Как да си предпазя волана от кражба?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Как да си предпазя волана от кражба?

Мнение от Dextuar » 14 Фев 2017, 14:38

Абе зарежи да няма разлика в чувството с единия и другия волан. Не знам при е46 точно как е, но при е90 разликата е от земята до небето. Не е оферта ти да се съобразяваш с крадците, защото и грам екстра да нямаш, пак могат да ти я тафят за части. Когато разбиха моята, също не можаха да я запалят и затова ми я изпръскаха с пожарогасител, затова единственото горе-долу сигурно е охраняем паркинг. Май дори гараж не е толкова оферта, особено тези новите подземни, където влиза и си седи на спокойствие. Ама като отидеш в мола, кел файда за парите, дадени за паркинг, ако ти я тафят оттам. Аз лично започвам да се чудя дали си заслужават нервите за 10-15 годишни коли. Да не можеш една нормална екскурзия да си направиш, без да трябва да търсиш паркинги, гаражи и да се будиш да я гледаш дали е там, където последно си я оставил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 14 Фев 2017, 16:04

Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 14 Фев 2017, 16:41

Ами аз съм карал със волан сцепен лъч, по-тънък е обръча и няма ръкохватки, като съм свикнал на моя и нещо не ми допада, а мисля че обикновения е и с по-голям диаметър на обръча.

А и нищо да нямам като оборудване, нали ви казах откраднаха ми бъбреците преди 3 години. (мисля че купетата повече ги пипат от седан/комби

Относно платения паркинг, си е кофти особено като навън е порой или егати клинча -20 както беше, докато стигнеш до паркинга си на кокал...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Фев 2017, 16:48

KpuB4o написа:Относно платения паркинг, си е кофти особено като навън е порой или егати клинча -20 както беше, докато стигнеш до паркинга си на кокал...
Говори ми...
А по-яко е като си прибираш в 12-1 вечерта и сте само ти и кучетата по улиците

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 14 Фев 2017, 19:35

bobreti написа:Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.

Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Фев 2017, 21:11

KpuB4o написа:Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.

Зависи на каква степен е сложено, ауспусите сигурно ги правят на много силна (за да става по-бързо) и хвърчи, но от една-две точки на ниска степен нищо няма. Все пак аз никога не бих си заварил волана.
Tires are evil - destroy them all ...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Фев 2017, 21:34

Гледам в реалоема е болт М14х1,5. До колкото си спомням има секретни болтове за джанти с този размер, просто стругаря трябва да го оформи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 14 Фев 2017, 22:16

Защо не го покриваш с някакъв плат просто да не се вижда, че е ///М мулти. :dunno: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 14 Фев 2017, 23:14

Lenco написа:Гледам в реалоема е болт М14х1,5. До колкото си спомням има секретни болтове за джанти с този размер, просто стругаря трябва да го оформи.

Това със секретния болт е много добра идея и готово решение, ако стане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 14 Фев 2017, 23:31

r19 написа:Защо не го покриваш с някакъв плат просто да не се вижда, че е ///М мулти. :dunno: :mhihi:

Предполагам че вече местните крадци са ме научили, а и си мисля че ако го покрия ще предизвиква още по-голямо внимание. Ще проверя тези секретни болтове, благодаря за идеята, само ми се струва че главата им е доста висока не знам дали няма да опира в бега.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 15 Фев 2017, 8:39

KpuB4o написа:
bobreti написа:Аз на моя волан с телоподаващо му залях ъглите на болта (яки капки).Ако трябва да се сваля малко флекс-че и се демонтира.За съжаление такава ни е държавата и манталитета на хората,гледат се лесните кинти.

Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.

Сложих мокри парцали на седалката и кората на вратата и няма проблеми.Другият вариант е като решиш да го свалиш се заварява болт от джанта върху болта на волана и се развива без проблеми.Само това е спасението.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 15 Фев 2017, 9:06

cmdkick написа:
KpuB4o написа:Колега, не е ли дълбоко да се бърка с флекс ако се наложи ? И с телоподаващо не хвърчат ли много искри, като съм гледал като заваряват ауспуси понякога хвърчи като горящо топче.

Зависи на каква степен е сложено, ауспусите сигурно ги правят на много силна (за да става по-бързо) и хвърчи, но от една-две точки на ниска степен нищо няма. Все пак аз никога не бих си заварил волана.

Личен избор.По-добре заварен вместо липса.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 15 Фев 2017, 9:24

Хубаво говорите за секрет или заварка на волана, но като цяло е по-евтин или на цената на бега, който за момента никой не го споменава. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KpuB4o » 15 Фев 2017, 9:53

100imenov написа:Хубаво говорите за секрет или заварка на волана, но като цяло е по-евтин или на цената на бега, който за момента никой не го споменава. :roll:

Колега, по-добре без бег и със волан отколкото без бег и без волан :D :D Мковия е по-скъп от бега, бегове се намират по 100тина лв. Мислех да напълня дупките където се ръчка за да се свали бега със силикон, но не знам дали няма да дисбалансира и да тежи.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Фев 2017, 9:55

Само паркинг е варианта. При Е46 болт си е вариант, при Е90 болт не те оправя, щото като ти гепят бега то стига. Лошото е, че законите не ги спират и си "работят" без притеснение от нищо.

https://nova.bg/news/view/2017/02/07/17 ... %B5%D0%BE/

ПредишнаСледваща

Назад към E46