Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti компот
Мечтае да кара: самолет

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от MadSc » 17 Ное 2011, 0:39

Колеги в неделя ми разпиляха колата двама пияници - направо ми се реве последната седмица. Имах е36 компакт 318 ti. В последствие му насадих май месец м52б28 - останах повече от очарован. Бях го понапудрил - алкантари, жанти и тем други (сега вече и ще има нов донор в е36 раздела). Уви - неможах да му се нарадвам като хората :cry: Въпроса ми е следния - така и така съм почнал да карам големи мотори, да взема да сменя колата на е46 330ci или 328ci. 2.8 знам как върви. Немога да намеря нищо кой знае какво като информация за 3-те литра мотор във форума. Рових и с търсачката - кур тате баница. Има инфо, но немога да придобия представа за какво иде реч. Нека някой компетентен да ме просветли. Проблеми (примерно 2.8 ми бе капризен към маслата), слаби черти на мотора, за предпочитане ли е пред алтернативата му в дизелов вариант (да вметна - не ме плаши това, че ще ми гори 13/100 в града) Другото което е - почти няма разнообразие на е46 330ci в сайтовете за продажби. Означава ли че са такива дараци, че никой не ги купува или народа го е страх от големите мотори. Липсата на разнообразие нещо ме кара да си мисля и за е39 330d (от които пък дал Господ за разлика от другите) . Въобще съм на кръстопът. Незнам какво да правя.
P.S. мислех за 330d, ама нещо не ми се кара тоя дизеляк бе.... Имам и Grand Cherokee '96 година 4.0i затова и не съм вглъбен в идеята за голяма кола

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Ное 2011, 9:47

1. избистри си концепцията кво искаш да караш е46, е39, бензин, дизел - иначе няма смисъл
спора бензин дизел е безкраен и по-подходящ за маса ...
е46 и е39 са доста различни коли, като и двете имат свойте предимства и минуси
2. Имай предвид че м52в28 в е46, не е като в компот
3. Търси м54 - учудваш, ме че не намираш инфо за 330и и м54в30 има писано не малко
4. между 328 и 330 със сигурност м54 е по-новия, по-вървящ и икономичен, но все пак има значение и цената
и 100% е най-важно колко е читава колата
5. Това, че няма избор е факт. И в мобиле.де не са толкова много, но не е щото има проблем с тях.

Успех! Ще чакаме да се похвалиш :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от andeka » 17 Ное 2011, 9:52

Май ще се ходи до Хасково. Колеги знаете ли някой читав сервиз в Хасково, където да направя диагностика на колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Ное 2011, 10:03

Щом си бил доволен от компакт, мини на е46, е39 не ти трябва, още повече щом имаш Гранд Чероки. Колко кораба ще ги редиш в това пристанище, вземи си джет :)

И нека това че няма избор в момента на е46, да не те кара да гледаш към е39 или пък е46, с двигател, който не искаш. Казвам ти го като човек, който беше тръгнал по този път. Изчакай, после ще си безкрайно щастлив от това.

Потребител
Аватар

Мнение от miro1987 » 17 Ное 2011, 23:00

Може ли да ми дадете повече инфо за автоматичната кутия в е46 след фейс-лифта..в чуждестранни сайтове прочетох ,че имали проблеми,най-вече заради несмяната на маслото и....ако се спря на автоматик и се появи проблем скъпо ли излиза отстраняването му

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 18 Ное 2011, 8:36

Няма какво да се притесняваш дали ще са автоматични скоростите. Въпроса е какво ти харесва на теб - автоматични или ръчни. Ама чак да са проблемни автоматичните скорости на е46, не съм чувал такова нещо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Ное 2011, 9:08

miro1987 написа:Може ли да ми дадете повече инфо за автоматичната кутия в е46 след фейс-лифта..в чуждестранни сайтове прочетох ,че имали проблеми,най-вече заради несмяната на маслото и....ако се спря на автоматик и се появи проблем скъпо ли излиза отстраняването му

Зависи от километрите на колата и мощността й. Ако се смени навреме, съм съгласен, ама като никога не е сменяно и не можеш да си сигурен в километрите/тези, които вярват на километражите, в повечето случаи са глупаци/ по-добре да не се пипа. На моята съм решил да не го пипам, с уговорката, че няма да й се сърдя ако изтропа в даден момент.

