Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Ама новия внос са по-скъпи от такива с регистрация? Там каква е гаранция как са поддържани? Даже не може и да ги покараш. Сега ако си смотан и кьорав, и не може да различиш убита кола от читава? Иди помоли за помощ от някои кадърен или си бий простата тиква с нов внос/реални километри!
Sent from my F3111 using Tapatalk
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Хайде стига, как може това, че си взел нови гуми или си платил застраховката да е определящо кога да си продадеш колата. Не всички са на принципа - когато е най-счупена. тогава ще я продам.
Затова като разглеждаш обявите има регистрирани Е46ци за по 4500лв и почти същите за по 6000лв. Просто едните са я карали 2-3 години и нищо не са пипнали по нея, а другите са си я поддържали както си трябва. Не че при колите на старо по-високата цена е гаранция за по-хубава кола, но все пак...!
Не е нужно да си богат за да караш Е46, но си мисля, че със заплата от около 500-600лв (каквато взимат масово младите хора в България) то трудно се поддържа в перфектно състояние Е46 с качествени части и т.н.,а не тампони и биалетки от моргата
Разходите си се натрупват и дали са на разсрочено или на куп то пак са си същите разходи. Така, че на това Е46 са му нужни всяка години +/-1000лв с каското само за да е ''редовно'' и за да можеш да го изкараш на пътя. Гориво, гуми, масло, ремонти и глезотийки не ги смятам, те са няколко пъти по толкова
Но както и да е, то в БГ е модерно вече да работиш само за колата
Затова като разглеждаш обявите има регистрирани Е46ци за по 4500лв и почти същите за по 6000лв. Просто едните са я карали 2-3 години и нищо не са пипнали по нея, а другите са си я поддържали както си трябва. Не че при колите на старо по-високата цена е гаранция за по-хубава кола, но все пак...!
Не е нужно да си богат за да караш Е46, но си мисля, че със заплата от около 500-600лв (каквато взимат масово младите хора в България) то трудно се поддържа в перфектно състояние Е46 с качествени части и т.н.,а не тампони и биалетки от моргата

Разходите си се натрупват и дали са на разсрочено или на куп то пак са си същите разходи. Така, че на това Е46 са му нужни всяка години +/-1000лв с каското само за да е ''редовно'' и за да можеш да го изкараш на пътя. Гориво, гуми, масло, ремонти и глезотийки не ги смятам, те са няколко пъти по толкова

Но както и да е, то в БГ е модерно вече да работиш само за колата

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
То остави да работиш само за кола ами как юнашки задлъжняват, за да седнат в мечтаната каляска? Нищо че са си пак същите калъфи! И бродят по моргите, лампата на резервата им не изгасва.... не напускат града или общината!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
djkita написа:
С заплата от 500-600 леа на месец, е46-цата само надоло ще върви... Виж толкова на месец само за нея е друго

1000 на година са ти само обслужването + застровките...
Tires are evil - destroy them all ...
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Примерно, аз...пуснах си колата за продаване 20 дена след като си платих всичко и съм с два комплекта гуми. Сметките не са ти верни...но не ми се спори. Само да те питам караш ли такава кола и ако да кога я купи и за колко направи първоначално обслужване.
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
cmdkick написа:djkita написа:
С заплата от 500-600 леа на месец, е46-цата само надоло ще върви... Виж толкова на месец само за нея е друго![]()
1000 на година са ти само обслужването + застровките...
Това не е майтап!!! Включи и гараж и станаха 2000лв на година. Само, че много хора са в илюзията, че покупката ще им е най-големия разход, а не си дават сметка колко струва поддръжката на автомобила после...
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
choio написа:kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Примерно, аз...пуснах си колата за продаване 20 дена след като си платих всичко и съм с два комплекта гуми. Сметките не са ти верни...но не ми се спори. Само да те питам караш ли такава кола и ако да кога я купи и за колко направи първоначално обслужване.
Аз също, но основната причина е, че 2 БМВ-та са ми много, но дори и да го бях планирал отдалече, надали
щях да влача всичко на вноски, просто обичам да не се занимавам с тия неща цяла година.
Имам си една ел.табличка където мога да извадя детайлно какво ми е струвало притежанието на автомобила до този момент, но не мисля, че някой би се задълбавал в такива подробности.
Бях го смятал преди, че само за да я притежавам тая кола ми излиза приблизително: каско + ГО + ГТП = 1000 + 320 данък + 700 гараж = 2к за година. Това са твърдите разходи, всичко останало е "бонус".
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
dir2cas написа:choio написа:kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Аз също, но основната причина е, че 2 БМВ-та са ми много, но дори и да го бях планирал отдалече, надали
щях да влача всичко на вноски, просто обичам да не се занимавам с тия неща цяла година.
Имам си една ел.табличка където мога да извадя детайлно какво ми е струвало притежанието на автомобила до този момент, но не мисля, че някой би се задълбавал в такива подробности.
Бях го смятал преди, че само за да я притежавам тая кола ми излиза приблизително: каско + ГО + ГТП = 1000 + 320 данък + 700 гараж = 2к за година. Това са твърдите разходи, всичко останало е "бонус".
Е не бе той колегата се оправя с 500. Лв годишно и няма ядове...както и да е изягахме от темата. Нека колегата събере мнения и ако има възможност нека се сдобие с такава кола. Нали за тва си чешем пръстите уж да си помагаме.
Днес си видях колата, бившата. Направо ми се реве. Говорих със собственика, много е доволен, колата изглежда много добре. Не очаквах, че е била толкова запазена. 7 години от живота ми са минали с нея, имам някаква носталгия явно. 

