Клапани централна духалка Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Искам да попитам ако сложа целогодишно да си стои клапана на средно положение (на бялата черта, не на топло или студено) и съм задал да работи климатроника на 21 градуса, при топло ще изстудява а при по-студено ще загрява ли?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Клапани централна духалка Е46
Ще духа 21 градуса. Топло или студено е, сам ще си прецениш.

Tires are evil - destroy them all ...
И аз съм се чудел. Дали при температура отвън 10°C в копето трябва да духа топло и обратното отвън 30°C вътре да духа студено.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Е, при 30 градуса навън ще духа студено само ако пуснеш климатроника.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, при пуснат климатроник става дума. и на средно положение(бялата черта).
От коментарите разбирам че ще поддържа 21 градуса(или 23, ...-колкото съм задал), независимо от външната температура. Ако е по-топло отвън ще се включва компресора на климатроника и ще духа студено, и при по-студено навън, -ще духа през радиаторчето и ще нагрява въздуха. Само не знам как пък клапите ще се отварят и затварят(та те автоматични ли са?).
Не, знам. Може и да не е така.
От коментарите разбирам че ще поддържа 21 градуса(или 23, ...-колкото съм задал), независимо от външната температура. Ако е по-топло отвън ще се включва компресора на климатроника и ще духа студено, и при по-студено навън, -ще духа през радиаторчето и ще нагрява въздуха. Само не знам как пък клапите ще се отварят и затварят(та те автоматични ли са?).
Не, знам. Може и да не е така.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Колега, представи си го така, когато е на бялата чертичка, духалките са ти както на всеки друг автомобил който няма такава врътка, както духа през всички останали духалки така духа и там...
Иначе това наистина е супер полезно за мен, особено зимата като набича парното на макс на краката, но ако ми духа горещо и на лицето ме приспива много и там го правя на някоя от сините чертички да ми духа свеж въздух в лицето и да ме държи свеж, а на краката все едно съм сложил "тухличка" от на баба печката, вънка ако ще бели мечки да има, аз си карам и си свиркам... Определено екстра която ще търся във следващите ми коли, чак се чудя как доста премиум автомобили я пропускат...
Иначе това наистина е супер полезно за мен, особено зимата като набича парното на макс на краката, но ако ми духа горещо и на лицето ме приспива много и там го правя на някоя от сините чертички да ми духа свеж въздух в лицето и да ме държи свеж, а на краката все едно съм сложил "тухличка" от на баба печката, вънка ако ще бели мечки да има, аз си карам и си свиркам... Определено екстра която ще търся във следващите ми коли, чак се чудя как доста премиум автомобили я пропускат...
Tires are evil - destroy them all ...
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Току що правих процедурата със смяна на радиатор на парното в купето и разгледах всички клапи какво правят и как се движи въздуха. Та това поредата е едно жило, което управлява една клапа, която обръща въздуха дали да минава през климатичния радиатор или през другия. Ако го оставиш в средно положение ще вкарва въздух от двете места, с което ще се удължава времето за достигане на температурата. Ако работи на климатик по бавно ще охлажда купето. С което компресора ще работи по често. Като цяло това е Ок за есен и пролет, когато ту е топло, ту студено.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
8 мнения
• Страница 1 от 1