Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Re: Увеличаване на мощността чрез намаляване на теглото

Мнение от freax » 18 Яну 2013, 2:37

"Печалбата" e субективна, т.е на теория така би вървяла стокова кола при стокови коне плюс спечелените, но имам дооста грешки в сметките...много близо излизат М3 и 330... а разликата в конете е 50%...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 18 Яну 2013, 12:50

в този сайт може да видиш всяка част колко тежи
http://bmwfans.info/

за маховика 1кг намалено тегло се равнява на 15кг от колата(или 10 беше :mrgreen: не помня)

за евридейка според мен вариант са за карбонови или стъклопластови капаци и калници,но предвид цената на която се предлагат първите,по скоро засилване на мотора
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от freax » 18 Яну 2013, 22:11

За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 19 Яну 2013, 10:29

freax написа:За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.

например при м52б28 маховика е 11,488кг като извадим м20-ковия например който ще сложим (6,3кг) = 5,188 разлика, по да кажем 15кг е 77,8кг, което не е никак малко, особено ако си разкарал и други ненужни тежини ;) да не говорим за фиданцата - там разликата е още по-голяма.

п.п. ако беше по 50кг за махнат един, си го сметни сам. а ако се олекотят и други части по двигателя, то би следвало колата да стане примерно 400кг, което е несериозно ;)
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Яну 2013, 12:44

freax написа:За маховика съм чувал по-големи числа аз...при 1 КГ нодолу от маховика вървежа бил все едно 50КГ от колата... може и да ме поправите или да ми се смеете...така съм чувал..то ако е само 15кг е почти безмислено олекотяването на маховика.

Знаеш ли защо всъщност се олекотява маховика и какъв е ефекта и кои са плюсовете и минусите ?

Потребител
Аватар
Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
Мечтае да кара: изтребител

Мнение от velislavvelkov » 19 Яну 2013, 17:11

190120131639.jpg
11345373248115299_8.pic.jpg

Колко тежи това според вас колеги ??
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 19 Яну 2013, 20:01

мойта с усилвателите е около 60кг :mhihi: вие си олекотявайте :bchug:
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от freax » 21 Яну 2013, 14:08

acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.

Тая каса към 40 някъде и усилва 5.... мое и повече и по-малко да е...в моят багажник не мога да си позволя каса и затова само колонка в подлакътника с фри еър ще слагам тия дни...усилвателя е 4 и говоритерля и той там... 10тина общо с кабели стойки ще дойде което не е нищо спрямо 1650 кг кола с хардтоп..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 22 Яну 2013, 11:59

freax написа:acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.

Тая каса към 40 някъде и усилва 5.... мое и повече и по-малко да е...в моят багажник не мога да си позволя каса и затова само колонка в подлакътника с фри еър ще слагам тия дни...усилвателя е 4 и говоритерля и той там... 10тина общо с кабели стойки ще дойде което не е нищо спрямо 1650 кг кола с хардтоп..

Колко кинти е да се смени опигиналния маховик с олекотен?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 22 Яну 2013, 12:09

AgeraR написа:
freax написа:acho.rs Имам някава идея долкото съм чел из форуми и тн... Вдига се респонза но мотора доста с олекотен маховик...слагат се от Е30 маховици по 6-7кг на коли с оригинален 9 и се дигъл малко вървежа... за инерцията незнам намалява ли и разхода как се променя също... А за 50те КГ споделям какво съм чул, с уточнението че не знам долко е достоверно.

Колко кинти е да се смени опигиналния маховик с олекотен?

ползвай търсачката. -> viewtopic.php?f=8&t=257796&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA+%D0%BC20+%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 22 Яну 2013, 12:55

Олекотяването на маховика освен "+"-ове има и сериозни минуси(особенно в ниски и средни обороти :mhihi: ). За евридейка това е може би най-тъпия възможен "ъпгрейд"(разбира се махането на всички седалки също е култуво).

Замислете се малко защо е сложен маховик 11кг, а не 4кг? И защо в съвременните коли слагат двумасови маховици, от които толкова много пищим. Да не говорим че наскоро представиха и 3-масова пръчка :mhihi:

Иначе темата е доста яка, аз лично не знаех кое колко тежи :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 23 Яну 2013, 12:57

супер полезна тема :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 23 Яну 2013, 21:31

на тая кола не й отива да се олекотява, ако е евридейка.
Ако пък е за писта може да поиграе флекса и резултата ще е по-голям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Яну 2013, 22:01

Интересен поглед върху нещата :yes: к.с/кг е хубава величина, но е важно да се запази и някакъв баланс, ако целим и пътно поведение. Само заглавието трябва да се сложи в кавички, защото аз си помислих, че в темата се разисква смяна на карантията с по-лека с цел развъртане на до по-високи обороти и евентуално повишена мощност... :paranoid:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Яну 2013, 11:59

Nickelback написа:Интересен поглед върху нещата :yes: к.с/кг е хубава величина, но е важно да се запази и някакъв баланс, ако целим и пътно поведение. Само заглавието трябва да се сложи в кавички, защото аз си помислих, че в темата се разисква смяна на карантията с по-лека с цел развъртане на до по-високи обороти и евентуално повишена мощност... :paranoid:

По темата ,добре махаш 400кг а баланса - няма да има и помен от него :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E46