- ChaiNxReaction
- Потребител
-
- Кара: E39 Touring
Здравейте колеги,
Мнение за тази, някой дали я е гледал ?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gbsxao
Мнение за тази, някой дали я е гледал ?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gbsxao
Последна промяна ChaiNxReaction на 07 Ное 2016, 11:16, променена общо 1 път
- kosyo11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 е83 2.0д
choio написа:kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Да имам такава кола,даже ми е второ вмв,купих я преди 2 години за обслужване дадох 600 лв. масло,филтри,термостат,антифриз,гуми 700 но това не се купува всяка година пък и твоите гуми не са чак такъв бонус защото не се знае в какво състояние са,аз като си купя кола винаги си купувам нови гуми защото веднъж си купих джанти с гуми когато реших да ги сменям гумаджията ми показа че тази гума е карана мека и е била пред гръмване а външно беше перфектна.а за каско повече от 400 не съм давал.Ти може би си от малкото хора който си продават колата с платени застраховки,и ако кажеш че и гумите са ти нови

- choio
- младши ентусиаст
-
kosyo11 написа:choio написа:kosyo11 написа:Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Да имам такава кола,даже ми е второ вмв,купих я преди 2 години за обслужване дадох 600 лв. масло,филтри,термостат,антифриз,гуми 700 но това не се купува всяка година пък и твоите гуми не са чак такъв бонус защото не се знае в какво състояние са,аз като си купя кола винаги си купувам нови гуми защото веднъж си купих джанти с гуми когато реших да ги сменям гумаджията ми показа че тази гума е карана мека и е била пред гръмване а външно беше перфектна.а за каско повече от 400 не съм давал.Ти може би си от малкото хора който си продават колата с платени застраховки,и ако кажеш че и гумите са ти нови
330 цд с 400 лв каско звучи озадачаващо...но какво ли не сме виждали. Що се отнася до гумите...има обява виж я ако те интересува. Тук говорим за първоначални разходи, не масла и филтри ,а застраховка гражданска, каско,рвгистрация,данък и тем подобни...другото е въпрос на твой избор и желание кога колко и какво...затова водя този спор.
- kosyo11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 е83 2.0д
нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване някой правят други не правят,данък също не се плаща веднага.И направо си им кажете на всички който си търсят коли че вашите са най хубави и поддържани и за тяхен късмет се продават. 

Последна промяна kosyo11 на 03 Ное 2016, 23:42, променена общо 1 път
- choio
- младши ентусиаст
-
kosyo11 написа:нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване ако искаш правиш ако искаш не правиш,а ти ако искаш я застраховай във всички компании,данък също не се плаща веднага.
Абе...се тая ти си знаеш. Живи и здрави.

- Stoqnchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше M54 , сега N53
- Мечтае да кара: нормално
- Детайли за колата: КомБееее
kosyo11 написа:нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване някой правят други не правят,данък също не се плаща веднага.И направо си им кажете на всички който си търсят коли че вашите са най хубави и поддържани и за тяхен късмет се продават.
Ще ти дам информация за мойта кола като я взех , колко ми излезна нов внос. Става дума за София
Регистрация - 363,50 лв ( номера , екотакса , номер по избор - 22,50 лв)
Гражданска - 204 лв (с отстъпка ) - 235 лв. без
Автокаско - 550 лв ( с отстъпка ) - 657 лв. без
Данък МПС - 227 лв до края на годината
Обслужването - масло ( само на мотора ) , филтри ( всички ) , пистов ремък , ролки , накладки , антифриз - 600 лв
Сметка : 1955 лв - за да може да се изкара колата на пътя , и това става дума за 325хи 2003г.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.