Help ! проблем с БК

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Help ! проблем с БК

Мнение от Vanio_bmw » 17 Мар 2009, 22:23

Здравеите колеги, из4етах вси4ко което пи6е в1в на6ия форум за БК, но аз то4ен отговор на следните вапроси не намерих, ето ги и тях:
1) аз нямам БК(т. е нямам коп4е на на ръчката на мигачите БК) оба4е след направения тест на скрития борд компютър ми излиза вси4ко - и среден разход и температури и вси4ко останало. Сега намерих това лост4е от Е46 оба4е питането ми е ?: ИМА ЛИ ЗНА4ЕНИЕ ОТ КАКВА КОЛА Е СЪОТВЕТНОТО ЛОСТ4Е (Т.Е ДАЛИ Е ОТ 99' ИЛИ 01' ГОДИНА КОЛАТА примерно;И ДАЛИ Е ОТ БЕНЗИНОВА ИЛИ ДИЗЕЛОВА КОЛА).Четах 4е имало някакав сериен номер .Дали тои трябва да савпада с номера на лост4ето от моита кола което е без съответното коп4е или .......?!
2) КАДЕ ВЪВ ВАРНА МОГАТ ДО МИ ГО АКТИВИРАТ И С КОЯ soft програма се прави ?
3)Кажете ми и някаква АКТУАЛНА ориентирова4на цена 4е да не ме одерат жив за работа която разбрах 4е е не пове4е от 5 мин (става вапрос само за активиранете 4рез съответната програма)
Благоря предварително за отговорите, а смятам 4е те 6те бъдат полезни(на мен и о6те 4 човека от Варна със същия проблем),а и на др колеги .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Мар 2009, 22:49

Здравей,
значи аз правих тази интервенция купуваш лостче от Е46 и отиваш в лицензиран сервиз примерно бмв сервиз там цената е 200лв за отключването...... аз ходих до София и си го отключих в ДаруКар за 90 и няколко лева не си спомням точно ,но препоръчително е да е в такъв сервиз няма значение от каква кола или година важното е да е от Е46
Поздрави !
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Мар 2009, 23:00

може да се пробвате при някой колега на който му е тръгнал кабела в темата за софтуера ... лошото е че за сега единственият се намира в Мадрид :mhihi:
на мен в М Кар преди години ми кодираха за 170лв т.е. това беше цената само за кодирането. А в днешно време може и без пари ...
Между другото имаше тема в Продава за лостче за 80лв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 17 Мар 2009, 23:05

Мерси колега , ама някаде тука в на6ия 4ерноморски раион нямали някои сервиз като BOSH примерно(или друг, ама по известен да не е някои гараж) за 100-тина лв да го правят 4е ина4е до София само за тва .... :confused: Тебе като ти го активираха някакви проблеми има6е ли ? Имало някакви доп настроики маи дето се DEFOLT-вали и после трябвало на ново се настриват?

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Мар 2009, 23:24

на мен ми взеха колата, слагаха го един ден с оригинален кит на БМВ, взеха ми 450лв и оставаше да има проблеми :shock: :mhihi:
Не, няма проблеми, доста хора го активираха от тогава насам и то под 100лв общо
пробвайте във Варна карс
темата ви е за заключване обаче, всичко това се повтаря повтаря ...
предполагам вече ви е ясно какво да направите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 17 Мар 2009, 23:29

даи номера на някои в близост до Варна ,които може да го отклю4и ? освен Варна карс БМВ :mhihi: :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 17 Мар 2009, 23:43

а колега Slavi относно това което си написал 4е темата и вапросите ми се ''повтарят, повтарят........'' когато питах вав Варна карс ме гледаха като гръмнати и казаха 4е било НЕВАЗМОЖНО ! 6том сам нямал по каталог от завода!!!! :( Тъи 4е тука вав Варна сме мн . с Е 46 и искаме да си сложим ама аз досега конкретен отговор или тел. и място не сам видял някои да пи6е , освен тоя Лъчо от Сф. дето го нареждаха 4е бил некад1рник (цитирам мнения от форума, аз не го познавам мом4ето и нз)
Всеки пи6е уж как става ама после ................... каде ..... не се знае се активира ..........Смятам 4е темата е интересна и мн хора все о6те се 4удят и интересуват КАДЕ????? о6те пове4е 4е ся като гледам по автосалоните пове4ето Е 46 са без БК. Нека споделят др колеги мнения и да дадат о6те КОНКРЕТНО инфо.
Поздрави на вси4ки зарибени БМВ маниаци....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Мар 2009, 23:47

Ко лега обади се в София ДалуКар и ги питай и ще ти кажат цена и всичко все ще ти се таложе по някой врема да ходиш до София тази година а докато си намериш лостче ще мине доста време
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 17 Мар 2009, 23:50

лост4е имам и сам го монтирал ве4е......ама като гледам маи в София 6те се ходи :winky: все пак мн ти благодаря за инфото ,това маи е единственото ре5ение за момента.Само нз за6то някои си мислят 4е това е тема в която вси4ко е ясно , а знаят само един сервиз в цялата страна за отклю4ване :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 18 Мар 2009, 12:49

Колега Vanio сподели от къде във Варна си взе лостчето, че и аз нещо се навивам да си включа моя борд - между другото гледам, че колегата stilko е от Варна и все е заел да подкара софта за Е46 - потърси го да не се разкарваш до Сф.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 18 Мар 2009, 14:10

мерси за инфото колега ,моито лост4е го взех от приятел.А ако иска6 трябва да потърси6 по моргите,има да ти кажа кам 60,70 80 лв варвят.Пробваи по авто моргите к1м Приселци там трябва да има.Надявам се да мога да се свържа с въпросния колега и да видим 6те може ли да го активираме .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pretendeer » 22 Мар 2009, 14:54

Koлеги, не е нужно до ходите до София. Вече съм писал по тази тема, но пак ще обясня. Моятя кола беше без Борд Комп. Поръчах го от Германия за 75 Евро ( лостчето с бутона ) и изрично попитах преди това дали ще стане на моя автомобил като им дадох VIN-a. Отговорът беше категорично ДА.
Но великите "експерти" в Камор след 4 часа висене в сервиза, казаха: с вашата кола нищо не става. Когато им казах, че от Германия са ме уверили, че няма никакъв проблем това да стане и колата се закачи на главния им компютър те се заеха отново. След 10 мин всичко беше готово. Просто трябваше да се "ретрофитне" (от "RETROFIT KIT" ) , за да може компа на колата да "разпознае" новото нещо. ( как само го обясних. . . )
Така че само трябва да отидета във Варна карс, М кар , Дару кар, Камор ауто , Бова и т.н. и да бъдете настоятелни.
П. С. Цялата история струваше към 40 и няколко лева преди близо две години..
Успех

Назад към E46