Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.

Мнение от adovet » 15 Окт 2010, 23:03

ja написа:
adovet написа:
joropc написа:
adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения. :yes:

Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже.. :wave:

Ииии за какви точно проблеми след смяна на масло ти обясни ПРИЕМЧИКА? :kuku:

Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.

Абе ква логика, ебати и простотиите... феродото сгъстявало маслото... леле, майко... бате не вервай на глупости, ами отиди в читав сервиз да ти обяснят хората, отиди в 3 сервиза ако искаш, само не вервай на тия в Дару. Приемчика е учтив ама не разбира, а майсторите им са некадърни...

Разчитай ти да ти се е сгъстило маслото, иначе кур... бахти и глупостите :) Ами не сменяй и това в двигателя...

Питах и в Камор и ми казаха същото.А ти ако искаш може да го сменяш и на 10 000км.Кви сте тея разбирачи не знам.Аз на мойта кола и сменям маслото на 20 000км. и навъртам по 40 000 най малко на година.Ако трябваше да го сменям както тука някой пишат па то аз трябва се в сервизи да си стоя.До сега си спазвам съветите на оторизираните сервизи и не съм имал проблеми.Ако караш някоя кошница и на 5 000 да сменяш маслото няма да се оправи :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Окт 2010, 23:38

Що го сменяш изобщо се чудя :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 16 Окт 2010, 0:30

Аз пък знам че по инструкции на производителя,маслото в скоростите и в деференциала не се сменя!
Зачудих се,ама така си го пишат германците......странна нработа.Моята е 528 автомат,и не ги усещам кога ги сменя,а е на 200 000,преди 2 седмици си я докарах на ход от Германия,няма такъв кеф по немските магистрали :bowdown:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Окт 2010, 9:32

Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 16 Окт 2010, 10:41

ja написа:Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...

Ако имаш теч от скоростите или диференциала няма да ги смениш с нови, а ще смениш семеринга или уплътнение и ще трябва да смениш и маслото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Окт 2010, 14:50

adovet написа:
ja написа:Абе по инструкции е така ама и в Дару и в Камор я има услугата смяна на масло в скоростите и диференциала...

Ако имаш теч от скоростите или диференциала няма да ги смениш с нови, а ще смениш семеринга или уплътнение и ще трябва да смениш и маслото.

И като имаш теч и го смениш, ще се получи луфт според тия от Дару и ще почне да ти придърпва? Или това дето са ти го казали, не важи ако има теч?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 16 Окт 2010, 19:25

ja написа:
adovet написа:

И като имаш теч и го смениш, ще се получи луфт според тия от Дару и ще почне да ти придърпва? Или това дето са ти го казали, не важи ако има теч?

Получават се луфтове ако вече е износена скоростната кутия.Иначе не

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Окт 2010, 20:54

Нали това се опитваме да ти обясним. Ако не искаш да се износва сменяй маслото, иначе ще разчиташ на феродото :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 10 Дек 2011, 10:34

малко да ъп-на тази стара тема :)

имам питане , според реалом скоростната кутия на моята е39 525тдс 1997година е A5S310Z
възможно ли е да има друг вариант скоростна кутия /стария 4 скоростен автомат е без типтроник/ защото намерих филтър за тази кутия.
Другите ми въпроси са каква спецификация трябва да покрива маслото за скоростната кутия освен декстрон 3 ,има ли и друга спецификация която трябва да покрие ?
И последен въпрос е колко литра събира въпросната кутия ,някъде четох 10 литра :roll: ,но ми се струва множко

комплекта на филтъра включва, номер 2 от тази схема : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15

и номер 8 от тази http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=24&fg=15

благодаря предварително :yes:
6>4

Предишна

Назад към E39