Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Зимни гуми е46

Мнение от bai_ILIA » 24 Мар 2014, 0:34

bai_ILIA написа:
Gqbriel написа:Аз бих заложил на Дънлопа,3д са перфектни а 4д ги водят още по-добри..ако имаш възможността за нови направо не го мисли...

даааааа. според Ауто Билд щели да изкарат 28 000км на база 5000км тест на стенд и прогнозно износване. е моите Dunlop WinterSport 4D са на 8 000км и не ми изглеждат като да са на са подминали 1/4 от живота си...според мен ще изкарат 40-45 000км. тестовете са хубаво нещо и доста информативни, но не трябва да се вярва сляпо...като мине другата зима живот и здраве ще постна снимка на гумите след 28 000км да се посмеем заедно :D

д.йба тия тестове на зимни гуми :mhihi: ето снимки на зимните ми гуми след 20 000км. предполага се, че ще изкарат само 28 000км според Ауто Билд. със сигурност ще изкарат доста повече от 28 000км, по-скоро 40-45 000км преди да се продадат за 200лв комплекта...така, че някой като ви продава гуми на само 2-3 000км карани една зима, има на предвид 20-25 000км. все пак са втора ръка като нови :mhihi:

предните почти като нови:

Изображение

предната вдясно, спрямо задните две. разбира се, по-износени по разбираеми причини :mrgreen:

Изображение
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 24 Мар 2014, 17:56

Колко милиметра е протекторът? Защото от снимката не може да се познае.
Аз моите преди да ги сложа им измерих от външната страна, по средата и от вътрешната среда.
Ще видя колко милиметра е спаднал за определени километри и ще споделя резултата, ако е интересно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от VIS » 12 Май 2014, 5:31

Здравейте,
Тъй като и аз се сдобих с e46 2000 година преди месец, не е дошло още лятото но искам да се подготвя за зимата.
От старото Венто имам 4 чисто нови зимни гуми, карани са само 2 сезона 185/65/15 , Debica ако не се лъжа. Като цяло с Вентото бях много доволен от тях и не съм имал никога проблеми.

Зная, че са малко тесни за BMW-то, но да кажем за градски условия 3,4 месеца и няколко магистралки с нормална скорост дали ще имам проблем ?
Тъй като ги имам налични не виждам смисъл да купувам нови, при положение, че тези са ми вкъщи и са идеални.

До колкото разбрах, ще трябва да търся и железни джанти за тях ?

Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Май 2014, 10:58

Стига да влизат 15 джанти на колата, няма да имаш проблем с този размер. Без изцепки, все пак. На 6 инча джанти ще са ОК.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 22 Окт 2014, 22:05

Колеги, време е да помислим за зимни гуми, поне тези от нас, които имат нужда от нови разбира се!

Спрял съм се на два модела и ще помоля за мнението ви:

NOKIAN WR D3
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/nokian/20555-p-147716.html

vs

UNIROYAL MS plus 77
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/uniroyal/plus-20555r16-p-126440.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 23 Окт 2014, 8:45

За Унирояла не мога да кажа нищо, защото не съм имал досег до тях.
Такива Нокиан взех миналата година за бащата, а и един колега от офиса си купи. И двамата са супер доволни от поведение, комфорт и всичко останало. За мен си взех пак Нокиан но WR A3 модела и също съм изключително доволен -страшно стабилна гума и на сняг и на лед, а най-вече на вода и киша. С две ръце ги подкрепям, защото според мен предлагат много добро качество за добра цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 23 Окт 2014, 9:16

Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Всичко друго е компромис!
(освен ако не карате джип в планината :lol: )
Нокиан са дори по-скъпи, но са далеч от качеството и характеристиките на Континентал. :winky:
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MMG » 23 Окт 2014, 12:56

За Континентала е ясно, че нямат грешка, но че са по-евтини не е вярно :) около 170лв мисля, че бяха.
Тази кола не се кара много зимата, но все пак искам добри гуми.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 23 Окт 2014, 13:38

pazokolarov написа:Истината е Continental ContiWinterContact TS850 или TS850P.
Нокиан са дори по-скъпи, но са далеч от качеството и характеристиките на Континентал. :winky:

Кой го твърди това?
Аз лично съм карал миналата зима 2-те ми коли - едната с ТС850, а другата с ВР А3, та мога да кажа малко по-добре, мисля?
Ти карал ли си и двете гуми едновременно, за да го твърдиш това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Окт 2014, 15:51

JTD написа:

Кой го твърди това?
Аз лично съм карал миналата зима 2-те ми коли - едната с ТС850, а другата с ВР А3, та мога да кажа малко по-добре, мисля?

