Въпрос за задните светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колеги, драмата продължава!
Взех друг лайт модул, с който светлините отзад се оправиха, но тъй като няма пълно щастие с него фаровете отпред мигат нон-стоп като се пуснат и на таблото ги дава, че са изгорели
След поредното преравяне из мрежата установих, че проблема е, че модула не е програмиран за моите фарове. Мисля, че този модул е работил с ксенонови фарове, но моите са би-ксенон и май от там идва драмата.
Из някой от чуждестранните форуми мернах, че май тая работа може да се оправи с GT1 DIS.
Някой може ли да ми каже дали това може да се направи със сигурност за да си поръчвам необходимите кабелаци и да се мъча? До колкото разбирам тоя софтуер може много неща, но различните опции нямат "човешки" имена и това създава трудност при намирането на това, което ти трябва, но ако някой колега го е цъкал повече може да помогне или поне да ме упъти.
Не знам дали не трябва вече да се преместя в темата за софтуер.
Взех друг лайт модул, с който светлините отзад се оправиха, но тъй като няма пълно щастие с него фаровете отпред мигат нон-стоп като се пуснат и на таблото ги дава, че са изгорели

След поредното преравяне из мрежата установих, че проблема е, че модула не е програмиран за моите фарове. Мисля, че този модул е работил с ксенонови фарове, но моите са би-ксенон и май от там идва драмата.
Из някой от чуждестранните форуми мернах, че май тая работа може да се оправи с GT1 DIS.
Някой може ли да ми каже дали това може да се направи със сигурност за да си поръчвам необходимите кабелаци и да се мъча? До колкото разбирам тоя софтуер може много неща, но различните опции нямат "човешки" имена и това създава трудност при намирането на това, което ти трябва, но ако някой колега го е цъкал повече може да помогне или поне да ме упъти.
Не знам дали не трябва вече да се преместя в темата за софтуер.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Да, с ДИС може да се направи всичко. Препрограмацията на модула не трябва да е кой знае колко сложна, стига да я намериш из хилядите опции на ДИСа 

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
намери ДИС, прочети грешките и ще се ориентираш
ако трябва да се добави биксенонови фарове - това е елементарно
може да е нужно просто да се изчистят грешките ... не знам
лайт модула е от ксенонови фарове 100% защото липсваше модул за ръчно нагласяне на височината на фаровете
ако беше близо нямаше проблем да ги тестваме заедно, макар че в момента съм на съвсем друга вълна (здравословни проблеми) и честно казано нямам време и желание за нищо
всъщност надявам се да ти даде съвет някой по-запознат в тази тема
ако трябва да се добави биксенонови фарове - това е елементарно
може да е нужно просто да се изчистят грешките ... не знам

лайт модула е от ксенонови фарове 100% защото липсваше модул за ръчно нагласяне на височината на фаровете
ако беше близо нямаше проблем да ги тестваме заедно, макар че в момента съм на съвсем друга вълна (здравословни проблеми) и честно казано нямам време и желание за нищо

всъщност надявам се да ти даде съвет някой по-запознат в тази тема
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за задните светлини
Колеги, тъй като не искам да оставям темата недовършена искам само да се похваля, че след много мъки нещата се оправиха.
Накратко, абсолютната причина за проблема с моите заднни светлини се оказа лайт модула, който е сменян поради някаква причина преди колата да стане моя. Лошото е, че е сменен с такъв от компакт! При компакта отзад светлините са "леко" различни и оттам и несъответсвието.
Реших проблема по следния начин:
Купих си лайт модул на старо, който оправи проблема със светлините отзад, но не беше насторен за моите би-ксенон фарове и това караше фаровете ми да мигат като светкавица на фотоапарат
Това го оправих използвайки софтуер GT1 DIS (има тема за софтуер в е46 раздела...). През него се избира retrofit-нещо-си-там-за-би-ксенон и в крайна сметка всичко се оправи!
Сега, разбира се на километража ми свети гадната точка до километрите, но поне светлините ми са ОК
Благодаря на всички за насоките!
Накратко, абсолютната причина за проблема с моите заднни светлини се оказа лайт модула, който е сменян поради някаква причина преди колата да стане моя. Лошото е, че е сменен с такъв от компакт! При компакта отзад светлините са "леко" различни и оттам и несъответсвието.
Реших проблема по следния начин:
Купих си лайт модул на старо, който оправи проблема със светлините отзад, но не беше насторен за моите би-ксенон фарове и това караше фаровете ми да мигат като светкавица на фотоапарат

Сега, разбира се на километража ми свети гадната точка до километрите, но поне светлините ми са ОК

Благодаря на всички за насоките!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
© написа:радвам се че е станало
за точката търси някой с BMWScanner
Слави

той има дис гт1, но как ще оправи рамата с него?
т.е. и да може, аз не знам, така че запознай непросветлените
а scanner-a мисля, че ги оправя, поне на Е39 може
п.с. много се кефя, че се върна старата mhihi картинка
т.е. и да може, аз не знам, така че запознай непросветлените

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
© написа:той има дис гт1, но как ще оправи рамата с него?
т.е. и да може, аз не знам, така че запознай непросветлените![]()
Даправ си смяната на рамата не става с ГТ1, скенера не знам дали става аз не съм го правил. Правил съм го с НЦС Експерта
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Колеги, може ли малко помощ за това, как се свалят задните вътрешни светлини, защото ми е изгоряла крушката за мъгла отзад 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Si non confectus, non reficiat.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Ако точката излиза заради разлика във ВИН-а в лайт модула и викате, че тоя ВИН може да се смени, ще се помъча.
Но ако километрите записани в лайт модула са повече отколкото на таблото, тогава май няма спасение, ама си мисля, че вече отиваме в съвсем друга тема - от проблем със стоповете към смяна на километрите и номера на рамата
Но ако километрите записани в лайт модула са повече отколкото на таблото, тогава май няма спасение, ама си мисля, че вече отиваме в съвсем друга тема - от проблем със стоповете към смяна на километрите и номера на рамата

то май е еднакво трудно да се сменят и двете неща, така че предполагам ще се оправиш и с двете ако се заемеш
няма проблем да си караш и така, чак като започнеш да я продаваш това би могло да породи съмнения в новите собственици, иначе няма проблем
няма проблем да си караш и така, чак като започнеш да я продаваш това би могло да породи съмнения в новите собственици, иначе няма проблем
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4