Окачване 330Д - стандартно или ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe

Re: Окачване 330Д - стандартно или ?

Мнение от Arxangel » 08 Юни 2011, 18:11

Еми колега аз ти казах да не го купуваш, ама май модераторите късно ми одобриха пост-а и не си го видял. Принципно знам за какво говориш защото моята кола е така със стандартното окачване, а за модела е имало М окачване което е още по твърдо. Аз понякога се кръстя, че не е с М пакета защото сигурно нямаше да може да се кара из София. Сега усещам всичко по пътя, и най-малката неравност, и това ми харесва защото във всеки един момент знам какво се случва с колата, но нещата са на ръба. Ако беше по твърдо окачването нямаше да ми харесва. Попринцип има окачвания които да стегнат колата без да е правят прекалено твърда или ниска но в момента немога да кажа име на фирма защото не се сещам, но съм чел, че има такива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 08 Юни 2011, 23:38

Arxangel написа:Еми колега аз ти казах да не го купуваш, ама май модераторите късно ми одобриха пост-а и не си го видял. Принципно знам за какво говориш защото моята кола е така със стандартното окачване, а за модела е имало М окачване което е още по твърдо. Аз понякога се кръстя, че не е с М пакета защото сигурно нямаше да може да се кара из София. Сега усещам всичко по пътя, и най-малката неравност, и това ми харесва защото във всеки един момент знам какво се случва с колата, но нещата са на ръба. Ако беше по твърдо окачването нямаше да ми харесва. Попринцип има окачвания които да стегнат колата без да е правят прекалено твърда или ниска но в момента немога да кажа име на фирма защото не се сещам, но съм чел, че има такива.

Колега, нали знаеш че мерака някой път е повече от разума особено при колите :)
Според мен усещането което търсиш и аз търся може да се постигне само с по-яки амортесьори... не с по-къси и здрави пружини :(
както и да е... ако някой има желание и няма дете - мисля че офертата си заслужава :)

Потребител
Аватар

Мнение от Arxangel » 09 Юни 2011, 9:47

mili4uk написа:Колега, нали знаеш че мерака някой път е повече от разума особено при колите :)
Според мен усещането което търсиш и аз търся може да се постигне само с по-яки амортесьори... не с по-къси и здрави пружини :(
както и да е... ако някой има желание и няма дете - мисля че офертата си заслужава :)

Ами нали ти казах, и аз имам такива желания от време на време но като си помисля ако не оцеля точното окачване какво ще стане и как ще се друскам, а тази кола я карам всеки ден поне по 100-150км в София, много бързо ми се изпарява желанието. :) Скоро се возих на Лансер и Клио направени за рали и се изненадах всъщност колко не-твърдо возеха, особенно при яко каране по завойте. Може да е било от високата скорост и да не са се осещали неравностите но очаквах яко друсане а то всъщност беше доста приятно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 10 Юни 2011, 23:08

mili4uk написа:
Arxangel написа:Еми колега аз ти казах да не го купуваш, ама май модераторите късно ми одобриха пост-а и не си го видял. Принципно знам за какво говориш защото моята кола е така със стандартното окачване, а за модела е имало М окачване което е още по твърдо. Аз понякога се кръстя, че не е с М пакета защото сигурно нямаше да може да се кара из София. Сега усещам всичко по пътя, и най-малката неравност, и това ми харесва защото във всеки един момент знам какво се случва с колата, но нещата са на ръба. Ако беше по твърдо окачването нямаше да ми харесва. Попринцип има окачвания които да стегнат колата без да е правят прекалено твърда или ниска но в момента немога да кажа име на фирма защото не се сещам, но съм чел, че има такива.

Колега, нали знаеш че мерака някой път е повече от разума особено при колите :)

Аз ти казах , че вече знаеш кое е правилно , но ... :yes:

Съвет: Намери си М спорт окачване! Ще ти хареса, това е което търсиш :winky:
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Arxangel » 10 Юни 2011, 23:25

xerial написа:Аз ти казах , че вече знаеш кое е правилно , но ... :yes:

Съвет: Намери си М спорт окачване! Ще ти хареса, това е което търсиш :winky:

Да, това е добра идея. :yes:
Изображение