Какви са колите и какви са размерите :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 23 Окт 2014, 16:01

Gqbriel написа:
JTD написа:

Кой го твърди това?

Едната е Ланча с размер 205/55/16 -> ВР А3.
Втората е Фиат с 195/65/15 -> ТС850

БМВ-то ми е с ВР А3
Тойотата ми е с Мишлен Алпин А4

Само с БМВ-то не съм закъсвал. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Окт 2014, 16:43

JTD написа:
Gqbriel написа:
JTD написа:

Кой го твърди това?

Едната е Ланча с размер 205/55/16 -> ВР А3.
Втората е Фиат с 195/65/15 -> ТС850

БМВ-то ми е с ВР А3
Тойотата ми е с Мишлен Алпин А4

Само с БМВ-то не съм закъсвал. :mhihi:

И на кратко да обобщим -нямаш нито една на задно с TS850 :mhihi: абе мой ти си с 330хд...да ти припомням ли като се бяхме събрали преди 3 години на драгалевци как тръгваше по склона нагоре а :mhihi:

Сравняваме предно и задно - а аз съм дърпал едно волво с40 към добринище,той с нокиан аз с Контито :) нищо не показва ,понякога е и да намериш сцеплението :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 23 Окт 2014, 18:08

Да ама аз говоря за предно срещу предно. Или демек Фиат срещу Ланча. И двата автомобила са почти еднакви.
И двата ги карах. Така, че мога да направя директно сравнение между двете гуми. Това казвам. БМВ-то въобще не го намесвам. :yes:

И не казвам, че Контито е зле или от този род. Просто не може да кажеш, че Контито е едва ли не върха. Да не кажа, че лично за мен ВР-а е по-добър.
И най-важното - по-тих. Защото не всеки ден се катерим. Не всеки ден спираме на ръба на възможностите на гумата. Но всеки ден се возим с тая гума. А ВР-а е много по-безшумен.

За това не може да се говори за гумите, че са жестоки. И да се дава просто ей така мнение.
Много ми е забавно някой като каже, че миналата зима с еди коя си марка закъсал, а тази зима с друга марка било жестоко.
Ама не приема факта, че миналата зима сцеплението е било по-различно на същото място. Метеорологични условия, вятър, температура и още хиляди причини.
Дори две коли една след друга едната може да закъса а другата да мине, защото просто единия шофьор е карал 20 сантиметра по-настрани и е използвал настилка, където ламелите са могли да се захванат.
Наистина разликата между конкурентите е толкова малка, че обикновения потребител не може да усети дори да слезе от едната кола и да се качи 5 секунди по-късно в абсолютно същата, но с друг модел гуми. Какво остава да се сравняват гуми в друг сезон въобще... :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от MMG » 23 Окт 2014, 20:26

Стана дискусия :lol: JTD, ти защо предпочете WR A3 пред D3, че съм в дилема коя от двете шарки да взема. А3 е асиметрична, а D3 симетрична. А3 я дават за по "performance" и по-големи коли, уж... :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 23 Окт 2014, 21:22

MMG написа:Стана дискусия :lol: JTD, ти защо предпочете WR A3 пред D3, че съм в дилема коя от двете шарки да взема. А3 е асиметрична, а D3 симетрична. А3 я дават за по "performance" и по-големи коли, уж... :?:

Аз бях миналата година с WR A3 и си ги избрах по шарката :mhihi: Обаче не съм доволен. На сняг и лед бяха много зле. Това на 17-ки 225/45. Може би за по-малки размери ще е по-добре. И са по-шумни от летните ми гуми (което може би е нормално, но на голфа например не усещам разлика летни зимни).

ПредишнаСледваща

Назад към E46