Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- miroman4o
- Потребител
-
- Кара: 330xd (M57N)
Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз
Здравейте на всички,
С една част от колегите се видяхме на сбирката на е46 (бордо Хасковска регистрация), а ето и първия ми пост.
Закупих си e46 330xd touring внос от Германия и както всеки един от вас искам колицата да е изрядна и след първия сервиз да се чуствам спокойно че съм се погрижил за нея и да си я карам безпроблемно. Освен масло на двигателя, маслен горивен, въздушен и купе филтър, пълна диагностика на двигателя, ходова част и окачване какви други неща е хубаво да се погледнат или сменят.
До тук каквото изчетох из форума ето кратък списък с нещата които мисля да погледна или сменя:
1. Маслко скоростна кутия (моята е автоматик) и диференциал.
2. Спирачна, хидравлична течност и антифриз (до колкото знам се сменят на 2 години)
3. Инспекциика на филтър картерни газове
4. Инспекциика и почистване на AGR клапана
5. Инспекциика демпферна шайба (каквото и да значи това и има ли такова нещо изобщто в моя случай)
6. Преглед или смяна на ролки обтегачи, ремъци за климатик, алтернатор и др важни ремъци за които изобщо не знам че съществуват.
Моля ако някой има нещо да добави, полезна информация и съвети за първия сервиз, кои от горните изброени задъжително да се сменят/проверят или ако са ок да не се пипат. Като цяло идеята ми е да си сервизирам колата редовно, някой има ли идея от къде може да си намеря сервизна книжка и на какви интервали какви инспекциики се правят.
С една част от колегите се видяхме на сбирката на е46 (бордо Хасковска регистрация), а ето и първия ми пост.
Закупих си e46 330xd touring внос от Германия и както всеки един от вас искам колицата да е изрядна и след първия сервиз да се чуствам спокойно че съм се погрижил за нея и да си я карам безпроблемно. Освен масло на двигателя, маслен горивен, въздушен и купе филтър, пълна диагностика на двигателя, ходова част и окачване какви други неща е хубаво да се погледнат или сменят.
До тук каквото изчетох из форума ето кратък списък с нещата които мисля да погледна или сменя:
1. Маслко скоростна кутия (моята е автоматик) и диференциал.
2. Спирачна, хидравлична течност и антифриз (до колкото знам се сменят на 2 години)
3. Инспекциика на филтър картерни газове
4. Инспекциика и почистване на AGR клапана
5. Инспекциика демпферна шайба (каквото и да значи това и има ли такова нещо изобщто в моя случай)
6. Преглед или смяна на ролки обтегачи, ремъци за климатик, алтернатор и др важни ремъци за които изобщо не знам че съществуват.
Моля ако някой има нещо да добави, полезна информация и съвети за първия сервиз, кои от горните изброени задъжително да се сменят/проверят или ако са ок да не се пипат. Като цяло идеята ми е да си сервизирам колата редовно, някой има ли идея от къде може да си намеря сервизна книжка и на какви интервали какви инспекциики се правят.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Re: Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз
Първо добре дошъл в отбора, добре си се поосведомил на първо време какво трябва да погледнеш, смениш и т.н. по отношение на демпферната шайба - шайба за която е закрепен ремъка на динамото и климатроника, както и служи да обира вибрациите от коляновия вал, та тая шайба вътрешната и част е гума(самия демпфер) и поради силните вибрации се напуква и в 1 момент сдава багажа, цената и е много приятна, същата работа ти е маховика, нз колата ти фейслифт ли е, но при фейслифт маховика е демпферен и той, като демпферната шайба си има определен живот(след което се раздрънчават), но всичко това е направено с 2 цели, от 1 страна комфорт(при обиране на силните вибрации и удари), от друга - скъпи консумативи... Сега, има и едни пеперудки на колекторите, ние с 320Д ги махаме, щото ако се откъснат и правят големи поразии, при теб нз дали са проблемни, но се пойнтересувай как стоят нещата!!! : ) Изобщо форума съдържа голяма информация и доста помага, чети има ИНФО почти за всичко!!! Забравих да вметна - можеш примерно да си провериш и кардана(висящи лагери и гумено каре) как е, просто ей така да го провериш
Поздрави!!!

Поздрави!!!

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
Честито и от мен колега, със здраве да си я джиткаш
и да знаеш че тук има много хора които могат да ти дадът съвети за всякакви проблеми с новото возило 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
добави и едно хубво пране на салона + пастиране
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Честито колега,със здраве да си я караш.Бих те посъветвал да погледнеш гуменото каре на ск.кутия,висяшият лагер на кардана,тампона,ходовата част(тампони,носачи,биалетки),замери си фреона на климатика,филтър картерни газове(не видях да си го сменил) а той е мн. важен и това е за сега....ако се сетя още нещо ще пиша 

Ееееееееех 330d ....... завиждам
Жив и здрав
Нема давам съвети, не съм чак толкова знаещ. Само внимавай къде я вкарваш да не ти сменят всичко дето са ти проверили било то и здраво ! Късмет

Жив и здрав

Нема давам съвети, не съм чак толкова знаещ. Само внимавай къде я вкарваш да не ти сменят всичко дето са ти проверили било то и здраво ! Късмет

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
miroman4o написа:Здравейте на всички.
Здравей, колега!
Аз съм собственика на другата Хасковска Е46ца от сбирката (сивия фейслифтов седан).
Дай 1 телефон на ЛС, да се видим и да ти обясня това-онова

Dimitroff написа:miroman4o написа:Дай 1 телефон на ЛС, да се видим и да ти обясня това-онова
Извади късмет

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Честито, голям матор-големи изживявания 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Опааааа, още една яка печка в отбора
Честито, само хубави моменти да имаш с нея

Честито, само хубави моменти да имаш с нея

Si non confectus, non reficiat.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
пусни колега снимки, да видим как изглежда твоята глезана

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Честито колега ! Тъй като и аз имах подобни размишления наскоро за моята хубавица
ще ти кажа от опит ( след като направих грешка разбира се ) - Аз първо смених накладки и масло и реших, че ремъците "по-натам" . В резултат на което една от обтяжните ролки (незнайно защо беше пластмасова) се разхвърча, а части от ремъка трябваше да дърпам от оста на вентилатора
. Ти си с големия двигател, но предполагам, че и при теб нещата са същите - Имаш един ремък който ти върти тока, водата и сервото и един за климатика + 3 обтяжни ролки. Ролките и обходния ремък може да си купиш от Дару кар, а за климатик редовно нямат в наличност, но пък от него може да спестиш някой лев като го вземеш от другаде ... За дискове и накладки пък един колега тук продава и то изгодно, аз за съжаление късно видях и не можах да се възползвам.
Айде да я караш със здраве !

Айде да я караш със здраве !

- melvin79
- Потребител
-
- Кара: Е61 530д 2004 год.
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте и от мен пиша ви от Италия.от вчера съм нов собственик на Е46 318 взех го на цена близо до подарък.обаче има един теч на инжекциона.Ако някой може да помогне със съвет и повече информация за модела ще му бъда благодарен 

- melvin79
- Потребител
-
- Кара: Е61 530д 2004 год.
- Мечтае да кара: BMW
melvin79 написа:Здравейте и от мен пиша ви от Италия.от вчера съм нов собственик на Е46 318 взех го на цена близо до подарък.обаче има един теч на инжекциона.Ако някой може да помогне със съвет и повече информация за модела ще му бъда благодарен
забравих да кажа че по принцип съм от Хасково.И сега когато се върна за отпуската към септември или октомври се надявам да срещна с някой от членовете на тамошния фен клуб
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2