въпроси за лагери

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

въпроси за лагери

Мнение от g-powerr » 03 Май 2007, 18:04

1)възможно ли е криви гуми да разбият лагерите?
2)може ли да се кара с разбити лагери?
3)каква е цената на оригиналните лагери(предполагам висока) =>
4)каква е цената на другите марки лагери(SKF,...)

става въпрос за 2 броя задни лагери за Е46
мерси :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 06 Май 2007, 10:33

отговорих си сам на въпрос 3 и 4. оригинални лагери струват по 68 лв бройката, а на SKF са 43 лв бройката. в понеделник ще ги сменявам и за това ви питам дали криви гуми могат да скапат и новите лагери? гумите са ми почти нови и за това ви питам дали мога да покарам още с тях или да ги сменям? един майстор казва че мога да карам още с тея гуми, друг вика смени ги :help:

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Май 2007, 11:24

направи им баланс и карай
за какво ще ги сменяш
или лагерите са били кофти или са изминати много км с тях
иначе с разбити лагери не може да се кара т.е. трябва да се сменят

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 06 Май 2007, 14:42

Ми да може да се прецака лагер от крива гума. крива джанта, голяма дупка (защото се нарушава циментацията) и както каза колегата от мн километри. Иди на гумаджия да ти прегледа гумите и джантите и ако ти каже, че са добре няма смисъл да ги сменяш. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 06 Май 2007, 14:47

да, провери си джантите дали са кръгли :) и гумите за баланс.
има мързеливи гумаджии които не махат старите тежести, само слагат нови. хващал съм такива - карай ги да махнат и всичко на ново както си трябва.

ако си с нископрофилни гуми, гледай да сложиш runningflat за да ти пазят джантите от любимите дупки по пътя..

ако е нарушена циментацията пак можеш да си ги караш доста време. лагерите ще държат обаче шума от тях ще се дига непрекъснато и скоро няма да можеш да издържиш на него. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 06 Май 2007, 15:02

джантите са ми прави, ама едната гума е доста крива и не подлежи на балансиране според трима гумаджии вече. но според майсторите в БМВ Сервиз Благоевград мога да си карам с кривата гума и след като смена лагерите и незнам на кой да вервам? гумите са ми 225/50/16 марка Фулрън и немога да намера никаде 1 такава гума :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 06 Май 2007, 16:38

AC SCHNITZER написа:джантите са ми прави, ама едната гума е доста крива и не подлежи на балансиране ..... гумите са ми 225/50/16 марка Фулрън и немога да намера никаде 1 такава гума :roll:

махай я :!:
крива е още по-лошо. ще ти пре<бийп>е камара неща.

ако е задна - смени двете задни заедно.
не спестявай :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 07 Май 2007, 9:28

Колегата е прав, махай защото може да ти сасипе маса работи. Това постоянно биене и трептене удря не само лагерите а и жс други тампони и накрайци и квото се сетиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 07 Май 2007, 9:57

Колега, били обяснил как по точно е крива гумата ( аксиално или радиално, тя или джантата всъщност ) и колко, че и аз имам подобен проблем и ме страх да не разбие нещо. Благодаря...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 07 Май 2007, 12:27

Колега, били обяснил как по точно е крива гумата ( аксиално или радиално, тя или джантата всъщност ) и колко, че и аз имам подобен проблем и ме страх да не разбие нещо. Благодаря...

джантата ми е идеално права, но гумата е много крива(незнам какво значи аксиално или радиално). незнам как е станала толко крива само за един сезон каране(по ДОТ гумата е 2006 г).
и както казват колегите - махай кривата гума :!: (така ще направя и аз)

Назад към E46