въпрос за маслото на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- soulkiller
- Потребител
-
въпрос за маслото на е46
Здравейте! Днес гледах едно бмв 320д 99та внос от германия и колата е много добра двигателя работи перфектно всичко е супер само 1 ме притеснява, като се запали колата и лампата на маслото не угасва веднага а минават 20тина секунди и тогава гасне, собсвеника обясни че имало някаквъ датчик или нещо такова и че като се запали колата първо светела червено 20тина секунди после светкала жълто 20тина секунди и това е а не че има проблем някакъв. Каза че бмвтата имали проблеми с тея датчици даже бензиновите и да попитам има ли такъв вариант и как да разбера дали е така?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: въпрос за маслото на е46
soulkiller написа:Здравейте! Днес гледах едно бмв 320д 99та внос от германия и колата е много добра двигателя работи перфектно всичко е супер само 1 ме притеснява, като се запали колата и лампата на маслото не угасва веднага а минават 20тина секунди и тогава гасне, собсвеника обясни че имало някаквъ датчик или нещо такова и че като се запали колата първо светела червено 20тина секунди после светкала жълто 20тина секунди и това е а не че има проблем някакъв. Каза че бмвтата имали проблеми с тея датчици даже бензиновите и да попитам има ли такъв вариант и как да разбера дали е така?
Принципно, това не е далеч от истината. Факт е, че на повечето форумци им свети проклетата лампа

ПС: Тук вече има таква тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=138745
ПС1: Провери си нивото на маслото

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
да не отварям нова тема,възможно ли е лампичката на маслото да ми свети в жълто ако маслото е на/малко след maх-а???
20 сек. светене на червената лампа въобще не е нормално. При мен е 2-3 сек и ме притеснява. Заслушай се как се променя шума на двигателя докато угасне лампата. Ако няма разлика може и да е датчика и тогава проблема е само в нвго. Но ако докато свети трака повече - значи проблема е по-сериозен - проблем с мазането ( особенно ако това е за 20 сек.). В такъв случай въобще не те съветвам да се хващаш с тази кола.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При мен лампата свети в жълто, но 2-3 секунди след запалването изгасва. Червен цвят изобщо не виждам. Ако колата има масло (проверяваш със щеката) и не го закача след каране, значи е датчика. Скъпичък е и ако си знаеш колата не виждам смисъл да се сменя. Провери това и ако всичко е ОК добре дошъл в клуба
колицата си заслужава, повярвай ми.

7 мнения
• Страница 1 от 1