Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче
Най-вероятно диодите в ринговете шашкат чек контрола.
Мисля че софтуерно (с ДИС) можеше да се изключи чек-а само на габаритите
Мисля че софтуерно (с ДИС) можеше да се изключи чек-а само на габаритите
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Apassionata написа:...
с какво се осветяват въпросните рингове?
ако имат консумация 4-5вата не би трябвало да има проблем, ако са някакви диоди ... тогава ще мислиш
май само с нцс експерт се изключват датчици т.е. трябва ти някой малко по-запознат
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Здрасти колега,
тва за таблото и габаритите според мен е checker-a като даваш конатакт..аз имах подобен проблем като слагах само би-ксенонови лупи та има 2 решения които ми казаха аз направих едно тях.
С DIS можеш да изключиш checker-a ,незнам дали имаш освен angel-a и нормалните крушки за габарит ако имаш има едни залъгалки им викат които са крушки с по голяма консумация и това лъже checker-a и няма да ти избожда очите
или при мен което направих кабела на габаритите директно в баласта и проблем няма.
Тва е което аз знам когато слагах ксенон с лупи a и виж тази тема може да помогне
viewtopic.php?t=133291
тва за таблото и габаритите според мен е checker-a като даваш конатакт..аз имах подобен проблем като слагах само би-ксенонови лупи та има 2 решения които ми казаха аз направих едно тях.
С DIS можеш да изключиш checker-a ,незнам дали имаш освен angel-a и нормалните крушки за габарит ако имаш има едни залъгалки им викат които са крушки с по голяма консумация и това лъже checker-a и няма да ти избожда очите

Тва е което аз знам когато слагах ксенон с лупи a и виж тази тема може да помогне
viewtopic.php?t=133291
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
© написа:Apassionata написа:...
с какво се осветяват въпросните рингове?
ако имат консумация 4-5вата не би трябвало да има проблем, ако са някакви диоди ... тогава ще мислиш
май само с нцс експерт се изключват датчици т.е. трябва ти някой малко по-запознат
не са диоди, три крушчици са в самия ринг / консумацията не знам къква е/... И все пак има проблем... препоръчайте майстор, че ходих при един / уш е много добър/, но май не е много сигурен къде е проблема, звъня на друг, много е зает... пфууу

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Да кажа какъв беше проблема при мойте фарове ФК... ако някой случайно си взима да знае...
Вътре във фара клемата за ринговете беше супер хлабава и е нагаряло и за това не е давало добър контакт... Запоихме ги... Освен това няколко от трите крушчици, които осветяват един ринг, не бяха вкарани там където трябва, тоест светеха малко извън ринга / а отвън пред деня не можеш да разбереш крушка ли има изгоряла, мени ли светлината/... Тоз дет го е сглобявал фара явно е спал... Наместихме ги, с някви пинсети и прочие. Изобщо не се наложи да се отварят фараовете слава богу...
И третия проблем, той всъщност още при монтажа се откри... На фара, на ксенона е обърнат плюса и минуса на клемата, която влиза в инсталацията на колата и... тряя малко да се... обърне и стегне с нещо...
Така че... ако някой още иска да си слага такива, хахахах... За Жорко Аутофешън 3003 обаче съм сигурна, че приключи с продажбата на тия фарове
Но пак реклама... цялата процедура по оправянето я направи той и негов майстор
Вече съм супер хепииии

Eто още снимки

Вътре във фара клемата за ринговете беше супер хлабава и е нагаряло и за това не е давало добър контакт... Запоихме ги... Освен това няколко от трите крушчици, които осветяват един ринг, не бяха вкарани там където трябва, тоест светеха малко извън ринга / а отвън пред деня не можеш да разбереш крушка ли има изгоряла, мени ли светлината/... Тоз дет го е сглобявал фара явно е спал... Наместихме ги, с някви пинсети и прочие. Изобщо не се наложи да се отварят фараовете слава богу...
И третия проблем, той всъщност още при монтажа се откри... На фара, на ксенона е обърнат плюса и минуса на клемата, която влиза в инсталацията на колата и... тряя малко да се... обърне и стегне с нещо...
Така че... ако някой още иска да си слага такива, хахахах... За Жорко Аутофешън 3003 обаче съм сигурна, че приключи с продажбата на тия фарове

Вече съм супер хепииии

Eто още снимки

нормално за марката е да са сглобени по този начин
все пак ако сте ги нагласили сега, може да карат дълго време
все пак ако сте ги нагласили сега, може да карат дълго време

Абе много добре изглежда!!! Тамън се навия да си купя нови фарове и се разколебавам, щото като знае човек, че си има фарове да дава пак една кофа пари за други и некси отпада нидеята... поне при мене става така!!!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Колежката е екстра тя ами.....
относно моите терминаторски очички......понеже компютъра на колата праща постоянни импулси към фаровете(да провери има ли нещо изгоряло) ксенона постоянно проблясва като полицеиска кола(не в движение а на контакт и при невключени фарове) та как да реша проблема?
Ако сложа залъгалки за бмв-тата бруталки
ще спре да светят капутирали фарове на таблото,но дали няма пак да проблясват,щото с тва проблясване най много крушките да изкарат 6 месеца.... 

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Рундев на моята ако се сещаш имам сложен ксенон и на вътрешните кръгове и забелязах че имам по една манинка котийка на всеки един от двата и тя е точно за това.можем да се видим и да видиш марката на котийките и ако решиш да си поръчаш от някаде такива.Успех 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
SaRsEmA написа:Рундев на моята ако се сещаш имам сложен ксенон и на вътрешните кръгове и забелязах че имам по една манинка котийка на всеки един от двата и тя е точно за това.можем да се видим и да видиш марката на котийките и ако решиш да си поръчаш от някаде такива.Успех
Като се видим ще го обсъдим

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
rundev и при мен така проблясваше когато давам на контакт и проблема беше от неправилно свързване. Ходих до Пловдив при бабуна и ми го свързаха наново.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Next написа:rundev и при мен така проблясваше когато давам на контакт и проблема беше от неправилно свързване. Ходих до Пловдив при бабуна и ми го свързаха наново.
Е как неправилно.....

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Крушката ще си я набавиш от бабуна. И вече не съм с тези лупи. Не си спомням как беше свързано но нямаше залагалки.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
лично за мене,вечерта добре изглежда,но през деня,е много смешен фара.отделно това,че е "терминаторски" май само ти го знаеш това,откъде си го чул,в коя махала в сливен ти го казват незнам,но 2-3 пъти те засичам,че го кръщаваш терминаторски фар и ала-бала,и не издържах,много е смешно приятел.стегни се малко,излез от матрицата.