Е46 330Д автомат - няколко въпроса относно ..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- White 330d
- Потребител
-
- Кара: BMW 330d '03
- Детайли за колата: BMW 330d automatic year 2003 (facelift)
Е46 330Д автомат - няколко въпроса относно ..
Здравейте,
По принцип съм хондаджия, но в момента карам временно по ред обстоятелства колата на брат ми - Е46 330Д автомат след фейслифта.
Въпросите са ми:
Какво е това така наречено "турбо" на автоматичната скоростна кутия? Преди да го закарам на ремонт, като включеше на 5-та скорост между 100 и 110 имаше едно тресене в задницата (има и тема във форума). Оказа се, че е от това така наречено "турбо" . Смениха го с такова втора ръка срещу скромната сума от 750 кинта горе-долу, но излезна др. проблем - Появиха се вибрации като включа на Д и я държа на спирачка. Разликата от преди ремонта и сега е, че преди потегляше с едно замисляне, докато сега го няма това нещо. Възможно ли е от тампони на двигателя да набива грешка в скоростната кутия (колелцето с удивителна)?
Колата претриса след като я угася. Там от сервиза са казали, че тампоните на двигателя са заминали .. Някой да е имал подобни проблеми?
Карам колата от един месец и нямам база за сравнение кое трябва да е нормално кое не
.
По принцип съм хондаджия, но в момента карам временно по ред обстоятелства колата на брат ми - Е46 330Д автомат след фейслифта.
Въпросите са ми:
Какво е това така наречено "турбо" на автоматичната скоростна кутия? Преди да го закарам на ремонт, като включеше на 5-та скорост между 100 и 110 имаше едно тресене в задницата (има и тема във форума). Оказа се, че е от това така наречено "турбо" . Смениха го с такова втора ръка срещу скромната сума от 750 кинта горе-долу, но излезна др. проблем - Появиха се вибрации като включа на Д и я държа на спирачка. Разликата от преди ремонта и сега е, че преди потегляше с едно замисляне, докато сега го няма това нещо. Възможно ли е от тампони на двигателя да набива грешка в скоростната кутия (колелцето с удивителна)?
Колата претриса след като я угася. Там от сервиза са казали, че тампоните на двигателя са заминали .. Някой да е имал подобни проблеми?
Карам колата от един месец и нямам база за сравнение кое трябва да е нормално кое не

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Re: Е46 330Д автомат - няколко въпроса относно ..
Ми че то "колелцето" не е ли само за ръчната (когато е червено) и за ABS/ DSC/ накладки и т.н. (когато е жълто). Аз за друго "колелце" не знам и то май е удивителна в скоби с колелце... (!) нещо такова. Ама от тампони да свети
не знам, не ми се вярва. Къде свето това, в долу в дясно на таблото ли?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
kelemety написа:Ми че то "колелцето" не е ли само за ръчната (когато е червено) и за ABS/ DSC/ накладки и т.н. (когато е жълто). Аз за друго "колелце" не знам и то май е удивителна в скоби с колелце... (!) нещо такова. Ама от тампони да светине знам, не ми се вярва. Къде свето това, в долу в дясно на таблото ли?
Не това колелце...

Колегата говори за зъбно колело с удивителен знак в него - цвета и на 2те е червен.
Като този, но при Е46 е в червено:

Ходи на диагностика с тази кутия, колега.
За първи път чувам за "турбо на автоматична кутия"...някой бълнува докато е буден!
Щом тресе когато гасиш - много вероятно е да са за смяна тампоните на мотора.
Вибрации на D + спирачка са лош признак, колега...може да са от тампоните на мотора...но може и от кутията да са.
Хубавата новина, е че можеш да смениш софтуера на скоростната кутия в оторизиран сервиз - не е скъпо - към 100 лева беше - мой приятел си реши много проблеми с въпросния ъпдейт на софта на кутията.
П.с. Не е лошо да и смените маслото и филтъра на тази кутия...и после обновяване на софт-а.
- White 330d
- Потребител
-
Torque converter-a е ... не е турбо
. сега отворих и го видях в багажника са ми го оставили стария в един кашон.
Точно за това говоря
. Сега в момента не свети, но вчера като я прибирах към Козлодуй и светна ... та ми светна сърцето направо 

Не това колелце...
Колегата говори за зъбно колело с удивителен знак в него - цвета и на 2те е червен.
Точно за това говоря

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Има турбина на скоростна кутия
за която само знаех , но Днес Лъчо като си говорихме обясни е че за поддържане на високо налягане в кутията....
А иначе колата може да тресе заради тампони на двг...

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
само че не се казва турбина,а както по-горе ви казаха torque converter или преведено на български ХИДРОТРАНСФОРМАТОРxerial написа:Има турбина на скоростна кутияза която само знаех , но Днес Лъчо като си говорихме обясни е че за поддържане на високо налягане в кутията....

