Колеги помагаите странен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги помагаите странен проблем
колеги на таблото на колата ми светна лампата на абс и на блокажа един приател ми каза за някакви датчици на джантите били зямръзвали от снега но мисля че не е от тях двапъти мия колата и сега някой път светят някой път не 

- Shef4e
- Потребител
-
- Кара: Трамвай №5
И на ми стана така,но се оправи проблема от самосебе си(лампите изгаснаха).Може би трябва да отидеш на диагностика да ти изчистят грешката! 

......
Да,както е казал Колегата отива6 на кмпа.тои показва всичко,дали е датчик и каде се намира,отпред, отзат.Може само с чистене на гре6ки да се оправи.Че на мен за нов ми искаха 122лв.
-светеща лампа на ABS в комбинация с лампа на DSC(ASC)
Най-често проблем с датчиците на колелата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=116080
Най-често проблем с датчиците на колелата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=116080
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Същия проблем го имаше при мен, оказа се проблемен кабела, след оправянето му и чистенето на грешката от управляващия блок, системите заработиха. Това са 2 възможни вариянта - кофти датчик или проблемен кабел. Моята кола я закарах в Дунев моторспорт и останах доволен, не мога да коментирам цената за услугата, защото не знам алтернативите какви са, но от отстраняването на проблема съм доволен (един следобед).
BMW only!
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
И при мен сега е така, защото датчика на задна дясна гума се скъса когато сменях шенкела и утре ще ходя да си слагам нов, но по същия нчин ми свети блокажа, ABS. и сигнализация за ръчна.
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
plamen_hh написа:И при мене светват доста рядко няколко пъти ми се е случвало и то единия път в един сняг точно когато ми трябваше
Онзи ден смених предни спирачни дискове и накладки ... всичко си беше ок, но днес вечерта като си тръгнах от работа... и след като слязох от Околовръстното ми светнаха лампите на АБС+АСЦ (само те, без тази за ръчната) ... Дали нещо в този голям сняг сутринта нещо не се е прецакало? Прочетох едно мнение на Шаро, че понеже сензорите били с магнит и като се замърсят се получавал този проблем... ще ми се преди да хукна по сервизите да проверя сам какво е положението. До колкото разбрах, датчика се държи на един болт и мнооооого трудно се вадел от гнездото си ... някой правил ли е тази операция да даде някой съвет?
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
и на мен светнаха тези лампи ама като и дададх малко повече жега и изгаснаха мн тъпа кола ей.... само главоболия с тия екстри..
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Странна работа, днес като тръгнах към офиса и след 50тина метра лампите угаснаха
Да чукам на дърво, за сега всичко е наред 

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
И на мен така миналата зима ми светваха и угасваха тези лампи, докато накрая вече не искаха да гаснат, сами трудно се оправят, оказа се заден ляв датчик на АБС-а, след смяната му и изчистване на грешките от блока за управление нещата си дойдоха на мястото.
И аз миналата година имах такъв проблем,прочем така купих колата от чужбина.При мен светеха 3 лампи ,на ръчната на абс и асц.Най-интересното при моя случаи беше че и колата предръпваше нешто,незнам каква връзка има,но като смених заден десен датчик на абс ,проблема се реши.Лампите изгаснаха без да се налага да ходя в сервиз да ми чистят грешка,само покарах 100-тина метра.Датчика си го смених сам.Много лесно става.Искам само да отбележа ,че и при мен от време на време преди да го сменя лампите изгасваха само че ,както казва колегата от самосебеси неможе да се оправи трябва смяна.Колата ми еЕ46 136к.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Miro22 написа:И аз миналата година имах такъв проблем,прочем така купих колата от чужбина.При мен светеха 3 лампи ,на ръчната на абс и асц.Най-интересното при моя случаи беше че и колата предръпваше нешто,незнам каква връзка има,но като смених заден десен датчик на абс ,проблема се реши.Лампите изгаснаха без да се налага да ходя в сервиз да ми чистят грешка,само покарах 100-тина метра.Датчика си го смених сам.Много лесно става.Искам само да отбележа ,че и при мен от време на време преди да го сменя лампите изгасваха само че ,както казва колегата от самосебеси неможе да се оправи трябва смяна.Колата ми еЕ46 136к.
Как установи кой датчик е за смяна? В DIY-а тук в раздела имаше описан начин с мултиметър да се измери съпротивлението на датчика, но аз не разбрах къде се ръга този мултиметър

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2