в сервиз ?
- sean-john
- ентусиаст
-
Благодаря колега отново

- sean-john
- ентусиаст
-
Датчика е на супер лесно място ,но се стигна до 1 препятсвие което немога да отстраня
той е точно до това ограденото с червено... но точно то ми пречи да го извадя :/ трябва да се премести с някакви милиметри да излезе болчето и самия датчик,но няма накъде. Някакви идеи ?

той е точно до това ограденото с червено... но точно то ми пречи да го извадя :/ трябва да се премести с някакви милиметри да излезе болчето и самия датчик,но няма накъде. Някакви идеи ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Това е клапана на ваноса, отвърташ го с ключ 32 мисля беше, но подложи хубаво парцали, защото ще текне малко масълце.
- sean-john
- ентусиаст
-
Мерси колега стана а да попитам кой точно е CrankShaft sensor-а ? този на коляновия вал или е разпределителен ? защото се получи леко недоразумение.От схемата по горе се подразбира,че е разпределителен,но искам да съм сигорен.
- sean-john
- ентусиаст
-
Много странно защото на схемата която ми даде никъде не е показано (или аз не виждам нали съм си нооб) къде е датчик колянов вал..проследих кабелите и това което свалих преди (горе на снимката) е разпределителния вал нали така ? а коляновия е долу и кабела отива зад виското
ама съм си прост... някои малко помощ

- sean-john
- ентусиаст
-
Много благодаря колега утре ще го мъча пак,дано стане сега поне ми е ясно къде стои и как да го махна.
Смених го най-после и както видях в една тема и на моя се бяха опекли изолациите при буксата и ги нямаше... и кабелите са давали късо... ще ги изолирам хубаво (още обмислям как) и ще го държа за резерва... явно си бачка.
п.с. както видях в една тема,че се споменаваше,че колата без датчик колянов вал не пали... не е вярно пали
трудно,но пали поне при мен.
Отново благодаря на всички отивам на тест драйв
Смених го най-после и както видях в една тема и на моя се бяха опекли изолациите при буксата и ги нямаше... и кабелите са давали късо... ще ги изолирам хубаво (още обмислям как) и ще го държа за резерва... явно си бачка.
п.с. както видях в една тема,че се споменаваше,че колата без датчик колянов вал не пали... не е вярно пали

Отново благодаря на всички отивам на тест драйв

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2