Проблем: Bmw 320D е46 150HP - високо налягане на маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем: Bmw 320D е46 150HP - високо налягане на маслото
Здравейте,
Отскоро имам BMW е46 2002 320D 150HP
История: Купих го с развалено турбо. Смених го. Но са го карали без масло и коляновия вал блокира. Ремонтирано е всичко. Сменени са всички гарнитури и основни лагери. Сменен е и филтъра за картерните газове. Не съм сменил 2-та катализатора, бяха пълни с масло, но я покарах малко и се поизчистиха. Направена й е диагностика и всичко е наред.
Проблем: Сравних я с друга 320D само че 136 конски сили, моята работи по шумно, повече трака. Когато отворя капачката за маслото усеща се че има високо налягане (маслото пръска като вулкан). Мнението на другите е че колата си е ок. Да ама механика, който я поправи (за което му благодаря) не мисли така. Има съмнения дали не са сегментите. Вие какво мислите? Благодаря предварително.
Отскоро имам BMW е46 2002 320D 150HP
История: Купих го с развалено турбо. Смених го. Но са го карали без масло и коляновия вал блокира. Ремонтирано е всичко. Сменени са всички гарнитури и основни лагери. Сменен е и филтъра за картерните газове. Не съм сменил 2-та катализатора, бяха пълни с масло, но я покарах малко и се поизчистиха. Направена й е диагностика и всичко е наред.
Проблем: Сравних я с друга 320D само че 136 конски сили, моята работи по шумно, повече трака. Когато отворя капачката за маслото усеща се че има високо налягане (маслото пръска като вулкан). Мнението на другите е че колата си е ок. Да ама механика, който я поправи (за което му благодаря) не мисли така. Има съмнения дали не са сегментите. Вие какво мислите? Благодаря предварително.
- bat_pesho
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
Re: Проблем: Bmw 320D е46 150HP - високо налягане на маслото
моя проблем беше че дигаше маслото по рабоша и ми казаха че е сигменти но смених филтара на картерните газове иколата се оправи 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако наистина духа яко от капачката или от щеката може да са сегменти.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
При работещ дизелов мотор на Е46 е нормално да духа лекичко от капачката - хвърля много ситни пръски.
Въпроса е колко духа при теб !? - това, което за мен е лекичко - за теб може да е много...и обратното!
Въпроса е колко духа при теб !? - това, което за мен е лекичко - за теб може да е много...и обратното!
Благодаря за отговорите, изглежда ще трябва да го сравня с друга кола. По високо ли е налягането при бензините или е по ниско?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Няма какво да го сравняваш - 136 коня работи значително по-шумно мотора от 150к.с....търси защо и къде е проблема в твоя...
Ъпдейт: Тъй като са го карали без масло...то затова са всички тези проблеми. Катализаторите (да...аз имам 2) бяха запушени. Уж се поотпушиха, но искам неискам трябваше да купя чисто нови. Не е и от това. Мотора си работи шумно както преди. Има и други симптоми. Като му подам пълна газ някакси забавено действа, докато ако е на половината по бързичко набира. Не съм карал до сега БМВ, имам пасат 99-та 110 коня дизел. Струва ми се по бързо да набира. Масления филтър съм сменил. Горивния не съм. Вие как мислите? Възможно ли е да е от горивния?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Възможно е, но е по-вероятно дебитомера да се ебава, щом колата реагира със закъснение на педала на газта.
Няма да е лошо да се направи 1 диагностика, да се погледнат живите данни.
Няма да е лошо да се направи 1 диагностика, да се погледнат живите данни.
Ето какво мисля аз да му сторя:
1. Подмяна на филтъра за картерни газове, защото аз не съм го смянал, човека от когото го купих каза, че го е, даже ми даде кутииката със стария. Вярвам му имайки предвид, че продаваше ферари и поршета и разни такива скъпи коли...кореняк англичанин...не мисля че ме е лъгал.
2. Премахване на тези пластмасовите елементи на Swirl flaps.
3. Гледахме го на диагностика, но всичко е наред, живи данни на дебитомера не сме, но и това мисля да направиме.
Как мислите, шумния двигател от ... как се казва на БГ не знам...вибрационна ролка или нещо подобно, да...точно тая най скъпата. Мисля че беше на коляновия вал, може ли тя да е причина за шумната работа.
Ще взема да направя едно видео аз да чуете дали е добре.
1. Подмяна на филтъра за картерни газове, защото аз не съм го смянал, човека от когото го купих каза, че го е, даже ми даде кутииката със стария. Вярвам му имайки предвид, че продаваше ферари и поршета и разни такива скъпи коли...кореняк англичанин...не мисля че ме е лъгал.
2. Премахване на тези пластмасовите елементи на Swirl flaps.
3. Гледахме го на диагностика, но всичко е наред, живи данни на дебитомера не сме, но и това мисля да направиме.
Как мислите, шумния двигател от ... как се казва на БГ не знам...вибрационна ролка или нещо подобно, да...точно тая най скъпата. Мисля че беше на коляновия вал, може ли тя да е причина за шумната работа.
Ще взема да направя едно видео аз да чуете дали е добре.
Ето го и клипчето, така ли трябва да звучи 150конски сили мотор? Имайте предвид че току съм я запалил.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Добре си мърка,не знам какво очакваш,но според мен си е добре.
.А за маслото от капачката-и при мен пръска лекичко,но все пак сме с верига и мисля ,че е нормално,едва ли има е46 на по-малко от 200хил и не може да няма поизносване на сегменти,а щом е карана и без масло......Ако духа от щеката,тогава е по-лошо.Масло хапва ли?Пуши ли??Не даде газ на клипчето,ама все пак виж демпферната шайба и ролките и обтегачите,тампони на двигател....ако демпфера си отива се чува едно изтракване при гасене.Кажи как се държи при гасенето.А swirl flaps не са пластмасови(моите поне не бяха
),какво са ти махали?

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
Въпроса е че е на 150 000 мили, не духа от щеката проверих, но от капачката на маслото си духа здраво. По шумна е, аз живея във Великобритания и тук нафтата не е боклук, затова мисля че не е нормално така да трака, vibration damper-а не е, проверено е, според механика не са сегменти. Swirl flaps не са ми махани, и са пластмасови, вече съм дал заявка да ми ги махнат. Разтревожен съм защото дадох страшно много пари за поправка на кола на 10 години и като чели нещо пак не е в ред.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Мърка си идеално колега - приятно и меко. Ако имаш съмнения за сегменти - трябва да ти пуши и да гори масло. Тоест ако отдавна не си проверявал нивото на маслото и ако има сегменти за смяна...може пак да е без масло.
До тук добре, ще се съглася с вас, но как мислите защо някакси няма...сила. Като й подам до край газ като чели не може да смогне, на половина е добре. На около 2000 оборота се чуди какво да прави, бавно набира иначе нагоре като качи е стрела. Мислите ли че може да е замърсен дебитомера?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Има тема точно за проблеми при тези обороти - погледни я. Много вероятно е да е от дебиломера - може първо да пробваш да го почистиш. Ако не помогне - взимай нов.
Si non confectus, non reficiat.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2