Трудно пали сутрин.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Трудно пали сутрин.
търсих нещо по въпроса, но не намерих, та:
при по-ниски температури (под 10 градуса) сутрин пали трудно и като запали работи на 4-5 цилиндъра и няма мощност (като включа на D и гасне), но щом стрелката на температурата мръдне до средата на синьото се оправя и работи перфектно. Що е то ???
колата е 98-ма 520и типтроник. От плевен съм, ако ще препоръчвате сервиз
при по-ниски температури (под 10 градуса) сутрин пали трудно и като запали работи на 4-5 цилиндъра и няма мощност (като включа на D и гасне), но щом стрелката на температурата мръдне до средата на синьото се оправя и работи перфектно. Що е то ???
колата е 98-ма 520и типтроник. От плевен съм, ако ще препоръчвате сервиз

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Аз съм с дизел и моля, ако не съм се изразил правилно, да ме извините. От това, което съм чувал, предполагам че главната причина е навлажняване на бубините (или както им е там името) върху свещите. Когато загрее двигателя, проблема изчезва, но до следващата влажна утрин. Терапията е промиване със спирт, продухване и изсушаване. Пък най-сигурная начин е смяната.
Подобен ефект се получава и при дефектна свещ, както спомена колегата по-горе. Дори и да изглежда в ред когато я извадиш, не осигурява нормална работа при високо налягане и все едно нямаш свещ.
Имаше такава тема във форума, но не мога да я намеря.
Подобен ефект се получава и при дефектна свещ, както спомена колегата по-горе. Дори и да изглежда в ред когато я извадиш, не осигурява нормална работа при високо налягане и все едно нямаш свещ.
Имаше такава тема във форума, но не мога да я намеря.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
възможно ли е проблема да е от датчика на разпределителния вал (датчика на ваноса) разхода е много висок и въобще не върви като за 150 коня (масло не пипа), като е студено колкото и да ръчкамм газта в движение повече от 3000 об/мин. не мога да вдигна и примерно извън града ми дава 10.6 (на 5-та на автопилот със 120 км/ч) а в града ми е 18-20 (баси и то в плевен) , или пък да е дебитомер, някой има ли представа какво може да е , тия дни като се прибера в плевен ще ида до бош-а да го вържат на компютъра да видим какво ще излезне, но до тогава има още 4 дена и приемам предложения
Аз лично ,малко се съмнявам да е от свещите.Защо ли? От тях ако е, двигателя няма да работи /перфектно/ както казваш 5 мин след като загрее. Причината е другаде, но най сигурно на диагностика. И този разход
18-20 Според мен ламбда/и/ сонда/и/ 2 на брой или дебитомера
Сместа богата ли е? Ауспуха ти черен ли е? Като я изфорсираш на място пропушва ли? Загрява ли до нормална температура?Свещите в какво състояние са ?

- spacepl
- старши ентусиаст
-
излиза нормалния за сезона дим като от всички коли, аспуха не е черен като бръкна с пръст цапа съвсем малко черното си е сажда не е мазно и се мие с малко вода , загрява докъдето трябва и нито повече нито по-малко утре ми пристигат свещите (в момента съм в разгард а там като разбраха че искам свещи от 40 кинта парчето и при тва 6 на брой почнаха да ме гледат със съжаление
) и според мен остават ламди или датчик на ваноса - ако си бърка предверенията ефекта ще е същия като моя в момена (според мен де) утре като навия новите свещи ще пиша

8 мнения
• Страница 1 от 1