Питане за фабрична аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане за фабрична аларма

Мнение от nafnaf » 03 Май 2009, 13:06

Имам фабрична аларма и понеже си мислех че не работи сирената пробвах както бяхте написали да я пусна и да си отворя прозореца след което да си мушна раката и тя засвири, но при удар не свири. И въпроса ми е следния проблема в какво е липса на шоков дачик или настройка или нещо друго. Защото като е пусната без да я изключвам я отварям с ключ и пак не свири. Моля ако някой знае да ми каже.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Re: Питане за фабрична аларма

Мнение от milennyc » 03 Май 2009, 13:19

nafnaf написа:Имам фабрична аларма и понеже си мислех че не работи сирената пробвах както бяхте написали да я пусна и да си отворя прозореца след което да си мушна раката и тя засвири, но при удар не свири. И въпроса ми е следния проблема в какво е липса на шоков дачик или настройка или нещо друго. Защото като е пусната без да я изключвам я отварям с ключ и пак не свири. Моля ако някой знае да ми каже.

Да нямаш шоков датчик. А вътре имаш сензор за движение :).

Потребител
Аватар

Мнение от nafnaf » 03 Май 2009, 13:57

Е то тогава ако някой трагне да я краде и си отвори с нещо алармата няма да свирне така ли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 03 Май 2009, 15:51

при отключване (разбиване на ключалка) няма да засвири, при отваряне на врата/капак/багажик ще засвири
фабричните аларми не са шокови

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 03 Май 2009, 16:47

Имаш обемен датчик, т.е. когато нещо влезе вътре докато е пусната алармата, ще се разпиука. Имаш и датчик за разклащане - ако супер много я разклатиш, дори и без да я отваряш, пак ще се разпиука.
Когато я отклюваш с ключ, алармата се изключва и тя няма да пищи.
Ако я отключиш с друго, освен с ключа й, би трябвало като отвориш вратата да се разпиука...
Шоков датчик не знам дали имат оригиналните аларми, но ако имат, той е изключен поначало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Май 2009, 21:25

Колега, колегата от поста преди мен е напълно прав, него слушай, а аз просто ще допълня - колата ти фабрично е програмирана така, че вкарвайки ключа й да се разблокира алармата. Демек, ако вкараш дубликат на ключа, който не е програмиран като за твоята кола, ще ти свири алармата или ако някой по какъвто и да е недоброжелателен начин се опита да отвори вратата, ще се включи алармата. При теб не се получава, защото просто вкарваш ключа, който е програмиран за твоята кола и той спира алармата докато отключваш колата. Има възможност да се програмира така, че алармата да се дезактивира единствено от дистанционното на ключа, но твоят случай е по-добър за мен, защото, ако ти падна батерията на дистанционното, няма да можеш да си разблокираш алармата и няма и да запалиш :) така, че спи спокойно, алармата ти работи чудесно предполагам, но това е просто една аларма... разбиращ крадец не би му се опряла, не дай си Боже!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 03 Май 2009, 21:36

slitter написа:Колега, колегата от поста преди мен е напълно прав, него слушай, а аз просто ще допълня - колата ти фабрично е програмирана така, че вкарвайки ключа й да се разблокира алармата. Демек, ако вкараш дубликат на ключа, който не е програмиран като за твоята кола, ще ти свири алармата или ако някой по какъвто и да е недоброжелателен начин се опита да отвори вратата, ще се включи алармата. При теб не се получава, защото просто вкарваш ключа, който е програмиран за твоята кола и той спира алармата докато отключваш колата. Има възможност да се програмира така, че алармата да се дезактивира единствено от дистанционното на ключа, но твоят случай е по-добър за мен, защото, ако ти падна батерията на дистанционното, няма да можеш да си разблокираш алармата и няма и да запалиш :) така, че спи спокойно, алармата ти работи чудесно предполагам, но това е просто една аларма... разбиращ крадец не би му се опряла, не дай си Боже!!!

ти сигурен ли си че няма да запали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 03 Май 2009, 21:39

Колата си пали на включена аларма с оригинален ключ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от milennyc » 03 Май 2009, 21:41

Пали пали и още как 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Май 2009, 21:43

Колата си пали на включена аларма с оригинален ключ.

Може и да си прав, даже не може, а със сигурнот си прав....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 04 Май 2009, 14:01

А ако имаш оригинален ключ каква би била причината да палиш колата с включена аларма вместо просто да врътнеш с ключа и да я изключиш...
Принципно е възможно и да пали, ама практически не виждам смисъл...
освен ако не искаш да дразниш съседите :))))
Това, ако всичко е наред по колата...

П.П. Малко офтопик, ала да споделя.
Онзи ден правих застраховка каско и застрахователя искаше да види каква аларма има (изискват със шоков датчик). Поразклатих я доста отпред на капака докато писне (оригнална аларма без шоков датчик) и бях изтръпнал, че няма да мине номера. Слава богу писна когато трябваше и застраховката мина... :)
Така че да си знаете, застрахователите изискват аларма с шоков датчик :)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 04 Май 2009, 15:49

когато е включена алармата,и отключа с оригиналният ключ,отварям вратата и почва да писка,не е вярно че не се изключва като отключиш с оригиналният ключ.

Аватар

Мнение от milennyc » 04 Май 2009, 15:53

ивайло81 написа:когато е включена алармата,и отключа с оригиналният ключ,отварям вратата и почва да писка,не е вярно че не се изключва като отключиш с оригиналният ключ.

Май четеш през редовете. Може да се направи само с ДИСТАНЦИОННОТО да се изключва. А може и с ключа!!! А паленето на колата е съвсем друго нещо 8)

Потребител
Аватар

Мнение от nafnaf » 04 Май 2009, 16:33

Благодаря на всички за отговорите мисля че ми стана ясно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 04 Май 2009, 19:26

Да не отварям нова тема, кажете заслужава ли си фабричната аларма или трябва да я сменям и с каква?

Следваща

Назад към E46