въпрос за маслото на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос за маслото на е46

Мнение от soulkiller » 30 Апр 2009, 18:38

Здравейте! Днес гледах едно бмв 320д 99та внос от германия и колата е много добра двигателя работи перфектно всичко е супер само 1 ме притеснява, като се запали колата и лампата на маслото не угасва веднага а минават 20тина секунди и тогава гасне, собсвеника обясни че имало някаквъ датчик или нещо такова и че като се запали колата първо светела червено 20тина секунди после светкала жълто 20тина секунди и това е а не че има проблем някакъв. Каза че бмвтата имали проблеми с тея датчици даже бензиновите и да попитам има ли такъв вариант и как да разбера дали е така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: въпрос за маслото на е46

Мнение от Wolfen » 30 Апр 2009, 19:29

soulkiller написа:Здравейте! Днес гледах едно бмв 320д 99та внос от германия и колата е много добра двигателя работи перфектно всичко е супер само 1 ме притеснява, като се запали колата и лампата на маслото не угасва веднага а минават 20тина секунди и тогава гасне, собсвеника обясни че имало някаквъ датчик или нещо такова и че като се запали колата първо светела червено 20тина секунди после светкала жълто 20тина секунди и това е а не че има проблем някакъв. Каза че бмвтата имали проблеми с тея датчици даже бензиновите и да попитам има ли такъв вариант и как да разбера дали е така?

Принципно, това не е далеч от истината. Факт е, че на повечето форумци им свети проклетата лампа ;) Обаче .... при мен лампата свети само в жълто, никакви червени масльонки.... Демек, паля ... след 2-3 секунди светва жълтата лампата на маслото, след 4-5 секунди огасва. Присъдата е датчик, който струва незаслужено много парички ;)

ПС: Тук вече има таква тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=138745

ПС1: Провери си нивото на маслото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Апр 2009, 21:40

вземай колата без да му мислиш,ако парата ти изнася разбира се :)

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 30 Апр 2009, 22:00

да не отварям нова тема,възможно ли е лампичката на маслото да ми свети в жълто ако маслото е на/малко след maх-а???
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d , e91 320d

Мнение от besnito » 01 Май 2009, 4:20

20 сек. светене на червената лампа въобще не е нормално. При мен е 2-3 сек и ме притеснява. Заслушай се как се променя шума на двигателя докато угасне лампата. Ако няма разлика може и да е датчика и тогава проблема е само в нвго. Но ако докато свети трака повече - значи проблема е по-сериозен - проблем с мазането ( особенно ако това е за 20 сек.). В такъв случай въобще не те съветвам да се хващаш с тази кола.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Май 2009, 15:13

При мен лампата свети в жълто, но 2-3 секунди след запалването изгасва. Червен цвят изобщо не виждам. Ако колата има масло (проверяваш със щеката) и не го закача след каране, значи е датчика. Скъпичък е и ако си знаеш колата не виждам смисъл да се сменя. Провери това и ако всичко е ОК добре дошъл в клуба :) колицата си заслужава, повярвай ми.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Май 2009, 15:59

може да ползвате другата тема в която вече доста е писано

Назад към E46