грешка детонации

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

грешка детонации

Мнение от smilen82 » 04 Май 2011, 3:11

здравейте колеги значи днес ходих на диагностика за да ми изтрият грешките понеже сменях дебитомер и бях откачал буксата та човека които ми прави диагностика ми изчисти грешките аз покарах няколко километра и се върнах да я закачим пак да видем дали е записала някакви грешки и имаше грешка за детонации в двата сензора.ако някои се е сблъсквал с такъв проблем или може да помогне с имформация благодаря.колата е 318 м43 1999 година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Re: грешка детонации

Мнение от vvaskoo » 04 Май 2011, 3:21

Имах подобен проблем . Колата работеше на 3-4 цилиндъра , закачихме я и изкара грешка на camshaft sensor-а . Смених и 2та сензора но грешката си остана и колата пак работеше на няколко цилиндъра и изкарваше грешка на тъблото (жълтата лампа за мотора) .Смених свещите и пак същото . Накрая изтрихме грешките , покарах малко и се оправи . Така че при мене проблема бяха свещите а не сензорите .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 04 Май 2011, 3:24

благодаря ти колега на мен не ми свети жълтата лампа и като за нячало и аз мисля да сменя свещите :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от gido2 » 08 Май 2011, 15:54

колега и аз имах този проблем,купих датчици и тъкмо да разглобявам и видях че се беше откачила буксата.тя се намира под смукателите и се пъха вертикално и лесно се откача.а ако са ти датчиците мога да ти продам моите които купих и ми останаха.

Назад към E46