Чипване на 320Д 136к.с. 2000г.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 25 Дек 2008, 23:45

milennyc написа:Та последно нкой ще каже ли чип или нов софт? Кое е итината? И какво може да се прави по турбината на 136 сток. И ако може някой колега който е сток да ми каже обороти при 150км и 200км. Говорим за раавен терен.

Чеки пак аз да се изкажа :D , че онея само оффтопик праят :lol:
При теб се сменя софта , никви чипове! По турбината нищо не пипаш,, компа я управлява. А оборотите при 150 и 200 не зависят от наклона на терена :D
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 25 Дек 2008, 23:52

neonman написа:
milennyc написа:Та последно нкой ще каже ли чип или нов софт? Кое е итината? И какво може да се прави по турбината на 136 сток. И ако може някой колега който е сток да ми каже обороти при 150км и 200км. Говорим за раавен терен.

Чеки пак аз да се изкажа :D , че онея само оффтопик праят :lol:
При теб се сменя софта , никви чипове! По турбината нищо не пипаш,, компа я управлява. А оборотите при 150 и 200 не зависят от наклона на терена :D
попринцип всичко е чипове,просто има два вида чипове такива който могат да се презаписват и такива които са еднократно записваеми,най често тези който могат да се презаписват могат да се презапишат през диагностичната букса(която неезадължително да е ОБД стандарт) а тези който немогат да се презапишат се сменят с други чипове в които е записан вече тунинг софтуера който предварително е изтеглен(прочетен)от чиповете по един от тези начини,тунингова се и се записва обратно :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 26 Дек 2008, 0:10

най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 26 Дек 2008, 0:39

milennyc написа:най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?
136кс мотора може да се чипва през буксата :yes: чипнал съм доста такива :)

Аватар

Мнение от milennyc » 26 Дек 2008, 9:30

VRPerformance написа:
milennyc написа:най сетне се написа нещо смислено. Сега искам да попитам и следното: При моята кола може ли да се ползва ОБД стандарт-а или трбва да се сваля(компа) за нов чип?Дали това си зависи от човека който прави тунинга или е индивидуално и зависи от номера на комютъра?
136кс мотора може да се чипва през буксата :yes: чипнал съм доста такива :)

Ясно, а всички 136к.с. с едакъв компютър ли са? Понеже съм чел за чипването по чужди сйтове и там пише че трябва да се види номера на компа? Колко време трае този процес с препрограмирането. Понеже тук един ми разправя идете се по разходете и аз за 2-3 часа ще съм готов. Което ме навява на мисълта че сваля компа!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ca_Ma » 26 Дек 2008, 10:56

абе ходи си чипни колата при некои колега от форума, които се занимава с това! има доста колеги които са доволни и биха ти ги препоръчали

Аватар

Мнение от milennyc » 26 Дек 2008, 11:01

Ca_Ma написа:абе ходи си чипни колата при некои колега от форума, които се занимава с това! има доста колеги които са доволни и биха ти ги препоръчали

Че ще ида ще ида но има един лек проблем, аз не знам дали вече не е чипната и за това питам. И тук е форум да се дискутира а не раздела Продава купува. Като реша какво е и до този раздел ще ида.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batpepi » 26 Дек 2008, 13:16

колега батпепи , моеш спокойно да спреш да се афишираш надменно , може би леко дразниш ;) Ок, купил си некъв скъп уред и си се помислил за мегатунера , а от колко време се занимаваш та натрупа това супер самочуствие ? Макс от една година да е , успокой се малко - за всеки има работа ако е кадърен ;) Нищо лично нямам срешу теб , но не ти прави чест постоянно да захранваш ... И мен ме дразнят всички новоизлюпени "тунери" подбиващи цената на тази услуга , НО си трая и знам , че те обират мизерниците , хора гледащи евтиното винаги имат проблеми с колите си и въобще не са таргет (поне за мен:)

Не мисля,че е надменно(сори ако звучи така-няма повече,ама щото ме е яд на балъците които се връзват,не на колегите-то това си е бизнес за тях,всеки избира какво да предлага,а щом има и клиенти какво по-добро от това)
А колкото до това със скъпия уред(ите) знаеш с какво разполагам..

