Проблем с предницата... дайте акъл
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Проблем с предницата... дайте акъл
Здравейте, имам странен проблем с предницата, ето за какво става дума: при скорост около 120км/ч се появява едно гадно тресене, което изчезва напълно при над 140км/ч, примерно със 160 колата направо спи... А ето какво съм правил: имах дълъг път в петък и минах през реглаж на предницата и задния мост - всичко точно (имаше малки отклонения, но се коригираха идеално); след това - преглед и баланс на гумите - същата работа (оправих ги). Преди тези интервенции тресенето беше при скорост от около 150км/ч, но доста по-слабо (по кофти участъците на магистралата не се усещаше заради настилката). Сега умувам какво може да е причината... някакви идеи?
ПП: когато ми правиха реглажа на предницата и задницата майсторчето ми каза, че имало минимален луфт в рейката, но имало още много хляб в нея - може ли да е заради това?
ПП: когато ми правиха реглажа на предницата и задницата майсторчето ми каза, че имало минимален луфт в рейката, но имало още много хляб в нея - може ли да е заради това?
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Aз прреди време когато си взех колата имах точно твоите симптоми. Смених си гумите и ... всичко се оправи. Гумите се износват неравномерно по височина на грайфера и затова ти тресе.
Поне при мен беше това проблема.
Поне при мен беше това проблема.

- Zagy
- нафтения
-
Ми за джантите гумаджията каза, че са били наред, освен ако е бил някой пълен некадърник.... утре ще пробвам да разменя гумите и да видим какво ще стане.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Сигурен ли си, че е предницата - да не би да е отзад? Защо не пробваш да размениш задните гуми с предните както ти препоръчаха колегите? Може пък да се оправи.
Re: Проблем с предницата... дайте акъл
Zagy написа:Здравейте, имам странен проблем с предницата, ето за какво става дума: при скорост около 120км/ч се появява едно гадно тресене, което изчезва напълно при над 140км/ч, примерно със 160 колата направо спи... А ето какво съм правил: имах дълъг път в петък и минах през реглаж на предницата и задния мост - всичко точно (имаше малки отклонения, но се коригираха идеално); след това - преглед и баланс на гумите - същата работа (оправих ги). Преди тези интервенции тресенето беше при скорост от около 150км/ч, но доста по-слабо (по кофти участъците на магистралата не се усещаше заради настилката). Сега умувам какво може да е причината... някакви идеи?
те се определят че рейката е развалена тия дето неразбират. намери си добър майстор и си ползвай само него. сигурно е някой носач или тампон.
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Ако видите на една гума колко километра пробег и дават и колко я караме ние ще се стреснете.
Например: фулда среден клас от 12 000 до 18 000
Пирели: много висок клас от 20 000 до 30 000км.
Това са максималните стоиности на издръжливост на гума която струва над 300лв. Вие си правете сметка вашите какви са и на колко км. са.
Затова винаги карам с нови гуми и през два сезона ги продавам.
Например: фулда среден клас от 12 000 до 18 000
Пирели: много висок клас от 20 000 до 30 000км.
Това са максималните стоиности на издръжливост на гума която струва над 300лв. Вие си правете сметка вашите какви са и на колко км. са.
Затова винаги карам с нови гуми и през два сезона ги продавам.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Zagy
- нафтения
-
Хора давайте акъл - днес ходих и сложих страхотни гуми, джантите са не идеални, а перфектни според майстора.... и това леко биене пак го има. Прави ми впечатление, че се усеща на 30-40км (на волана почти не усещам нищо)..... по нагоре изчезва и вече над 100 не си правих опити (то не че иначе може в час пик де). Днес нямах време да я изпъна на дълго, но утре ще го направя и в неделя вечерта ще си кажа мнението пак. Правен е баланс на преден и заден мост, на гуми, джанти...бе всичко както трябва....но го има. Като пусна от скорост и като че ли ми люшка задника наляво-надясно.
Моля за съвет...
Моля за съвет...

Ами след като гумите и джантите са добре - остава да си направиш и пълен преглед на ходовата част. Ама трябва да е наистина обстоен. За пример ще посоча че баща ми който кара Форд Мондео имаше подобен проблем и то бяха баланси на гуми, смяна тампони на двигателя че и нови спирачни дискове - а накрая се оказа че маншона на каретата на едната полуоска се е разхлабил и е заминала смазката. Оттам каретата без смазка - повишено триене и в резултат вибрации при около 90 км. Не искам да кажа че проблема ти е такъв - просто трябва да се прегледа всичко обстойно , без да се приема че нещо си е добре и няма нужда да се проверява.
- Zagy
- нафтения
-
Колеги оправих си проблема - тъй като джантите са ми от Е39 бях сложил пластмасови втулки! ... от мен да знаете - не си слагайте!!! Направиха ми от стомана - паснаха перфектно и всичко се оправи!
Просто тези пластмасови втулки, които си бях купил от Маргел са пълни боклуци - въобще не могат да центрират джантите!
Сега колата спи...
И още един съвет - сервизът Мотоексперт на Симеоновско шосе - не си струва да се занимавате с тях. Взеха ми 56 лева за баланс и смяна на гуми, а не успяха да видят, че втулките не центрират добре джантите! Много пари за нищо работа... отсега нататък ще гледам всеки в ръцете!
Благодаря на всички за съветите.
Темата може да бъде затворена.
Просто тези пластмасови втулки, които си бях купил от Маргел са пълни боклуци - въобще не могат да центрират джантите!
Сега колата спи...
И още един съвет - сервизът Мотоексперт на Симеоновско шосе - не си струва да се занимавате с тях. Взеха ми 56 лева за баланс и смяна на гуми, а не успяха да видят, че втулките не центрират добре джантите! Много пари за нищо работа... отсега нататък ще гледам всеки в ръцете!
Благодаря на всички за съветите.
Темата може да бъде затворена.
14 мнения
• Страница 1 от 1