Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Смяна на маховик Е46 320d с 6-степенна ск.кутия

Мнение от NGneer4eto » 15 Ное 2015, 22:00

Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.
Просто исках да споделя малко опит да знаете, че симптомите понякога не са такива, каквито очаква човек. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Black-Power » 18 Яну 2016, 20:52

При двата маховика има разлика в броя на зъбците. На единия са 4, а на другия са 7. Не е ли проблем?
Stop me, if you can ;)

Потребител
Аватар

Мнение от vankozzz » 23 Мар 2016, 21:16

колеги аз съм с M47N 320 фейслифта 150 коня 5 skorosti--- и днес купих една 6-степенна скоростна кутия .
въпроса ми е дали мога спокойно да слагам кутията тъй като съм с сменен съединител,а маховика е добре-и не знам дали за 6-степенната скоростна кутия трябва да е друг маховика?
благодаря предварително и дано някои даде инфо ;-)

Потребител
Аватар

Мнение от vankozzz » 26 Мар 2016, 21:45

vankozzz написа:колеги аз съм с M47N 320 фейслифта 150 коня 5 skorosti--- и днес купих една 6-степенна скоростна кутия .
въпроса ми е дали мога спокойно да слагам кутията тъй като съм с сменен съединител,а маховика е добре-и не знам дали за 6-степенната скоростна кутия трябва да е друг маховика?
благодаря предварително и дано някои даде инфо ;-)

емииии..ве4е разбрах...не стават,трябва да се смени и кардана и съединителя :banghead: :banghead: :banghead: и се отказах,така 4е някои ако има интерес да пише,щото ги пускам за продаванеее :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 14 Сеп 2016, 11:30

Странно как си минал с 600 лв при условие че днес го проверих и този маховик е 1900 лв.
Явно си хванал някоя промоция :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 14 Сеп 2016, 12:57

NGneer4eto написа:Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.
Просто исках да споделя малко опит да знаете, че симптомите понякога не са такива, каквито очаква човек. :D

И при мен беше по абсолютно същият начин шума по средата на хода на съединителя и никакви други проблеми, но си беше заминал отвсякъде
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Сеп 2016, 14:11

MORSKIa написа:
NGneer4eto написа:Да ви споделя за маховика. На един приятел с 320д 150коня започна да му се чува едно хъркане при отпускане на съединителя. Само в средно положение се чуваше. При отпуснат и натиснат няма шум. НЯМАШЕ никакви претрисания или шум(кръц-кръц) при гасене. При потегляне имаше малко претрисане от време на време. Майсторът като чу шума, веднага каза маховик. Наистина не ми се вярваше, но когато свалиха маховика се движеше и скърцаше като по клиповете в Youtube на почти умрялите маховици. Лично ходих да го видя и наистина беше много зле. Не можах да повярвам, но факт. Моят махових даже беше по-запазен като го сменях, а при гаснене при мен се чуваше доста тракане (което накрая се оказа от демпферната шайба). С новия разбира се няма вече никакви проблеми. Съединителят му имаше още хляб, но и него смениха. Странното беше, че нямаше никакво претрисане нито на студен, нито на топъл двигател, нито при гасене и палене. Даже гаснеше много спокойно и безшумно за дизел.

И при мен беше по абсолютно същият начин шума по средата на хода на съединителя и никакви други проблеми, но си беше заминал отвсякъде

+1
При натискане на педала или при отпускане - точно по средата на хода на педала звук на прецакан лагер . Това е от лагерчето на маховика.
Всико друго не подсказваше ,че е аут . Като се свали - беше на разпадане :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Предишна

Назад към E46