Какво стана и аз не знам!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Какво стана и аз не знам!

Мнение от maxigroup » 06 Авг 2009, 21:57

Днес както си карах изведнъж колата се исфорсира сама,все едно съм натиснал педала до край ,започна да излиза страшен дим от ауспоха,уплаших се и отбих изгасих я!изчаках малко и запалих пак но светна лампата за акомулатора.едва се прибрах и извадих "-" от акомулатора и колата изгасна!Предполагам че е изгоряло нещо!Имате ли представа какво стана? :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Авг 2009, 22:06

Така се получи на един Сеат като му изгоря релето на алтернатора колата се форсира стрелката на оборотите и на километража изпълниха таблото и като я запалихме светеше лампата за акумулатора, че няма зареждане.
Провери си зареждането с мултицет ако не зарежда това е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от maxigroup » 06 Авг 2009, 22:12

Колега не зарежда измерих го и нямаше и 12V няма ли нещо бушон някаде?Пропуснах да кажа че вчера при пороя минах през една улица с около 30см.вода и изгасна но по късно запали!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Какво стана и аз не знам!

Мнение от VRPerformance » 07 Авг 2009, 2:04

maxigroup написа:Днес както си карах изведнъж колата се исфорсира сама,все едно съм натиснал педала до край ,започна да излиза страшен дим от ауспоха,уплаших се и отбих изгасих я!изчаках малко и запалих пак но светна лампата за акомулатора.едва се прибрах и извадих "-" от акомулатора и колата изгасна!Предполагам че е изгоряло нещо!Имате ли представа какво стана? :(
определено вече има изгорели неща в алтернатора,несе маха клема на акумолатор-а при запален двигател :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от maxigroup » 07 Авг 2009, 8:53

Така пишеше във форума,да махна минусовия кабел и ако угасне значе не зарежда :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Авг 2009, 11:13

Точно при такова откачане на клемата на акумулатора при работещ двигател изгаря релето на алтернатора а по някога и много други неща свързани с електрониката на автомобила.
Клема се откача на жигула на почти всяка западна кола откачиш ли клемата ще има такива последици като при теб.
Все пак това е форум не вярвай на всичко което се пише тук хората не са всички майстори всеки си пише каквото е чул.
:D

Потребител
Аватар

Мнение от maxigroup » 07 Авг 2009, 22:26

Всичко се оправи,нещо е попаднало в генератора и е скъсало иначе здравата намотка :D разминах се само с 70лв. :mhihi:

Назад към E46