Колко време може да изкарам с едно зареждане на фреон ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Колко време може да изкарам с едно зареждане на фреон ?
Колеги , лятото идва и климатика ми се еба*ва нещо . Та така накратко беше зареждан Ноември 2008 и до Юни 2009 вече не работеше както трябва а беше зареждан при БМВ дилър . Искам да разбера дали е от фреона или от тоя клапан .

Re: Колко време може да изкарам с едно зареждане на фреон ?
кой клапан?
не че съм много наясно, но ако зареждаш всяка година явно системата издиша от някъде
аз трета година не съм го пипал и работи без проблеми
не че съм много наясно, но ако зареждаш всяка година явно системата издиша от някъде
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
© написа:кой клапан?
Ми не , нали имаше някакъв клапан който се прецакваше и духаше само топло .
Иначе от къде може да изпуска фреон , да не се окаже че трябва да сменям радиатора ?

- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
попитаи наи то4но колегата oci тои с това се занимава
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vvaskoo написа:Колеги , лятото идва и климатика ми се еба*ва нещо . Та така накратко беше зареждан Ноември 2008 и до Юни 2009 вече не работеше както трябва а беше зареждан при БМВ дилър . Искам да разбера дали е от фреона или от тоя клапан .
Първо в отговор на заглавието на темата ще ти отговоря така, може да изкара с едно зареждане от 1 минута до като колата е в движение.

Всичко си зависи от здравината на системата ако е наред всичко не би трябвало да губи хладилен агент, но с времето на всички връзки към изпарителя, кондензатора и дехидратора са О-пръстени, които се спичат и почва да изпускат, това е ако не е имало удари по колата, ако вече е била блъскана може от много места да изпуска, също така и от маркучите и най-вече запресовките.
Този клапан за който споменаваш той е за парното и от там минава само антифриз когато си на снежинка с пуснат климатик клапана трябва да е затворил това можеш да го провериш като пуснеш климатика и пипнеш маркучите след клапана, който влизат в купето към радиатора на парното трябва да са студени ако се загряват значи се е прецакал.
Освен пропуск на фреон може да имаш и запушване и затова да не ти работи, просто трябва да отидеш в сервиз виждам, че си от Лондон и да ти замерят фреона да видиш първо дали не е в него причината ако е намалял за толкова кратко време значи имаш отечка.
И ако са си свършили колегите работа при зареждането и са сложили оцветител ще е оцветило мястото на пропуска и с UV лампа ще се види.
Виж пуска ли се компресора и дали се включва перката защото модула на перката прави проблеми и тогава налягането се вдига страшно много и компресора се изключва от датчика аз високо налягане.
Проследи тези неща и пиши пак.
Успех
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
oci написа:vvaskoo написа:Колеги , лятото идва и климатика ми се еба*ва нещо . Та така накратко беше зареждан Ноември 2008 и до Юни 2009 вече не работеше както трябва а беше зареждан при БМВ дилър . Искам да разбера дали е от фреона или от тоя клапан .
Първо в отговор на заглавието на темата ще ти отговоря така, може да изкара с едно зареждане от 1 минута до като колата е в движение.![]()
Всичко си зависи от здравината на системата ако е наред всичко не би трябвало да губи хладилен агент, но с времето на всички връзки към изпарителя, кондензатора и дехидратора са О-пръстени, които се спичат и почва да изпускат, това е ако не е имало удари по колата, ако вече е била блъскана може от много места да изпуска, също така и от маркучите и най-вече запресовките.
Този клапан за който споменаваш той е за парното и от там минава само антифриз когато си на снежинка с пуснат климатик клапана трябва да е затворил това можеш да го провериш като пуснеш климатика и пипнеш маркучите след клапана, който влизат в купето към радиатора на парното трябва да са студени ако се загряват значи се е прецакал.
Освен пропуск на фреон може да имаш и запушване и затова да не ти работи, просто трябва да отидеш в сервиз виждам, че си от Лондон и да ти замерят фреона да видиш първо дали не е в него причината ако е намалял за толкова кратко време значи имаш отечка.
И ако са си свършили колегите работа при зареждането и са сложили оцветител ще е оцветило мястото на пропуска и с UV лампа ще се види.
Виж пуска ли се компресора и дали се включва перката защото модула на перката прави проблеми и тогава налягането се вдига страшно много и компресора се изключва от датчика аз високо налягане.
Проследи тези неща и пиши пак.
Успех
oci , златен си колега . МЕРСИ МНОГО . Искам само да те попитам за тази перка която е пред големият радиатор ли става дума ? И къде долу горе се намира този компресор ? Става дума за 328Ци с М52ТуБ28

