Махната капачката за маслото излиза силен въздух
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- babbilqn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i Е46 2000
Махната капачката за маслото излиза силен въздух
загрял двигател махам капачката и двигатела се отпушва и работи по-добре принципно ми мени оборотите
та дали не са зпушени трабите на картерните газове
318и
та дали не са зпушени трабите на картерните газове
318и
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Махната капачката за маслото излиза силен въздух
Ами много е вероятно. По принцип като махнеш капачката би трябвало да е обратното, а не както в твоя случай - да работи по-добре.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
fedoracore написа:тва са некви митове сьс махането на капачката.
Ами това, което аз бях чел тук във форума (но не помня къде) беше, че картерните газове се извеждат в смукателния колектор. Като махнеш капачката, в картерното пространство навлиза въздух, които в последствие влиза и в колектора, но дебитомера не го отчита, и затова мотора не работи добре. Само че на мен нещо не ми се връзва - как газовете се вкарват в колектора и се отчитат, а допълнителния въздух не се отчита, като и той влиза през същото място?! Поразрових се сега, но не можах да намеря темата. Но това не променя факта, че от много колеги съм чувал, че при развиване на капачката двигателя променя работата си и това било съвсем нормално.
Междудругото сега се сетих, че може да ти е запушен и филтъра. Така че се заеми с разрешаването на проблема, преди да ти избие масло, или да ти замине гарнитурата на капака на главата.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Dirty M5 driveR написа:Ами много е вероятно. По принцип като махнеш капачката би трябвало да е обратното, а не както в твоя случай - да работи по-добре.
точно така е

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
ц колеги.
Като махнеш капачката на маслото трябва да ''духа'' при работещ и чист филтър за картерните газове. Ако ''смуче'' значе е запушен и трябва да се смени
Като махнеш капачката на маслото трябва да ''духа'' при работещ и чист филтър за картерните газове. Ако ''смуче'' значе е запушен и трябва да се смени

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Mitko195 написа:ц колеги.
Това, че не трябва да духа съм го чел в темата "Какво да гледаме при покупка на кола втора ръка" (нещо от сорта беше заглавието). Иначе никога не съм махал моята капачка да видя какво ще стане, затова не мога да кажа нищо от опит.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Mitko195 написа:ц колеги.
И аз съм съгласен че е така

- babbilqn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i Е46 2000
Rundev написа:Mitko195 написа:ц колеги.
И аз съм съгласен че е така
да ама на бензиновите двигатели няма филтър на картерните а само траби ама съм съгласен с вас 4е така
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колеги само при дизелите НЕ трябва да духа или да пръска масло, защото дизелите нямат картерно налягане. Явно сте чели темата за покупка на дизел втора ръка! 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
Ето темата.
"Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Ако духа бягайте далеч от такъв двигател. "
Колегата никъде не е писал, че това се отнася само за дизелите. И целта ми не е да покажа, че вие грешите, пък автора на темата е прав, а да се изясни последно нормално ли е да духа или не, понеже тая тема предполагам я четат много хора, следователно е желателно инфото в нея да е вярно. Така че ще се радвам някой, който е наясно да сподели с нас.
Извинявам се на babbilqn, ако смята че пълна темата излишно, но за мен важното е четейки форума, да получаваме вярна информация, а не да излезе, че сме "научили" нещо грешно, а после недай си боже и да го прилагаме на практика по колите си.
Ето темата.
"Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Ако духа бягайте далеч от такъв двигател. "
Колегата никъде не е писал, че това се отнася само за дизелите. И целта ми не е да покажа, че вие грешите, пък автора на темата е прав, а да се изясни последно нормално ли е да духа или не, понеже тая тема предполагам я четат много хора, следователно е желателно инфото в нея да е вярно. Така че ще се радвам някой, който е наясно да сподели с нас.
Извинявам се на babbilqn, ако смята че пълна темата излишно, но за мен важното е четейки форума, да получаваме вярна информация, а не да излезе, че сме "научили" нещо грешно, а после недай си боже и да го прилагаме на практика по колите си.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Конкретно за двигател М43 В19 мога да ви кажа как трябва да бъде. През отвора като се свали капачката за наливане на масло при работещ двигател трябва леко да духа и да пръска масло, и оборотите малко почват да играят, аха да загасне двигателя, но не гасне. Това е...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Я първо се уточнете за какво духане става дума
Ако подухва лекичко си мисля, че е в реда на нещата... ако оттам изскочи урагана Катрина - бегай и залегай

Ако подухва лекичко си мисля, че е в реда на нещата... ако оттам изскочи урагана Катрина - бегай и залегай

Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Сега остава да се каже, на квадратен сантиметър,
колко пръски масло да броим и всичко заспива...
колко пръски масло да броим и всичко заспива...

- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
majstorapetkov написа:Конкретно за двигател М43 В19 мога да ви кажа как трябва да бъде. През отвора като се свали капачката за наливане на масло при работещ двигател трябва леко да духа и да пръска масло, и оборотите малко почват да играят, аха да загасне двигателя, но не гасне. Това е...
Според мен сии наплъно прав колега , при мен обаче като я отворя прави вакуум. Стискам маркуча на картерните и вакуума преминава в леко духане.
Маркуча на пипане е здрав мисля че трябва да сменя клапана.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2