Проблем с парното
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с парното
При абсолютно загрял двигател, духа слабо топло, а отзад направо студено това нормално ли е или има някакъв проблем и какъв може да е той?
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
При загрял двигател на празни обороти, или в движение (2 - 3000 оборота)?
Отзад под седалките ли духа студено или от клапите които са между седалките?
От клапите между седалките по принцип ако нямаш регулатор топло-студено винаги духа студено.
Оправи си заглавието на темата.
Отзад под седалките ли духа студено или от клапите които са между седалките?
От клапите между седалките по принцип ако нямаш регулатор топло-студено винаги духа студено.
Оправи си заглавието на темата.
Touring & windsurf club
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Аз съм дизел и стоя по бански зимата в колата.
Имаш проблем както колегата отгоре каза: или ел. клапа е отишла или термостата ... но пък трябва да не ти загрява колата като хората. Най-лесно е да провериш термостата.

Имаш проблем както колегата отгоре каза: или ел. клапа е отишла или термостата ... но пък трябва да не ти загрява колата като хората. Най-лесно е да провериш термостата.
Колега от кога се появи проблема с парното. Преди или след, като смени термостата? Това е важно защото ако е след смяната е възможно да имаш въздух във водната система или казанчето на парното. Относно клапата незнам как точно можеш да провериш но ето какво опитай. Запали и остави двигателя да достигне работна температура. След това вдигни предния капак и проследи двата маркуча, които отиват към парното. Намират се зад двигателя и влизат в купето някъде по средата трябв да се падат. Пипни ги единият маркуч трябва да е много топъл / това е входящия маркуч към парното/ другия също трябва да е топъл но не толкова колкото първия. Ако маркучите са топли и двата значи е малко вероятно да имаш въздух в казанчето и парното ти работи, тогава остава варианта със заседналата клапа. Но всеп ка това е само мое предположение 

- stan big ford
- Потребител
-
Здравей
Аз подържам мнението на колегата по горе. По принцип съм авто монтьор и работя в сервиз. Значи, за да нямаш парно или има въздух във водната система тоест в малкия кръг, където участва парно или има затворена клапа която не позволява циркулирането на антифриза през радятора на парното. Провери когато повишиш оборотите на мотора и парното се усилва значи е запушено самото радяторче на парното. Ако тово не се получава има въздушна възглавница в главата. На водния радятор има пробка за обезвъздушаване на системата. Тя се намира точно до капачката за наливане на антифриз. От горе изглежда като болче развива се не напълно и започваш да наливаш антифриз докато започне та тече антифриз от там. Така се обезвъздушава водната система. Но наливаш бавно.
Аз подържам мнението на колегата по горе. По принцип съм авто монтьор и работя в сервиз. Значи, за да нямаш парно или има въздух във водната система тоест в малкия кръг, където участва парно или има затворена клапа която не позволява циркулирането на антифриза през радятора на парното. Провери когато повишиш оборотите на мотора и парното се усилва значи е запушено самото радяторче на парното. Ако тово не се получава има въздушна възглавница в главата. На водния радятор има пробка за обезвъздушаване на системата. Тя се намира точно до капачката за наливане на антифриз. От горе изглежда като болче развива се не напълно и започваш да наливаш антифриз докато започне та тече антифриз от там. Така се обезвъздушава водната система. Но наливаш бавно.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
При мен проблема е със задните духалки, които са между седалките. Отпред духа много топло, но отзад си духа направо ледено. Как може да се стигне до клапана който е за задните духалки?
Друго което забелязах е, че антифриза е на минимума. Какъв антифриз препоръчват за М52Б20?
Друго което забелязах е, че антифриза е на минимума. Какъв антифриз препоръчват за М52Б20?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
bmw39 написа:Колко бързо трябва да загрява?
6:35 мин!!!

Засичал съм го!!! Даже има тема, в "детски болести" май беше.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2