Интересен въпрос за лайтмодула?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Интересен въпрос за лайтмодула?
badsharki написа:oci написа:.......
Пича ти е напаснал ВИН-овете, но след това трябва и малко прекодиране, за да го разпознава коректно ДИС-а. В момента ДИС-а ти вижда таблото с едно кодиране и с едни екстри, а в лайт модула савсем други екстри и затова изкарва тази грешка.
Едно елементарно прекодиране, с обикновенни кабели и софт, ще ти реши проблема.

Диса го имам и когато тръгна да го прекодирам стига до адтоматично кодиране и ме връща в диагностиката зариди грешката която си е перманентно там а именно за грешно кодиране на еерrom това което установява е че като влезна в информацията на таблото ми дава данните от другата кола 320-99 година а моята е 316 -2000 г. и от там ми е целия проблем освен Вина има още два года мисля, че са SN И VN и именно в тях се крие информацията за колата та ако тях ги направя да са като за моя вин ще стане работа но не знам от къде да ги взема нито в лайта ги има нито знам къде да ги търся.
Моето табло го нямам така си купих колата с това табло иначе щеше да е лесно щях с диса да пренеса данните на това табло и готово но сега не знам от къде да търся тези два кода.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
oci написа:badsharki написа:oci написа:.......
Пича ти е напаснал ВИН-овете, но след това трябва и малко прекодиране, за да го разпознава коректно ДИС-а. В момента ДИС-а ти вижда таблото с едно кодиране и с едни екстри, а в лайт модула савсем други екстри и затова изкарва тази грешка.
Едно елементарно прекодиране, с обикновенни кабели и софт, ще ти реши проблема.
Диса го имам и когато тръгна да го прекодирам стига до адтоматично кодиране и ме връща в диагностиката зариди грешката която си е перманентно там а именно за грешно кодиране на еерrom това което установява е че като влезна в информацията на таблото ми дава данните от другата кола 320-99 година а моята е 316 -2000 г. и от там ми е целия проблем освен Вина има още два года мисля, че са SN И VN и именно в тях се крие информацията за колата та ако тях ги направя да са като за моя вин ще стане работа но не знам от къде да ги взема нито в лайта ги има нито знам къде да ги търся.
Моето табло го нямам така си купих колата с това табло иначе щеше да е лесно щях с диса да пренеса данните на това табло и готово но сега не знам от къде да търся тези два кода.
Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Ilko Ivanov написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
Илко нямаш ли си друга работа, сега ще завалят въпросите за NCS-a.

@oci пиши едно ЛС или направо ми звънни, и ще го сборим това табло.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
badsharki написа:Ilko Ivanov написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
Илко нямаш ли си друга работа, сега ще завалят въпросите за NCS-a.![]()

- oci
- старши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:badsharki написа:Ilko Ivanov написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
Илко нямаш ли си друга работа, сега ще завалят въпросите за NCS-a.![]()
Първо обаче трябва да промените VIN- номера.
Вина съм го променил с програматор сега трябва да сменя само SN и VN, ще пробвам с експерта и ще пиша.
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Като сборите таблото, пишете че и аз трябва да сменям моето понеже не работи оборотомера в големите жеги (незнам защо).

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- culio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
- Мечтае да кара: X6 G power
- Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода
- oci
- старши ентусиаст
-
Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
[/quote]
Как мога да ги проверя с ескперта, че моя е от Склад 66 и е на немски и ми е тъмна индия.
Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.

Как мога да ги проверя с ескперта, че моя е от Склад 66 и е на немски и ми е тъмна индия.
Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На нов лайт модул налага ли се толкова галимации?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
oci написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.[/quote]
Сложи си старя и ги вземи с ДИС-а, после с този който ползваш сега пак с ДИС можеш да ги промениш. Само че с рекодинг а не с ретрофит! То си пита дали това ти е VN, SN, VIN.... така че пробвай
- oci
- старши ентусиаст
-
milennyc написа:oci написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото
Сложи си старя и ги вземи с ДИС-а, после с този който ползваш сега пак с ДИС можеш да ги промениш. Само че с рекодинг а не с ретрофит! То си пита дали това ти е VN, SN, VIN.... така че пробвай[/quote]
Проблема е че нямам старото табло така я взех колата иначе ако го имах с Диса е най-лесно сега ми е проблема да намеря тези кодове за да ги вкарам в таблото.
Разбрах от колегата Se7ven, че има лепенка някъде в купето на която ги пише но аз такава не съм срещал.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
oci написа:Проблема е че нямам старото табло така я взех колата иначе ако го имах с Диса е най-лесно сега ми е проблема да намеря тези кодове за да ги вкарам в таблото.
Разбрах от колегата Se7ven, че има лепенка някъде в купето на която ги пише но аз такава не съм срещал.
При Е46 ZCS-a се пази в таблото и LSZ (модула на светлините).

ZCS също може да получиш при всеки дилър на БМВ срещу VIN и талона на колата.

Е46 няма лепенка (стикер) със ZCS, само старите модели имат такава (Е36, Е34, Е32 etc., като при Е39 е премахната от '99г.)

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Такамм, благодарение на колегата Se7ven
вече имам програмиран лайт модул, респективно и дневни светлини. Лайт модулът и таблото ми са с изравнени километри, години и най вече без грешки
.
Още един път огромно благодаря на всички които се включиха в дискусията

Още един път огромно благодаря на всички които се включиха в дискусията

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Колегата Se7ven е найстина един от най-точните хора и дори и да не може да направи нещо винаги дава адекватен съвет и пак ти помага 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143