Ако изтропа и искаш да се направи както трябва с нова турбина - чул съм за цена от 3хил лева.

Но ръчните скорости пък си имат и при тях какво да се сменя и то си е четирицифрено също. Затова гледай преди всичко какво купуваш.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Ное 2011, 10:21

miro1987 написа:Може ли да ми дадете повече инфо за автоматичната кутия в е46 след фейс-лифта..в чуждестранни сайтове прочетох ,че имали проблеми,най-вече заради несмяната на маслото и....ако се спря на автоматик и се появи проблем скъпо ли излиза отстраняването му

Няма такова нещо, има предвит да са проблемни.
Единствено на 330Д след фейса има по-голяма вероятност от инцидент, понеже въртящия момент е големичък :mhihi:

sub_eleven написа:Ако изтропа и искаш да се направи както трябва с нова турбина - чул съм за цена от 3хил лева.

3 600лв., прясто инфо от преди два месеца :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 18 Ное 2011, 10:55

Колеги, по- знаещи от мен :D , виждам , че за мнения за определана кола задавате въпосите си тук. Прилагам Линк към моят следващ избор за автомобил: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Дали на детето ще му е удобно у тази колица? :D Като условието ми бе да е бензинова, с ръчна скоростна кутия и да е по- бързичка! Благодаря предварително за всяко поучително мнение :bchug:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Ное 2011, 14:13

Моя калпазанин не се е оплаквал от е46 пък незнам :dunno:
пише, че колата е отписана май

аз лично бих се насочил към по-малко мунингован екземпляр :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 18 Ное 2011, 15:02

Stoevro's wife написа:Дали на детето ще му е удобно у тази колица?

В предната кола дето ползвах за семейна, явно седалките бяха по-изправени, и колкото и да гласиш детското столче, главите на децата все увисваха напред като заспят. В тази децата се чувстват страхотно - има място и за краката им, без да внасят дискомфорт отпред, а на дъщеря ми, която си е още бебе (1.4), в една от позициите на столчето си е все едно в кревата и си спи като къпана. Отделно падащото "барче" е точно между столчетата - там слагаме води и т.н.

Но имай предвид, че отзад като сложиш две столчета и посредата между тях не остава място за трети човек. На два пъти карам жена ми да седне там като ми се налага да возим някой отпред. Тя е дребна и едвам влиза. И след пътуването едвам ходи и само се оплаква и кълне е46.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 18 Ное 2011, 15:56

K_Ilkov написа:............
sub_eleven написа:
Stoevro's wife написа:Дали на детето ще му е удобно у тази колица?

........

Благодаря Ви колеги! Значи има свестни у този форум! :bchug:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Ное 2011, 16:03

:cop:

Потребител
Аватар

Мнение от miro1987 » 19 Ное 2011, 16:15

sub_eleven написа:Зависи от километрите на колата и мощността й. Ако се смени навреме, съм съгласен, ама като никога не е сменяно и не можеш да си сигурен в километрите/тези, които вярват на километражите, в повечето случаи са глупаци/ по-добре да не се пипа. На моята съм решил да не го пипам, с уговорката, че няма да й се сърдя ако изтропа в даден момент.

Ако изтропа и искаш да се направи както трябва с нова турбина - чул съм за цена от 3хил лева.

Но ръчните скорости пък си имат и при тях какво да се сменя и то си е четирицифрено също. Затова гледай преди всичко какво купуваш.

Ориентирал съм се към 320д-150коня(дано не ги скопи много ) :lol:

Bavarcho написа:
3 600лв., прясто инфо от преди два месеца :mhihi:

Може ли да ми кажеш като отивам да гледам кола,какво трябва да гледам специфично на автоматика за да няма после 4-ри цифрени ремонти по кутията..или поне да се намали шансът за такива ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped

Мнение от Margina Petrow » 19 Ное 2011, 16:30

Колеги,кажете си мнението за тези купенца:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря предварително! :) :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46