Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от Stim » 18 Яну 2011, 19:37

колеги, тук стане недоразумение. Мисля, че аз не съм вързал камерата към точния вход на Динавина, ами към тв-входа. Сигнал за нея съм взел от светлините на задната. Тези дни ако ми остане време ще разглобя таблото ще видя дали греша.
Снимка пак тогава ще направя :yes:
водещи линии такива каквито аз ги разбирам (като на Х6 примерно, които оказват максималния ъгъл на завиване или настоящия ъгъл на завиване според предните гуми) няма - има 3-4 условни линии, които не ми вършат работа :driving:

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Яну 2011, 10:40

Може би вече си се оправил, но въпросният кабел за който говори говори колегата е във прехода между оригиналната букса и тази за Dynavin
Предполагам, че е надписан и най-вероятно него трябва да свържеш със + от задната светлина

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 20 Яну 2011, 13:22

Изображение
Изображение

Мойта камера е такава, drill-in type 31мм със нощно виждане - 12$ от Ebay
Изображение

Монтирах я на бронята между двата централни сензора на парктроника.
Линийте не завиват.
Моята е със 120 градуса ъгъл на видимост, но ако ще я монтирате там като мен на бронята, вземете със 170 градуса видимост, че тази е малко "кьорава" иначе.
В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 20 Яну 2011, 13:27

Kickdown написа:... В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре ;)
Те затова фабрично я слагат до копчето за отваряне на багажника на самата дръжка, точно над номера. :yes:

Е го е:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 20 Яну 2011, 14:41

vassil_bk написа:
Kickdown написа:... В центъра на бронята е най-добре да се монтира откъм видимост и удобство при паркиране, единствения проблем е при лошо време...става на гъз за нула време и трябва да се чисти добре ;)
Те затова фабрично я слагат до копчето за отваряне на багажника на самата дръжка, точно над номера. :yes:

Е го е:
Изображение

На Е70/Е71 също е до дръжката и пак се цапа, вярно не колкото мойта, ни питай който и да било с Х5 или Х6 да ти потвърди.
А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 20 Яну 2011, 14:45

Kickdown написа:...А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...
Просто дадох идея, защото може да се намери само оригиналната стойка на нормална цена ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 20 Яну 2011, 14:54

vassil_bk написа:
Kickdown написа:...А пък да си купя оригиналната камера за Е46...както казах мойта струва 12 долара, а не майка си и баща си като оригиналната...
Просто дадох идея, защото може да се намери само оригиналната стойка на нормална цена ;)

В интерес на истината, търсих доста в английския и немския Ибей, но уви не излезе нищо подходящо, само пълни комплети за Е46 на цени между 1000-2000 лева. По-моргите не съм търсил, но едва ли ще има, така или иначе не е особено популярна екстра нито в Е46 нито в сродните Е38,Е39,Е53,Е83 или Е85.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Яну 2011, 16:37

оригинална, не знам точно, но поне 200 долара :kuku:
масово китайците продават камери които се монтират на осветлението на задния номер, което според мен е много добро място. Лошото обаче е че като смениш лампичката и сложиш камерата с вграден бял диод, много трудно ще намериш същата крушка/диод от другата страна.
На тойота-та съм монтирал камера ниско долу под бронята, обаче видимостта не ми харесва, не може да се ориентирам къде е задната броня. Иначе се вижда всичко, макар и с изкривявания - с ъгъл от 170градуса е (уж)
Сега поръчах друга, която ще сложа някъде където се монтира оригиналната по принцип - отгоре до осветлението на задния номер, като предполагам ще се цапа по-малко, а другото нещо по-важно за мен е ако мога да виждам от нея част от задната броня и да се ориентирам по-лесно. Това го видях в един МЛ с оригинална камера и ми хареса доста, лесно се преценява разстоянието

Видях, че в е46фанатикс един е монтирал такава камера като на Kickdown на мястото на ключалката :mhihi: Паснала е точно

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 20 Яну 2011, 17:59

Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници? :shock:
Аз със фарбичен парктроник паркирам винаги на 5-10см. от задната кола когато се налага иначе ако е възможно оставям повечко место за да не си намеря колата издрана.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 20 Яну 2011, 19:01

ludia написа:Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници? :shock:
Аз със фарбичен парктроник паркирам винаги на 5-10см. от задната кола когато се налага иначе ако е възможно оставям повечко место за да не си намеря колата издрана.

То попринцип не е трудно да си нагласяш седалката, сам и ръчно, както и огледалата с прибирането им и фаровете мога да си пускам сам и с хартиената карта мога да се оправя, мога и дискове да си записвам и да си гледам телевизия вкъщи...Но след като имам всичките тези глезотий в колата, защо да не се възползвам? И на мен парктроника ми е повече от достатъчен, но камерата дава допълнителна сигурност - особено от тънки железа и камъни, скрити зад тревата.

© написа:Видях, че в е46фанатикс един е монтирал такава камера като на Kickdown на мястото на ключалката Паснала е точно

По принцип пасва идеално, ноооо обхвата и е крайно неподходящ...
Вече май предлагат и модел със специфичен дизайн за Е46 за мястото на плафона за осветление на номера (досега тия от Е60 и Е90 неставаха). Аз бих помислил върху него :yes:
http://cgi.ebay.co.uk/Car-Rear-View-Rev ... 3cb3782f76

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Яну 2011, 19:44

ludia написа:Колеги не че нещо (да не се убидите), но толкова ли ви е трудно паркирането на задна че разисквате камерите две страници? :shock:

няма какво друго да обсъждаме и за това така :mhihi:
иначе и моят парктроник работи добре, но щом има възможност за камера - защо да не сложим

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 21 Яну 2011, 1:31

Значи доколкото разбрах за да се инсталира тази система е нужно да се закупи и конзола и се сменя мястото на климатика с две думи?
Аз гледам сега в сайта на "Babuna" и цената е 320лв, а пък бях чел някакви 1200? Аз ли нещо съм се объркал или...?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Яну 2011, 7:31

Най-вероятно е някаква грешка, в момента пише "неналичен", аз също чакам следващата пратка, защото там до колкото разбрах ще са и камерите от Dynavin

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 21 Яну 2011, 23:49

колеги, камерата ми е тази, която кикдаун е сложил като линк:
http://cgi.ebay.co.uk/Car-Rear-View-Rev ... 3cb3782f76

На купе НЕ пасва идеално, трябва преправяне.

Снимки от нея вечер и през деня
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 22 Яну 2011, 0:28

@Stim
Определено е по-добре разположена от мойта, вижда се бронята и дава много по-ясна представа от, директен монтаж на бронята - браво, харесва ми :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46