- oci
- старши ентусиаст
-
Тази е перката, а компресора е в ляво като гледаш отпред в двигателния отсег в ляво долу задвижва се с отделен ремък ако проследиш маркучите от радиатора единия води точно към компресора, ако се включва компресора а перката не значи проблема сигурно е в перката, но ако не се включва нито компресор нито перка значи или няма фреон в системата или датчика за високо налягане се е развалил и показва високо налягане и затова не включва компресора и перката.
погледни тези неща и ако не тръгне тогава ще трябва да ходиш да ти видят как е фреона.
погледни тези неща и ако не тръгне тогава ще трябва да ходиш да ти видят как е фреона.
- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
а може и доста други работи да са
0988853655
- oci
- старши ентусиаст
-
power4o написа:а може и доста други работи да са
То по принцип може да и всичко друго свързано с климатроника, но тези са основните неща поне да се ориентира работи ли климатроника, а колега ти ако споменаваш по конкретно за "клапаните", както си писал в една по горна тема този клапан е само един може би имаш предвид клапите на климатроника който насочват въздушната струя ако е така си прав може и в тях де е проблема и по точно само в една от тях, но въпреки това пак ще усети че идва студена струя поне в едните духалки освен ако не се е развалило могорчето на централната клапа за топъл и студен въздух, но аз за това му написах първо да провери основние компоненти дали работят.
Най-често ако не включва перка и компресор проблема е с налягането в системата, обикновенно ниско или пък високо, след това ако налягането е наред се търси проблема по електрически път предпазител, реле, електромагнитен съединител, модул на перка или пък модула на климатроника ако почна да изброявам трябва опиша как работи климатика.
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Днеска ходихме да го гледаме тоя климатик и се оказа че е НЯМА фреон , гледаха за течове и не успяха да намерят такива . Остава варианта тия идиоти от БМВ да не са го напълнили и да са ми одрали кожата само . Абе нямам думи направо ...... Също така имаше един дядка там който уж им разбирал на климатиците и така де каза ми че за профилактика климатика трябвало да се пуска на седмицата поне 1 път за няколко мин . За 1ви път чувам подобно нещо , дали има някаква истина в това?

- oci
- старши ентусиаст
-
vvaskoo написа:Днеска ходихме да го гледаме тоя климатик и се оказа че е НЯМА фреон , гледаха за течове и не успяха да намерят такива . Остава варианта тия идиоти от БМВ да не са го напълнили и да са ми одрали кожата само . Абе нямам думи направо ...... Също така имаше един дядка там който уж им разбирал на климатиците и така де каза ми че за профилактика климатика трябвало да се пуска на седмицата поне 1 път за няколко мин . За 1ви път чувам подобно нещо , дали има някаква истина в това?
Ако са гледали за теч с УВ лампа за да видят такъв е трябвало с фреона да са сложили и оцветител иначе няма какво да видят, другия вариант е да са надули системата и да следят дали спада налягането, но някой път има микропробиви които изпускат налягането за седмица или пък месец и тогава оцветителя ще си свърши работа.
Аз затова не жаля оцветител и вместо една доза слагам винаги две така, че да се види и без лампа и очила а с просто око.
Иначе за дядката както го оприличи за климатика е прав трябва да се пуска от време на време и зимата идеята е такава, че заедно с фреона се върти и маслото което смазва компресора то се разтваря във фреона и така смазва компресора и всички връзки които са на О-пръстени.
Не се ли смазват редовно с времето спичат и там започва да изпуска, така че не те е метнал винаги когато се сетиш например прибираш се и включваш за момент компресора от снежинката за 5, 10 минути веднъж седмично през зимния период и няма проблем.
11 мнения
• Страница 1 от 1