Акумулатор за дизел-след 2 год.употреба?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Акумулатор за дизел-след 2 год.употреба?
Колеги знам че има много теми за акумулаторите ,но целта ми е всеки да каже някоя дума,мнение за акумулатора си който има от нов и е поне на две години конкретно за дизел при Е39 (все пак колата е с някой екстри и консумация различна от повечето автомобили),понеже като ''млад'' собственик на Е39 ми продадоха нов акумулатор BANNER и след 2 год.проблемите започнаха ,оказа че е 88ah-640a стартов ток,което се оказва малко,въпреки че ми завериха гаранцията,сега съм изправен пред избора на нов и сондирам мнения
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ КОЛЕГИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ КОЛЕГИ
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Акумулатор за дизел-след 2 год.употреба?
Gigawatt вече отива на 3-години и нещо и ядове няма а не да не е виждал зор...
И преди съм ползвам пак същата марка и просто е перфектна батерия.

И преди съм ползвам пак същата марка и просто е перфектна батерия.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- cls6666
- ентусиаст
-
Между другото и на мен ми ги предлагат като добра цена /качество,приятели и колеги ми казха засега да бягам от bosch и varta,2 год са прекалено малко за акумулатор за 200+ лева
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
cls6666 написа:Между другото и на мен ми ги предлагат като добра цена /качество,приятели и колеги ми казха засега да бягам от bosch и varta,2 год са прекалено малко за акумулатор за 200+ лева
Няма да имаш проблеми никакви,аз лично не бих се замислил грам!
Вземи 95-100 ампера и я карай и само на стартер ако искаш.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Да Бош не , имам опит с два такива кара точно 3 години и те иставя на пътя като стой та гледай. За Варта съм с две ръце ама не знам дали не и правят ментета , нямам идея но е корав акумулатор. Два броя Варта над 4 години и някои от тях още карат , да на Е34 ама с някоя и друга есктра . Сега зимата само модул за дневно но само на дългите с намален процент иначе акумулаторите ставаш леш гарантирано особено на не много дълги дистанции градско.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Понеже предишния собственик на моята Е39-ка 530д, беше може би предвидливо сменил акумулатора на колата с някакъв боклук, който не можа да я запали, дори като я гледах преди да я взема, си купих EAS 102 аН, 960 стартов ток. За сега е добре, пали от четвърт, върти много бързо и при -10. Още е нов, така че не мога да споделя мнение за старите, но този акумулатор за 200 лв. ми върши много добра работа за сега, така че ако трябва да правите компромиси, то това е добър такъв.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Гигават са дъщерна фирма на Бош и са с 2г гаранция над 5 такива акумулатора съм купувал за мои коли и не съм имал ядове никога ама и не съм задържал кола докато изтече срока на гаранцията относно бош искам да споделя опит от бош S5 100АН той се води един от най високите класове мисля над него е само хай-тек та този акумулатор беше на една седмица която имах 2.5 тдс и беше на 2 г със заверена гаранция която е общо 3
след една година експлоатация го преместих на една С-класа 220 купе тази кола имаше проблем с единия САМ модул и го разреждаше за една вечер и така се експлоатираше 6 месеца после си ги взех и го сложих на друга Е38 и си мислех че този акумулатор вече е заминал обаче не не правеше никакви проблеми и така и продадох колата с него а беше станал вече на 4г така че поне по мое мнение боша си оправдава високата цена
след една година експлоатация го преместих на една С-класа 220 купе тази кола имаше проблем с единия САМ модул и го разреждаше за една вечер и така се експлоатираше 6 месеца после си ги взех и го сложих на друга Е38 и си мислех че този акумулатор вече е заминал обаче не не правеше никакви проблеми и така и продадох колата с него а беше станал вече на 4г така че поне по мое мнение боша си оправдава високата цена
Барай шишарката Минкеее ....
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз моята я купих с италиански Ursus 100 Ah преди 3 години и за сега нямам проблеми. Даже след 6 месеца стоене с по 1 припалване месечно пак си беше ок.
- enco1977
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
аз съм с БОШ 100 ампера стартов ток 830 .нямам никакви ядове вече 3 години .колата е Е39 тдс
Последна промяна enco1977 на 26 Дек 2012, 9:37, променена общо 1 път
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
и с български акумулатор Искра 100 ампера няма да имаш проблем, стига колата да ти е изправна, аз вече 2 години съм с такъв на ТДСа 

- cls6666
- ентусиаст
-
тя колата е изправна ...студена пали на първата секунда след подгрева,топла след 4-5(като за тдс) +дневните на 30%,зарежда на 14,3...ама някой акумулатори 65аh имат повече стартов ток от настоящия,те продавачите са такива като нямат нещо което ти трябва гледат да продадат нещо(как да им се довериш)-ама това е друга тема ,цялата ни работа такава
весели празници колеги и нека си споделяме да няма такива теми
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
cls6666 написа:тя колата е изправна ...студена пали на първата секунда след подгрева,топла след 4-5(като за тдс) +дневните на 30%,зарежда на 14,3...ама някой акумулатори 65аh имат повече стартов ток от настоящия,те продавачите са такива като нямат нещо което ти трябва гледат да продадат нещо(как да им се довериш)-ама това е друга тема ,цялата ни работа такава
С тея Банер-и и аз имам малко опит .Нещата се получават точно така както казваш.Причината е че едно са слабички за е39 и другото са рециклажи.тоест това не са нови акумулатори.Изработвта се в Австрия доколкото знам от преработени батерии
По принцип гледаи да ползваш около и над 100ач.с стартов ток 860а нагоре.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- cls6666
- ентусиаст
-
И мен малко ме е яд на себе си,че го взех без да погледна ,ама нали отидох в магазин за авточасти ,не в кауфланд,каталози маталози и накрая 640 A,май само банер имат 88ah с по-малко от 700ампера стартов ток,както и да е ,за момента везните клонят към гигават
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
vladobate написа:Да Бош не , имам опит с два такива кара точно 3 години и те иставя на пътя като стой та гледай. За Варта съм с две ръце ама не знам дали не и правят ментета , нямам идея но е корав акумулатор. Два броя Варта над 4 години и някои от тях още карат , да на Е34 ама с някоя и друга есктра . Сега зимата само модул за дневно но само на дългите с намален процент иначе акумулаторите ставаш леш гарантирано особено на не много дълги дистанции градско.
Варта са най качествени, на две от колите имам 100 амперови, единия е купуван 2005г. а другия 2007 и двата до ден днешен работят много добре. А единия е минал през 3 коли..
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
при малък ампераж,и силен стартов ток,няма как акумулатора да има дълъг живот.задължително 100 амперчаса.
п.с.и не взимай от големите магазини акумулатор.
п.с.и не взимай от големите магазини акумулатор.
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5