Странно виене 1 секунда при отпускане на съединителя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i Е46 '99

Странно виене 1 секунда при отпускане на съединителя

Мнение от arabian » 18 Ное 2010, 10:25

Здравейте! От има няма една седмица съм много щастлив собственик на 328 седан. В процеса на запознаване посмених някои неща, за други още се чудя какво ги причинява. Прерових доста усърдно форума, но нищо не намерих за следния проблем: при движение, когато ускорявам агресивно и включвам на по-горна предавка в момента на пускане на съединителя чувам едно виене за около секунда. Само тогава и само при рязко отпускане с доста газ. Щом зацепи напълно съединителя няма нищо. Ако си е на скорост колкото и хамалски да скоча на газта няма нищо такова. Абсолютно същия проблем го имах със старото Е36 купе и така си го и продадох. Нещо в съединителя или нещо вътре в диференциала? Може ли самия съединител да го издава тоя звук ако е на заминаване или ако е имало ръжда докато колата е висяла по автокъщи. Моля ако някой се е срещал с това да сподели. Ако има подобни теми вече се извинявам, явно критериите за търсене не са ми били коректни.
А, да ... 328 ... майкоооо беегайй :bowdown:
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Re: Странно виене 1 секунда при отпускане на съединителя

Мнение от BlackManz » 18 Ное 2010, 12:06

Колега, така както го описваш ми прилича на поизносен съединител :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i Е46 '99

Мнение от arabian » 18 Ное 2010, 12:56

Ами и аз натам се насочвам... ще го сменя скоро, колата си заслужава всяка стотинка похарчена за нея
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 18 Ное 2010, 17:12

Прилича като на аксиален лагер, пробвай с леко обиране на съединителя да се вслушаш дали ще издава този шум, отделно в кожуха на СК този лагер се задържа с една пластмасова щипка, която понякога се чупи или измества и при това изместване се променя положението на лагера и при по голямо натоварване както го описваш може и да провива, но ако не ти буксува съединителя не го сменяй карай така.
Успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Назад към E46