термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
аз си взех големия но не съм го сменил още, доколкото разбирам в повечето случаи проблема е в малкия , така ли?
явно ще се сменят и двата , вече е купен големия така че връщане няма
явно ще се сменят и двата , вече е купен големия така че връщане няма

- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Още не съм сменял и реших да потегля с загасен климатроник... подминава синия сектор за 4км или 5мин, пускам климатроника и духа студено и стрелката се връща в синия сектор и след още 5км излиза от синия и си духа топло .... термостат ли е или пък е нормално 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
ThE BeAsT написа:Още не съм сменял и реших да потегля с загасен климатроник... подминава синия сектор за 4км или 5мин, пускам климатроника и духа студено и стрелката се връща в синия сектор и след още 5км излиза от синия и си духа топло .... термостат ли е или пък е нормално
е нормално в като пуснеш парното да върне малко температура все пак перката се включва и духа топлото

- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e63
zdraveite
карам 320 дизел 46 купе бих искал някои по компетентен от мен да ми каже каде се намират двата термостата
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- MICHO7
-
-
- Кара: E46 320d 00'
здр
малкия е точно под средната пластваса на двигателя отгоре !!! даже като отвориш капака се вижда малкия между 1-вата и 2-рата кора над мотора ! а втория(големия) над ремъците и ролкито като си застанал пред мотора от твойта лява стръна е на самия блок със 4-ри болта е хланат и е една голяма пластваса от която излизат два дебели маркуча !!! надявам се че горе доло ти обясних каде е !
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
kaspar_ivo написа:Горан написа:Втория е точно между предните 2 кори,като отвориш капака и се вижда.
до колкото знам само дизелите са с 2.... или греша?
Грешиш

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Продължавам да се бъзикам и да не сменявам термостат (нито 1)
днес се разходих до ботевград и по магистралата където изклиюча от скорост ... влизх в синия сектор отново ... а за цялото време изобщо не застана на 12ч стрелката
дали имам термостат за смяна
и 2та ли да сменявам ми е въпросът? Освен че загрява чак когато почна да праа метли и я вкарам известно време в 4000 оборота или ако я покарам 15мин по нанагорнище
иначе ... до ботевград не загря като не съм я вкарвал в над 3000 оборота, едва излизаше от синия сектор. 5км по инерция и айдеее почва да духа студено и в синъото стрелката.

и моита прави така в сабота сменихме големия термостат и ефекта беше нулев стрелката неможе да мрадне повече от първата бяла черта ! Трябвали да сменя и малкия термостат защото в магазина на ауто плюс ми казаха че имало някаква букса с някакви игли ватре незнам и аз за какво става въпрос но и от нея зависило температурата на автомобила дали да им варвам или да си сменя и малкия термостат? Благодаря предварително
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте,колеги.Можете да направите следния тест.При студен двигател палите,парното спряно.Ще намерите начин да имате достъп до радятора отпред и ще го пипате,ако започне да топли когато стрелката е още в синия сектор,заминал е големия термостат.При изправен такъв, радятора трябва да започне да грее когато стрелката достигне приблизително 12 ч.Ако всичко е ок значи е малкия за смяна.
Ако имате въпроси питайте,че нещо май нестана супер обяснено
Ако имате въпроси питайте,че нещо май нестана супер обяснено

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Аз смених първо малкия, защото е на удобно място и се сменя много бързо, но нямаше ефект. Това за което говореше ангелски, с топленето на радиатора докато не е загряла, го имам. Сега имам един излишен термостат-егр и трябва да сменя големия, чиято смяна не е толкова лесна - 20-30лв

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
ThE BeAsT написа:Продължавам да се бъзикам и да не сменявам термостат (нито 1)днес се разходих до ботевград и по магистралата където изклиюча от скорост ... влизх в синия сектор отново ... а за цялото време изобщо не застана на 12ч стрелката
дали имам термостат за смяна
и 2та ли да сменявам ми е въпросът? Освен че загрява чак когато почна да праа метли и я вкарам известно време в 4000 оборота или ако я покарам 15мин по нанагорнище
иначе ... до ботевград не загря като не съм я вкарвал в над 3000 оборота, едва излизаше от синия сектор. 5км по инерция и айдеее почва да духа студено и в синъото стрелката.

П.П. Както казаха колегите, за 2 км вече трябва да духа топло и да ти е приятно. Докато си изчистя колата сутрин гледам един комшия как отива на работа с шал, шапка и ръкавици, и бърше с едни парцали, понеже стъклата се запотяват. Жалка работа! Да се циганиш за 50лв е глупаво

Realize..
Real eyes..
Real lies..
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4