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Освен тампоните на двигателя погледни и тампоните на СК, те също може да са за смяна. При мен също го има това леко тресене когато съм на Д и на спирачка. КОгато потегля, или включа на неутрална или на Р, тресенето изчезва. Тампоните на двигателя са ми сменени, та си мисля че проблема не е в тях. При мен тези вибрациики се появиха след смяна на маслото в кутията.
За сега нямам намерение за смяната на тампони на СК, но ако някой реши да го прави нека сподели дали това решава споменатото проблемче (казвам "проблемче" защото не е болка за умиране, някои дори може и да не го усетят, ама понякога дразни).
За сега нямам намерение за смяната на тампони на СК, но ако някой реши да го прави нека сподели дали това решава споменатото проблемче (казвам "проблемче" защото не е болка за умиране, някои дори може и да не го усетят, ама понякога дразни).
- xerial
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:само че не се казва турбина,а както по-горе ви казаха torque converter или преведено на български ХИДРОТРАНСФОРМАТОРxerial написа:Има турбина на скоростна кутияза която само знаех , но Днес Лъчо като си говорихме обясни е че за поддържане на високо налягане в кутията....

а защо ХИДРОТРАНСФОРМАТОР ? като torque converter би трябвало да значи преобразувател на въртящия момент примерно

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Защото трансформира налягането на флуид в механично движение, а и защото братята руснаци на времето така са го озаглавили
и това устройство вече е по-известно в техническите среди както хидротрансформатор.

- White 330d
- Потребител
-
pazokolarov написа:Освен тампоните на двигателя погледни и тампоните на СК, те също може да са за смяна. При мен също го има това леко тресене когато съм на Д и на спирачка. КОгато потегля, или включа на неутрална или на Р, тресенето изчезва. Тампоните на двигателя са ми сменени, та си мисля че проблема не е в тях. При мен тези вибрациики се появиха след смяна на маслото в кутията.
Тампоните на скоростната са сменени, на скоростната кутия са сменени всички касети и масло. След като сменя и тампоните на двигателя колата отива до София за диагностика, щото тая грешка дето ми я наби нещо не ми харесва. Вчера говорих с колегата V-max по телефона, та се консултирах с него, и по неговите думи от тампони на двигателя не може скоростната кутия да влиза в авариен режим ... Май си и има и нещо друго .. дано да не е нещо сериозно

- xerial
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:Защото трансформира налягането на флуид в механично движение, а и защото братята руснаци на времето така са го озаглавилии това устройство вече е по-известно в техническите среди както хидротрансформатор.

- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Това ли ти смениха???
грешката : converter lock-up clutch, excessive slip ли е???
грешката : converter lock-up clutch, excessive slip ли е???
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
№ 2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- White 330d
- Потребител
-
Ето и какво се случи до момента:
Сменен хидротрансформатор със такъв втора употреба. Чисто нови оригинални тампони на двигателя.
При смяната не е почистен "новия" хидротрансформатор и набива системата с некви лайна в резултат на което запушва радиаторчето за охлаждане на маслото на скоростната и прегряване на същата. На магнита на кутията един пръст стружки.... Държа да подчертая, че на кутията са сменени с нови преди това: касети и масло с чисто нови
. В момента колата е със сглобена и оправена ск. кутия, което ще установя със едно ходене до морето и обратно. Чака за смяна на един маркуч за маслото, който е сдал багажа.
Цена дотук за ремонти: По-добре не питайте ....
Мнение за майстори и сервизи: Не питайте
Всеки знае - "Що не я смени с нова, ами се занимаваш да правиш старата .."
Сменен хидротрансформатор със такъв втора употреба. Чисто нови оригинални тампони на двигателя.
При смяната не е почистен "новия" хидротрансформатор и набива системата с некви лайна в резултат на което запушва радиаторчето за охлаждане на маслото на скоростната и прегряване на същата. На магнита на кутията един пръст стружки.... Държа да подчертая, че на кутията са сменени с нови преди това: касети и масло с чисто нови

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
White 330d написа:Ето и какво се случи до момента:
При смяната не е почистен "новия" хидротрансформатор и набива системата с некви лайна в резултат на което запушва радиаторчето за охлаждане на маслото на скоростната и прегряване на същата. На магнита на кутията един пръст стружки.... Държа да подчертая, че на кутията са сменени с нови преди това: касети и масло с чисто нови. В момента колата е със сглобена и оправена ск. кутия, което ще установя със едно ходене до морето и обратно. Чака за смяна на един маркуч за маслото, който е сдал багажа.
Е добре в крайна сметка вибрацийте на Д и спирачка изчезнаха ли ? И ако да при коя процедура изчезнаха.
При мен вибрациите са ужасни на D и спирачка.. на P пак има ,но 1 идея по слаби. Вчера си купих от laviatan тампони на мотора и като ги сложа се надявам проблемът да се реши ( като сменях демпферната шайба майстора каза , че тампоните на мотора са смачкани направо и плачат за смяна) . Ако ли не ще се насоча към тампони на кутията, масло, стружки и тнт. Като последното неща и да си помислям, че...
Dimitroff беше споменал , че си сменял тампони на кутията. Колко са на брой и на каква цена са макар , че е циганско да се пита

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2