520д трудно пали сутрин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
520д трудно пали сутрин
Преди около 4 месеца колата ми връщаше нафтата и сутрин като опитам да запаля , трябваше доста да я изчаквам да подкачи на контакт и след дълго въртене на стартера палех. Ходих при един майстор и той ми сложи клапан на нафтата,която идва от резервоара.След което колата сутрин пак не палеше както трябва,но поне малко по бързо.После сложи клапан и на обратната нафта и колата започна да си пали нормално,до преди 2 седмици когато започна от време на време да мирише на нафта и сутрин въртя стартера около 15-20сек. докато запали.Някакви идеи какъв може да е проблема?Колата е е39 520д 136кс.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: 520д трудно пали сутрин
Не трябва ли да питаш в Е39 подфорума? 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Krasimir19 написа:Не трябва ли да питаш в Е39 подфорума?
Тук трябва да пише..... в Е39 тези 136к.с са мн малко, а при нас 70% са с този мотор. А иначе колега пробема е мн прост "смуче въздух"..... а тези клапани на мен хич не ми харесват. Махни си клапана поне на входящата нафта понеже намаля дебита към помпата. Другото което можеш да направиш е да си оставиш колата с резервоара по на високо от двигателя и тогава пали сутрин .... и сподели. Ако запали ти знам решението
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Провери си гумените маркучи на дюзите за обратната нафта, щом мерише сигурно са се напукали и тече нафта от тях.
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Първо тях проверих,но всичко е наред.Освен това ми прави впечатление ,че мерише на нафта малко след като запаля колата(не при всяко палене)
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
milennyc написа:Krasimir19 написа:Не трябва ли да питаш в Е39 подфорума?
Тук трябва да пише..... в Е39 тези 136к.с са мн малко, а при нас 70% са с този мотор. А иначе колега пробема е мн прост "смуче въздух"..... а тези клапани на мен хич не ми харесват. Махни си клапана поне на входящата нафта понеже намаля дебита към помпата. Другото което можеш да направиш е да си оставиш колата с резервоара по на високо от двигателя и тогава пали сутрин .... и сподели. Ако запали ти знам решението
Ако махна клапана на входящата нафта няма ли да дърпа въздух,понеже чесно казано си мисля, че проблема е някаде в помпата.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Нищо не пречи да я пробваш.....
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Колега вчера махнах двата клапан и вечерта оставих колата ,както ме посаветва резервоара да е на високо.На сутринта не можах да запаля,дори ми падна акомулатора и виках един приател да ме дърпа.Тази вечер мисля да оставя клапана само на обратната нафта и да видя какво ще стане!
8 мнения
• Страница 1 от 1