"И мен ме дразнят всички новоизлюпени "тунери" подбиващи цената на тази услуга"
-Ето това ме дразни,щото някой е дал 200лв и взима евтини "универсални" файлчета за бмв320(примерно), и щом запали значи е Ок.Ама клиента от къде да знае кво става-нали работи колата
А това ,че съм се помислил за мегатунера въобще не е вярно,причината е ,че не си правя сам файловете,от което следва че въобще не съм "батка" ,няма и да бъда скоро-нямам намерение да експериментирам с колите на клиентите ми.Мегатунер обаче е човека с който работя и могат да го заявят всички мои клиенти.
Весели Празници
Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 26 Дек 2008, 13:27

и могат да го заявят всички мои клиенти.

а, ето това е правилният начин - да оставиш творенията ти да говорят за теб ;) С моя коментар имах най-вече предвид изказванията ти по отношение на диджитал тунинг - помисли малко , въобще не ти прави чест да коментираш чужда работа , най-малкото не е колегиално .... Нека хората сами си правят изводите , все пак не сме малки :D Факт е, че в България скъпата цена все още сама по себе си води клиенти , пък качеството остава на 2ри план

Малко и за автора на темата , при който и да отидеш би трябвало да може да ти каже дали ти е правена колата вече ;) Като гледам вече си мислиш да си поръчаш готов и-бейски чип та успех в начинанието :mhihi: Отговори има и в другите теми писани досега за чиптунинга на този мотор - порови и всичко ще ти се изясни :idea:

Аватар

Мнение от milennyc » 26 Дек 2008, 13:42

Малко и за автора на темата , при който и да отидеш би трябвало да може да ти каже дали ти е правена колата вече ;) Като гледам вече си мислиш да си поръчаш готов и-бейски чип та успех в начинанието :mhihi: Отговори има и в другите теми писани досега за чиптунинга на този мотор - порови и всичко ще ти се изясни :idea:

Та сега и аз малко по темата :) Аз не мисля да си слагам и-беийски чип ни най-малко. Ама като се заиграха на тази тема 230км никой не се спря. Почнаха ама яко офтопик :(. Аз продължавам да смятам че тук форума е за дискусия а не"аз съм велик ЧИПАТОР :) или моята кола вече има криле" Аз исках мнения повече на колеги изпитали удоволствие от чип тунинга а то стана .... не ми се говори. Тук 2-3 колеги от този пранш взеха да спорят, а това не е темата. Поне имаше и няколко хубави поста. Примерно че може да се прави тунинг без да се сваля чипа и ред други който помагат на мен "НЕУКИЯ" да знам и като клиент сам да реша каде и при кой, а все пак и с малкото знания сега мога да разбера кой ЧИПАТОР е менте :)

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 26 Дек 2008, 14:01

тази чете ли я :

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=108020&highlight=%F7%E8%EF

а пък последното ти изречение отворено ли ще го оставиш :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 26 Дек 2008, 14:12

Ето едно клипче на моята, :mhihi: , обаче е 150 к.с.,

http://www.vbox7.com/play:1d5b9e46

Аватар

Мнение от milennyc » 26 Дек 2008, 14:28

V-max написа:тази чете ли я :

Мерси колега не бях я чел точно тази, обаче виждам голямо напъване и голяма злоба за тези чипове. Тва си е май чиsта българска злоба!!! А изречението си остава отворено.... ти знаеш много добре че който не се засяга има за какво. А този който бяга гузен дори и не гонен .... :)

Понеже на мене ми предлагат чип на 150лв. за е46 ама ми свалят компа. Обаче..... да ама не , вече разбрах достатачно, не казвам че съм спец ама не съм балъка който дава пари да му сложат "windows".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 26 Дек 2008, 15:30

V-max написа:тази чете ли я :

Евалла Владко, мноо тънко си промотираш бизнеса :mhihi: , макар и понякога да става6 груб :mhihi:

П.С ма нека се рои конкуренция бе ...от т;ва печели само клиента :mhihi: :D
П.С. 2 Аз не бих си поверил колата в ръцете на БГ тунер :uups:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Дек 2008, 16:41

klita написа:Ето едно клипче на моята, :mhihi: , обаче е 150 к.с.,

http://www.vbox7.com/play:1d5b9e46

май отива да грее :roll:
иначе разхода при тая скорост е перфе :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към E46