Въпрос за 2 DIN

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за 2 DIN

Мнение от kalanak » 31 Май 2009, 19:24

Здравейте въпроса ми към хората които са сложили 2 ДИН плеъри в колите си да кажете качествени устройства с GPS до около 300 350 долара дали може да се намери.Смисъл всеки знае за известните марки но те са по 2000лева.Ако може някой да каже дали е доволен от своя плеър каква марка е колко струва. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 31 Май 2009, 19:28

Ами ти сам си отговори - качествена 2 ДИН техника е около 2000, даже малко повече. Убеден съм, че и по-евтини има, обаче не знам откъм екстри какво имат.

Друго нещо е, че не знаеш кой 2 ДИН ще ти пасне на колата. Е46ците са доста наблъскани с какво ли не зад таблото и малко 2 ДИН плейъри влизат. Тръбите на климатроника пречат за долната част.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 01 Юни 2009, 18:31

Един приател си купи EONON 2 ДИН напълно свалящ преден панел от usa. Въпроса е че никаде не искат да го сложат - било много играчка при е46. :( . В тояга са искали 400+ лева и 10 дена за да го сложат.

ето това е модела: http://www.eonon.com/2-Din-DVD-Player/E1091.html

Ако разбереш каде могат да го сложат драсни един ред на Wolfen :)

П.С за 300-350 лв с GPS ... :) самняавам се да намериш такъв нов - 2ра ръка можеби... Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 01 Юни 2009, 18:41

Ебаси, такова нещо ще е много яко.За съжаление е46 нямали много място зад касетофона, защото там минавали тръбите за парното.Аз следя темата по немските форуми, като се намери разумно решение ще пиша. 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 01 Юни 2009, 18:55

Ir0n написа:Ебаси, такова нещо ще е много яко.За съжаление е46 нямали много място зад касетофона, защото там минавали тръбите за парното.Аз следя темата по немските форуми, като се намери разумно решение ще пиша. 8)

Решението е намерено одавна ... изрязва се пластмасата ... веднага под нея се вижда една ръка на климатроника (лостче) ... то се прекъсва в двата края и се прави скоба (като легнало с или Ш без средното :) ), която се залепва за двата края и така лостчето пак е цяло но огънато :) ... след това на местото на изарязаната пластмаса се залепя друга (обърната) и говото 2дин място :) .. но си е играчка ... много от хората в USA са правили тази манипулация. Даже има готови китове.
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 01 Юни 2009, 18:58

Така е, аз имах впредвид plug&play решение. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 01 Юни 2009, 19:06

Ir0n написа:Така е, аз имах впредвид plug&play решение. :)

за съжаление такова няма при е46.... виж при е39 ще е по лесно сигурен съм :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 01 Юни 2009, 19:11

Значи намерил съм едни в орландовци които казаха че ще монтират 2ДИН на Е 46 но днес не работеха.Който иска ще му дам телефона им.Но намерих и един друг който ми каза че не иска да реже пластмасите зад парното.Но той бил слагал на няколко Е46 ци 1ДИН с 8 инчов монитор и каза че ставало убийствено.Става въпрос пак има от тези ЕОНОН които не излиза от вътре монитора а седи като на 2ДИН.За съжаление не мога да качвам линкове да покажа.Това момче което е правило интервенцията работи в сервиз само за слагане на професионална музика преди това е работел в тояга.По принцип супер съм се навил да слагам мултимедия в колата.Ако някой ме изпревари моля да покаже снимки пари и всичко :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 01 Юни 2009, 19:41

Ами дано колегата Wolfen прочете темата и да иди да разпита кво що и всички чакаме снимков материал после :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 01 Юни 2009, 20:22

kaspar_ivo написа:Ами дано колегата Wolfen прочете темата и да иди да разпита кво що и всички чакаме снимков материал после :)

Аз отдавна съм видял темата ;) и с колегата kalanak сме си приказвали вече ... обаче много ме е страх от тази съблазнителна оферта ... за без пари почти да ми монтират нещото, при условие че 2 големи фирми в София и Пловдив ми отказаха ... още повече пък и Орландовци :confused: имам тягостното чувство, че ида ли там, ще се върна пеша, без кола, без портфейл и телефон :roll: Както казват хората ... евтиното винаги излиза скъпо. Все пак ще им се обадя на тези от Орландовци да ги проверя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Юни 2009, 20:35

Wolfen написа: ... евтиното винаги излиза скъпо.

:yes:

Аз бих се навил, ако не беше цялата история с "изрязваме това, наставяме му ей такива неща, хващаме го със свински опашки и ето ти изцяло различна климатична инсталация"
Такива пишман реконструкции не ми вдъхват доверие.
Аз познавам момчетата в Дружбенската Тояга и те много умуваха какво да направим на моята кола. Първоначално имаше идеи да бъде като на Шаро старата 20-ка, обаче мен си ме кефи шофьорската жабка.
После мислихме 2 ДИН, но се оказа че няма такъв 2 ДИН който да влезе напълно в отвора. Спрях се на мултимедийна станция с излизащ екран и наблъсках куп други джунджурии зад панела на климата.
Като например къстъм мейд за моята кола контролер за мулти-волана :)
Според мен е добре колегата да обмисли 1 ДИН вариант.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 01 Юни 2009, 20:43

При всички положения не искам да ставам примамка за любители на подобна техника и да заваря бимърчето без прозорец и с изкормена конзола..... затова 2 дин с детачъбъл панел ми се стори добра идея. Вече не знам какво да правя... ясно е че с радио касетофончето не става.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 01 Юни 2009, 21:09

Пак да кажа днес намерих подобни на тояга в Хаджи Димитър момчето каза чее направило няколко Е 46ци с 1 ДИН с този дисплей който не излиза. На външен вид изглежда като 2ДИН.Каза че било станало страхотно даже ми даде телефона на последния на който го е правил. И мисля утре или другиден да се обадя на човека да го видя на живо. :) Ще снимам и ще го покажа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 01 Юни 2009, 21:35

kalanak написа:Пак да кажа днес намерих подобни на тояга в Хаджи Димитър момчето каза чее направило няколко Е 46ци с 1 ДИН с този дисплей който не излиза. На външен вид изглежда като 2ДИН.Каза че било станало страхотно даже ми даде телефона на последния на който го е правил. И мисля утре или другиден да се обадя на човека да го видя на живо. :) Ще снимам и ще го покажа.

Питай го, моля те, няма ли да се навие да направи 2дин ... бъди убедителен ;) Кажи му, че имаме стъпка по стъпка инструкции какво трябва да се направи :)

Следваща

Назад към E46